Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Насилство во врската

Дискусија во 'Врски' започната од blacklady89, 20 септември 2010.

1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Дечко ми ме удри

а да го шкртнеш ова и да раскинеш со него , за да го снема тоа кога ке се повтори .....

сигурен сум дека у наредни 10 год пак ке играш со некој пријател и пак ке јадеш ќотек ...

2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Дечко ми ме удри

Абе нема „ако“ се повтори....Не си играј, расчистувај со него. Имаш 16 години, побогу, уживај во годините и можностите што ги имаш, исфрли вакви негативни луѓе од твојот живот под итна постапка. Зашто, тоа „ако“ што го викаш ти, за жал е само прашање на време кога ќе се повтори. Дај боже да грешам, ама.... :?:

Кога веќе си увидела и искусила за каква личност се работи, нема потреба да се малтретираш веќе со него.

3. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Дечко ми ме удри

Ти си луда ако не му раскинеш после ова!! Слушај ме, ќе направиш грешка голема. Идиот. Ма викни му таму некој другар нека го искрши, глупак. Море педер викни му поголема траума нема да има во животот!

На mims-89 и Podarok им се допаѓа ова.
  4. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Дечко ми ме удри

РАСКИНИ МУ!!!Ако направил еднаш сигурно ќе му се повтори!!!

5. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Дечко ми ме удри

Негова грешка што те удрил, твоја што си дозволила да дојде до таква ситуација.
    Во двајцата е кривицата. Можеш да го пријавиш у полиција, ќе го приведат може нешто ситно ќе му даат. Ама коа ќе излезе ќе биде интересното. Добро бе девојче имаш 16 години. И одиш со 23 годишен?
    Плус тоа си се поднапила си играла, те фаќал другар ти за половина и очекуваш твојот дечко мирен да седи?
    Не дека го оправудам, ама дека и ти си цвеќе за мирисање, не си. :roll:
    Најди си дечко на твоја возраст или близу твојата, кое што твоето играње нема да го третира како сериозна работа, пошо на твои години ретко на кое дете му е дојдено до сериозна врска.

На calliope и antilla им се допаѓа ова.
  6. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.450
    Дечко ми ме удри

Треба да си имаш свое јас. Не знам како се уште си со него во врска кога тој успеал да крене рака на тебе. Сега во врска се осмелил да го направи тоа, а замисли во брак ако бидеш со него. Караниците не се решаваат со ќотек. Јас би расконала со дечко ми само ако помисли да ме удри,а не да ме удри. Мајка ми не ме удрила, а не, ќе дозволам тој да ме удри. Штом пробал да те удри сигурно не те почитува доволно и не те цени онаква каква што си

7. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Дечко ми ме удри

Сврци, штом се случило еднаш, ќе има и друг пат. Знам дека ти е тешко да раскинеш и ете гледам дека немаш намера да раскинете, ама верувај дека ќе страдаш од таа врска доколку продолжи.
    Не треба да му праќаш никој, едноставно игнорирај го и заборави на него.
    Нема полоша одмазда од игнорирањето. Само колку си ти спремна на тоа, колку и да те советуваме тука, секако ќе го направиш она што ти мислиш, само размисли два пати.
    Само да ти кажам и ти си многу крива. Да играш со некој, да те фаќа некој друг за половината, ти во пијана состојба... е не чини. Гледам дека си во тие години каде ова е за тебе интересно и нормално, ама штом е така - тебе не ти треба дечко. Прави глупости колку сакаш, живеј како што сакаш, ама тоа прави го како сингл ;)

На crazylady и SexiLy им се допаѓа ова.
  8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Дечко ми ме удри

Ако се повтори? :fubar: ти ќе чекаш да се повтори?
    Ако сега ти мавнал шамар утре ќе си добиеш и ќотек .. колку повеќе му допушташ и му дозволуваш толку повеќе ќе си зема за право.. "покажи заби" малку .. ;)

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Дечко ми ме удри

Колку време одите, и дали претходно бил љубоморен?

Јас сфаќам да се изнервира, ама удирање не оправдувам никако.
    Што ти кажаа твоите кога ја видоа модринката?

Дали ти забрани да се дружиш со тие другари понатаму?

Од првиот пост мислев дека инстант си му раскинала и викам браво, тоа е став- ама сега гледам дека не било така, но не те обвинувам бидејќи знам дека додека ти сама не сфатиш дека оваа однесување не е добро, ќе се повторува, но на полошо- ние овде не можеме да те предомислиме.
    Само се плашам да не биде доцна :( .

10. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.914
    Допаѓања:
    4.544
    Дечко ми ме удри

Џабе и кажувате. Имав другарка која во секоја караница беше тепана па пак му простува. И кажував да не оди со него, и баш истите работи и ги кажав - дека се полошо и полошо ќе е ама не слушаше. Тоа зависи од сопственото ЈАС, и колку си силен да се тргнеш од таа "врска".

11. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Дечко ми ме удри

Ве читам и ви се чудам. ПОЛОВИНА Е. И во 19-ти век се пипкале таму па немало поводи за љубомора. Не е газ, не е цицка, половина е. Недај Боже на масажа да отиде, двајцата има бумбар да ги направи.

Заради вакви малограѓански размислувања, девојчето навистина ќе помисли дека е крива, па ќе го трпи во иднина. Ако е во врска не значи дека треба да прекине секаков контакт со машки, а ако тоа е причина да биде тепана, самата нека се чукне во глава дали е подобро да му изиграва конкубина или да го батали и да си го продолжи животот како што доликува.

