Нарцисоидност

Дискусија во 'Психологија' започната од Unfaithful18, 9 септември 2010.

1. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.787
  2. Black orchid

Black orchid Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Rabotata odamna ja smeniv ama taa gi kontaktira site I na slednoto I na sekoe sledno rabotno mesto.Ja prijaviv 2 pati na rabotno mesto I zamislete sto napravija vo vrska so toa,apsolutno nisto.
    Problem e sto site se vkucuvaat vo "smear" kampanjata, Ima I takvi sto si kjutat I se sitat, ostanatite si kjutat I od strav nisto ne kazuvaat I na niv da ne im se zakaci.Ovaa zena ima istorija na maltretiranje vo toa sum 100% sigurna.Podmolna e I samo pozadi grb napagja.Da ja tuzam mi trebaat dokazi a fizicki dokazi nemam.
    Kaj nas policijata ne reagira koga zenata e pretepana I celata so modrici I ima fizicki dokazi a pak za psihicko maltretiranje bez dokazi nemam sansi.

3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.554
    Допаѓања:
    13.905
    Ај провери си за кривично дело демнење што и како. Имаше пред некој ден, пријавени постари жени дека демнеле друга жена, пензионерки буквално и беа пријавени. Оваа твојата е некоја психопатка. А дали во лице те навредува или глуми пред тебе? Дали пред тебе е агресивна или се прави дека е „добронамерна“? Што кажува за тебе на работа? Дали имаш некој доказ, мејл принтскрин дека те ремети, навредува?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.611
    Допаѓања:
    14.968
    Не знам колку ефект ќе има моево, ама и да тужиш барем си пробала. Правда нема секогаш, но јас не би се откажувала. Не може 8 години да те демне. Ако веќе и тоа нема ефект одиш на следна фаза.

Во фирма како реагираат кажува многу за твоите колеги и колешки, а не за тебе. Ако во фирма не можат да застанат позади свој работник, значи дека не бидува ништо ни од таа фирма.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Black orchid

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Problemot e sto ne me kontaktira mene tuku site okolu mene.Liceto ne si go pokazuva.Ne pokazuva agresija glumi dobronamerna.Za prijava za demnenje treba dokazi a jas gi nemam.Nejzinite pioncinja (flying monkeys) sorabotuvaat so nea ne so mene.Probav da razgovaram so nekoj od niv ama ne priznavaat.Koga gi kontaktira niv treba tie da reagiraat I da mi kazat na mene za da imam dokazi, problemot e sto tie ucestvuvaat vo "smear" kampanjata.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.554
    Допаѓања:
    13.905
    Ова е „клан“ од група на луѓе кои имаат некој интерес меѓу себе или едноставно се сеирџии. 8 години е многу време. Болна е таа. Дали ти завидува, љубоморна е, едноставно сака да ти ги расипе плановите? Кој е мотивот? Зошто те мрази? Дали и други луѓе мрази и така им прави? Сега читнав баш за кривично дело демнење, воведено е тазе, ама реално мене другарка со која престанав да комуницирам, а не сум се карала, ниту сум ја навредила, ме демнеше од профилот на вујкото, од профил на снаата(снаата се истресе ненамерно дека од таму фотките ми ги гледале), па дури и принудила некоја сваќа да ме додаде за пријател и отворам профилот на Фб, гледам коментари од типот „шмизло“, „многу убави си нашминкана, хахаха“, „дали ќе ме шминкаш на матура“, подбив и потсмев. Е ова е демнење, вознемирување, ама тогаш делото го немало, среќа пријателкава е класична простакуша, и среќа седи дома, не се движи во мои кругови за да ми направи некое поголемо зло.

Бивша колешка со која не се гледаме ја блокирав, и неа и мажот, не сакам да ми ѕирна по профил, да знае до кај сум со животот, работата и слично. Кој гнасен народ живее овдека, лудило. На профил скоро се затворив, нема потреба некој да знае каде се движам, со кого се знам итн.

Дали реално за 8 години ти претрпе штета од таа личност или само си пука во празно?

На senjorita-v и eliesaab им се допаѓа ова.
  7. Black orchid

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Totalno si vo pravo.Kolegite ako reagiraa problemot ke bese resen.Bez dokazi ne mozam nisto.A dokazi ima kolkilu sto sakas.Krijat zatoa sto ako mi kazat mozam da ja tuzam I firmata I demnacot.Za golema firma stanuva zbor ako tuzam dosta verojatno e deka I jas ke si go dobijam.
    "It's a dog eat dog world out there." Sekoj si gleda za sebe I na nikogo ne mu e galje za nikogo.

8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.611
    Допаѓања:
    14.968
    Сум против таа следна фаза* што ја спомнав погоре, па да се докажам. Најми двајца кои повремено ќе се занимаваат со нејзе, па нека ѝ биде интересно. А ти опушти се во меѓувреме, немај страв и едноставно живеј си го животот. Ако вака се собираш во себе и си под константен стрес - она си ја постигнала целта.

*некои ситуации налагаат отстапки, таа и оваа.

9. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Малце чудна ситуација.. Ова сето можи да ти напрај параноја, а дали немаш некој доказ, како знаеш дека против тебе нешто прави, дали ти има некој пишано, кажано нешто? Зошто тоа го прави, па не може сите да ги врти како сака, луѓе се сите, зошто со тебе би се замарале?
    Најдобро е целосно да не реагираш на ништо и да си ја работиш работата, па кој шо сака нека збори.
    Познати ми се такви луѓе, кој се прават жртви, глумат за се и сешто и ти му си крив за се, и со тоа шо има моќ на другите, читај живеат со повеќе луѓе прават тие да имаат поинаква слика за тебе. Најдобро шо помогнало е игнорирање.

10. Black orchid

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Definitivno e zavidliva I ljubomorna.Saka da vidi sto pravam, ako dobro mi ide ke napravi se za da me sabotira, Ako ne mi ide dobro togas ke se siti.Pred na mene da mi se zakaci maltretirase druga devojka a koga jas dojdov na rabotnoto mesto se zakaci na mene, ne samo toa, I taa sto ja maltretirase ja svrti protiv mene.
    Koj I e motivot? Mislam deka nejziniot motiv e totalno unistuvanje, toest saka da me unisti na sekoj mozen plan.
    Zasto me mrazi?
    Mislam deka podobro se pokazav na rabotnoto mesto od nea, taa ima visok na tezina, jas ne , bez nikakva namera (nenamerno) privlekuvav povekje vnimanie od maskiot pol,otkolku sto taa moze da privlece vnimanie.Jas ne sum nekoja ubavica, izgledam prosecco sosema ok , fit sum vo sporedba so nea.Za nekoj dobro izgledam za nekoj ne,toa e relativna rabota.
    Na Fb vekje nisto ne spodeluvam I na private mi e.
    Taa sto ve demnee na FB mi deluva po benigno, mada I taa ima potencijal
    Ovaa sto e zakacena za mene e definitivno maligna, cisto zlo.
    Mi pravi steta I definitivno ne puka na prazno.Krajno presmetliva e, ne e luda, lud covek ne e presmetliv.

11. Black orchid

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Za strav, definitivno nemam strav. Dosta realisticna sum.Ne se stresiram premnogu ama ne mi e ni seedno.
    Ne sum ni za odmazda ama sakam da dobie kazna za stetata sto ja pravi.
    Zatoa sto demneje,mobing, lazni obvinuvanja, sabotiranje, se kaznivi po zakonot. Ovaa ne e samo napast za mene tuku e napast I za site.

12. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.611
    Допаѓања:
    14.968
    @Black orchid и законите се селективни и не важат за секого (во пракса). Реалноста е таа, па сега ако ти се посреќи со докази понатака, тоа е друго.

На Black orchid му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Black orchid

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Kolega od rabota mi kaza deka zborela se I sesto za mene.Jas insistirav da mi kaze sto tocno zborela za da mozam da napravam nesto vo vrska so toa,
    na kolegata mu bese sram I nezgodno da mi kaze. A bez dokazi definitivno zvucam kako paranoicna I luda.
    Zenava napagja pa glumi zrtva.Dobar manipulator e, ama I tie sto I se priklucuvaat I ucestvuvaat vo toa se krivi.
    Ignoriranje ne e resenie mislam.
    Ama za dzabe pisuvam jas po forumov, inaku celta mi bese da najdam nekoj sto pominuva niz istoto Ili si ima problemi so istata licnost, zasto kako sto rekov 100% sum sigurna deka pred mene vaka im pravela I na drugi.

14. Black orchid

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Bez dokaz ne bi se ni obidela da napravam nesto, zasto svesna sum I znam deka jas ke izgledam kako nenormalna.
    Ovaa zena e iskusen maltretirac I znae sto pravi.Ke go vozvratam i jas udarot zakonski ke dojde vreme I za toa.

15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    @Black orchid јас би ја игнорирала, исто како да не постои.

Да ја спречиш да зборува за тебе не можеш. Луѓето на кои им зборува ако се паметни ќе знаат да укапираат што таа праи. Ниту нив не можеш да ги спречиш да веруваат во што сакаат. Секој со својата интелигенција.