Си го барала, жими мајка!

На mims-89, green.eyes, enca.69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Дечко ми ме удри

Дебил! Уф се гнасам од вакви мажи. Мавни го додека е време, гледаш повторно ти се заканувал, мавни го додека не почнеш целата модра да одиш. Абе како си даваат право да кренат рака?

13. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Дечко ми ме удри

И сеа викаш АКО СЕ ПОВТОРИ ??
    Ти сеуште ли си со него?!?!?!?...
    Денес 2 шамари, утре ќотек до помочвење ;]
    ако на мене некој се осмели да крене рака, не знае што ќе го снајде... Мене да ме мавнеше сега би лежел во болница ;]

14. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    Дечко ми ме удри

Видите сега од почеток ,,тие се договориле да излезат посебно ама дечкои и дошол онаму кај што била таја со другарки ,,

- дечкото е љубоморен
    - дечкото ја контролира
    - дечкото е насилен
    -дечкото е постар од неја ( и овде се гледат разликата на години како функционират ЈАС ко викакв за девојче од 16 години дечко од 16 до 19 да имат ме направија старомодна ) еве се покажа дена ,, :D није свеједно :D
    - дечко то ја тепат
    дечкото не треба да е заедно со неја !!!!!!!!!!!!!!!!!

ДЕВОЈКО ??? мајкати те праша зошто си потечена ???? и тепана ???? или се мачкаше со пудра да не те видит мајкати?
    АКО И СЛУЧАЈНО ПРОДОЛЖИТ СО НЕГО КЕ СИ ИМАТ ПРОБЛЕМИ !!!

15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Дечко ми ме удри

SexiLy немаат никаква врска годините и плус за половина ја фанал а не на друго место,а и она како што кажа била поднапиена па можеби затоа дозволила другар да ја стави раката на нејзината половина...според мене ОН е крив,а не и двајцата што ја удрил.

А ти,Сврци,немој да си дозволиш да останеш со него бидејќи верувај,ќе продолжи да те вреѓа и сигурно дека ќе те мавне...а и како што разбрав и ти се заканил дека пак ќе јадеш ќотек така да избриши го од својот живот,заслужуваш некој многуу подобар од овој идиот!

16. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Дечко ми ме удри

Не не сум повеќе со него.. реков дека "ако се повтори" бидејки знае да ми дојде дома и некаде кај што сум да ме начека и да прави сцени :worried: денес воопшто не се видовме го исклучив телефонот, и го сретнав бившиот си правевме муабет ме праша зошто сум таква :worried: и ЗАКЛУЧИВ дека никој нема да сакам повеке од него...сеуште е во мене ;(

17. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    Дечко ми ме удри

koga sakas nekoj epten mnogu bi mu prostila duri i da te udri,ama neverstvo NIKOGAS
    [mod-kirilica:2lk6atwf][/mod-kirilica:2lk6atwf]

18. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Дечко ми ме удри

Како бе нема врска? Мижи да ти баам.
    Девојката е малолетна пред се. Има други гледишта кон животот, журката и добриот провод се едни на 16, други се на 23 години.
    Никому нема да биде мило да чуе или види без разлика дали е машко/женско како неговиот партнер излезен со друштво, поднапиен денса со другар/ка. Сум била сведок како женско го има доживеано ова, па му истури вино на глава. Секој се пресметува на различен начин.

Реков Не оправдувам насилство. Без разлика дали машко или женско ќе крене рака. Ниеден човек не е предмет за шамари/боксови. Но за да дојдеш до таква ситуација, треба и самиот да си дозволиш - При избор на партнер и понашањето во таа врска.

Девојкава си дозволила. Дали ако продолжи ќе ја повтори ситуацијава? Не. Воспитините ќе и остаат трајна промена на свеста према овој дечко или према било кој друг.
    Кога си излезен постојат непишани правила на понашање кои не се исти за сингл и кога си во врска.

19. Argasi

Argasi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    278
    Дечко ми ме удри

удри го и ти.

20. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Дечко ми ме удри

Не се работи за конзервативно размислување.
    Се работи за ситуација во која ретко кој би останал рамнодушен иако е 21 век.

Девојката се изјасни дека претходно дечково немал испади. Немало проблем да излезе со другарки, да се поднапие, затоа не држи муабетот - болна љубомора. |(
    Може налетал, може сакал да види од страна како девојка му се понаша и видел што требало да види.
    Реакцијата му е брутална и ужасна, но е резултат на нејзината акција.

Девојкава ја разбирам. Годините и подразбираат добар провод со пиење, денсање, заебанции и флерт. И треба да ги проживее како такви, без страв дека ќе налетува на шамарање. Не можеш да си во врска (иако нема наведено колку време е), да се понашаш исто како сингл. Ако не е тој таму, ќе биде негов другар/познаник или било кој друг. И ќе види. Од страна истото изглеа лошо, изгледа ниско.

Исто е со жените кога би слушнале дека нивниот љубен, пијан денсал со другарка, држејќи го за половина. Нема да бидат ни малку воодушевени. Напротив, голем дел од нив би спизделе.

И не. Не се начин воспитните за некому да му ги посочиш правилата. Но и не секој знае истите да ги спроведе на мирен начин и да се почитувани.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.