Ако некој ти каже дека таа зборувала за тебе, ти праи се наудредна, као позната ти е која е зошто некогаш сте биле колешки, ама само толку, вака не ја знаеш. Па нека биде лудата што збори за други луѓе. А ти живеј си го животот и не се замарај.

На Black orchid и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. Black orchid

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Drzi voda toa sto go kazuvate ama sepak ne e seedno.Da bese luda zenava mnogu podobro ke si pominev milsam.Cluster B ne se ludi tuku zlobni se.Ne e moja rabota na nekogo dijagnoza da mu postavuvam, ne sum psihijatar, ama od pomos e koga znaes so kakva licnost si imas rabota.

17. Black orchid

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Gore navedenoto se sovpagja so doticnata.Ama ne e samo Narcisoidno poremetuvanje vo igra, milsam deka definitivno I psihopatija,sadizam I makevijalizam se prisutni, maligno narcisoidno poremetuvanje ili crna trijada.
    Jas spomnav zenska ljubomora kako eden od motivite I rabotata ne zvuci tolku losa ama vsusnost maltretiranjeto e mnogu po "hard core" samo ne sakam mnogu detali da otkrivam. Eve jasno e deka ima svest za ovie temi I kaj nas, koj saka da bide del od tolpata (flying monkeys) nemoze izgovor da vadi deka ne svakja sto se slucuva pogotovo koga stanuva zbor za lugje nad 30 godini.Jas razbiram deka e manipulativna,ama ednas,dva pati, pa I tri pati moze da te izmanipulira ama ne cela godina I plus.Godina I nesto rabotev na poslednoto rabotno mesto ,inace podolgo si kosi ovaa.

18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.611
    Допаѓања:
    14.968
    @Black orchid не можеш да очекуваш заштита од колективот зашто сите си сакаат драма. Да ги засегнува нив, верувај ич нема да им е сеедно. Е сега зошто драма? Оти животите по дома им се мизерни, оти уживаат во глетката некој да е малтретиран психички. Ама тука е така, така функционира. Или ќе го решиш сама или ќе трпиш. Форумов е место каде ќе добиеш совети разни, но никој нема конкретно да ти го реши ако сама не се зафатиш.

На Tanjamm и Black orchid им се допаѓа ова.
  19. Black orchid

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Definitivno ne ocekuvam zastita od kolektivot.Edinstveno sto ocekuvav e barem eden covek da rece nesto ili barem da isprinta mejlovi I poraki za da imam konkreten dokaz ama izgleda premnogu ocekuvam.Mozese I anonimno da mi pratat dokazi ako sakaa ako se plasat od odmazda.Ja samata ke se branam ne ocekuvam nekoj drug da me brani.Ama koga vo firma prikrivaat dokazi I krijat material toa vekje e kriminal.Ne ocekuvam resenie da dobijam na forumov,me interesira samo do kade e svesta.Niti pak sovet ke dobijam zatoa sto sekoj slucaj e razlicen I individualen.Toa deka seir si vadat e tocno ama nema da bide interesno ako udri po niv.Ako nekoe letacko majmunce e neposlusno ke udri I po niv.

20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.554
    Допаѓања:
    13.905
    Зависи колку се страшни работите што ги кажува за тебе. Зошто не пуштиш муабет дека имаш докази и ќе ја тужиш? Сигурно ќе и пренесат. Зошто не најдеш начин, ако има, да ѕирнеш во мејловите и да испринташ што пишува? Ако тоа не бива, јави се и биди дрска со неа, такви психопатки немаат осет, речи и во стил „ми пренесоа што си зборела за мене, си пишувала сешто, ај посвети се на твојот изглед, симни килограми, тоа ќе ти биде поарно. Ова ти е последна опомена, следен пат ако на било каков начин ме вознемириш, ќе има последици“. Ако е нешто многу страшно, ти си знаеш, зошто не отидеш во полиција и да пријавиш за случајот? Можат да запленат компјутери на работа, да ги вештачат, ама ако е сериозно, инаку не си играј. Зошто кога ќе ти пренесат дека нешто кажала за тебе, зошто не ја исмееш дека е манијак, психопатка, зошто не ја кажеш вистината за неа? Па нека и кажат. Дистанца. Откако сум на дистанца, раат сум. Мирот нема цена. Во средината има просечни и големи хигиени и тие се натпреваруваат, кој повеќе ќе гризе.

На senjorita-v, Black orchid и eliesaab им се допаѓа ова.