Дечко ми ме удри Е ај да ЈА видам таја мајка што ке ја видит керкаси потечена и нема да реаѓират ТАЈА рече се криела од мајкаи !!!! оди неколку поста поназат и види ЈАС неколку пати ја прашав дали и кажа на мајка си ?!?!/1 ТАЈА едвај одговори дека се криела ! Сега е прашањето во каквим семејни односи живее девојчето штом мајката неможе да примети во каква состојба и е керката !?! П.С. и ЈАС има толкава керка и мислиш ЈАС ке дремам ако ја видам керка ми претепана и потечена ????? еве за ова ви каживам !
Дечко ми ме удри Соко или Соцо како и да е, те молам потруди се да пишуваш политературно, те читам и по други теми и да ме извиниш просто делуваат коментарите, читам и се осеќам ко да сум на пазар и гледам како некоја жена се дере. Плус многу тешко се разбира, мислам дека е фер да се потрудиш, нели ? И пишувај се во еден пост, а не неколку мислења едно под друго. Мислам дека сите кажавме што мислевме и треба да прекинеме со овие постови кои веќе дефинитивно се офтопик и со кои се вртиме во круг, веќе почнавме и анализи за мајка и да правиме, а девојчево никаде го нема да каже мислење како продолжила ситуацијата
Дечко ми ме удри Го видов тоа,знам за кое зборуваш ама вечно да се крие не може.Сигурно мајката приметила во еден момент.Ајде бе луге дури и најголемиот криминалец може да погреши и да го фатат а не пак 16 годишно девојче да се крие.Денес ке се скриеш демек учиш,утре ке се скриеш пак учиш е веке третиот ден се осека дека нешто не е во ред. Или разговарала со нејзе или превземала други мерки или пак девојчето и кажало друга приказна.Ти можеш да бегаш ден два ама отокот не поминува за толку брзо време.Мене од херпес ми се подувува целата уста а не пак да ме удри некој па да очекувам толку брзо да слегне отокот. Девојчето ми изгледа на лабилна,како да се гледам себеси пред неколку години кога не можев да и кажам на мајка ми што ме мачи.Е овде девојчето многу греши.Зошто ако не и каже на мајка и ова може да се случи повторно.
Дечко ми ме удри Насилството не го оправдува ништо, точка. Може да те остави истиот момент ако сака, да те натепа не смее. И твоја грешка е што не си реагирала ниту кажала некому. Најотворено, си го провоцирала. Те читам низ темиве, 16 или 17 имаш, и гордо изјавуваш дека си имала десетина дечковци со кои си спиела, дека сите другарки ти љубомореле зашто си преубава и богата и најубаво се облекуваш и незнамкоја те мрази пошто си имала поголеми цицки, па си дозволувам да претпоставам како изгледало тоа играње. Јас искрено не знам 23 годишен што бара со девојче со вакви размислувања, но добро. Очигледно си имал и тој граница, иако подебилен начин не можел да најде. Толку повозрасен, до сега требало да научи за самоконтрола. На жена рака не се крева и тоа се учи од дома. Овој не е таков. Можда си претерала и си го понижила, можел да ти се раздере на само или да ти раскине, не два шамара. Среќен му пат, на страна од него. А и не верувам дека дома не те забележале.
Дечко ми ме удри Многу мразам насилство, ама невероватно многу, знам за себе дека ако тоа некој го направи во истиот момент ќе го оставам, ма какви деца каков срам....јас сум и потребна нормална на тие деца. Но, сега да ви кажам нешто...Се враќаме од викенд 2 пара, јас напред дечко ми вози а тие позади. Таа силната, му се врти на дечко и и му вика глуп си ко к*р.....мислам алоооооооо и овој ништо само се заврте на страна. Не слушнавме што збореле, само приметив дека таа после плачеше а тој ја теши и бацува. И се тоа затоа што не ја сликнал убаво. И како ќе реагирате??? Мене ќе ми пукне филм, плус што тој се праи за неа, ама баш се, и финансиски и на секој можен план. А таа како му возвраќа? И ова не е единствен случај. Јас на дечко ми коа е со друштво не му ни вртам а не пак да му се стаам у кафаната каде што излегол. Е да тука и ја ќе удрам еден шамар, и чао пријатно. Само си велам чувај ме боже јас никогаш да не се однесувам така, и никој така да не се однесува спрема мене. А тепање од К*р кеиф, само зошто не му сварила благо кафе туку средно и такви слични ср*ња не опростувам. Како и да е ако со таа некоја особа не ти иде оставија, помалце болно е и за двајцата.
Дечко ми ме удри Sunshine дали јас лошо те сфатив или вие ја оправдувате таа ситуација дечкото да те удри ако ти лично и персонално отидеш онаму каде што тој излегол или .......... ?!!??!!?!?
Дечко ми ме удри не, туку само го објаснив нејзиното однесување, значи се што тој трпи. Значи ако дечко ти излегол САМ со МАШКИ САМО во кафана,а ти пошо ти е досадно дома одиш таму сама, без некој да те повика и без твое друштво, тебе местото не ти е таму и затоа треба да си сама свесна. И мислам дека пишува дека не оправдувам насилство ако го прочиташ целиот пост а не само она што тебе те засега. Значи другаров трпи и психичко насилство и само сакав да споделам за да видам што ќе кажете. тебе ти е убаво да му се стаиш а не ти е убаво ако тој нешто пререче. Ова беше кажано за нејзиното однесување спрема него и сите грди зборови што му ги кажува и го омаловажува пред цело друштво. А да а чао пријатно значи дека ќе и раскинам.
Дечко ми ме удри Значи кометари од типот ... Ама Пијан беше , ама го испровцирав, ама љубоморен е ... Ај донт гив а фак !!! ама вака ама така .... НЕМА ЗА МЕНЕ ОПРАВДУВАЊЕ за насилство без разлика дали било шамрче . тупаница , клоца , ... И да ме фати на дело како се сексам НЕМА ПРАВО да дигне рака на мене . Ни стока не се тепа . Врска ----------- постои РАСКИНУВАЊЕ !!! Брак ------ РАЗВОД !!! Може фино лепо да ме навреди ај за тоа ќе пројавам разбирање со оглед на повредено его и може пукнато срце . (Само во ваква ситуација ) А сеа едно прашање за некои кои оправдуваат па и трпат а што е најтрагично мислат е нормално и се убедени дека светов така функционира . Дали ако го видите дечкото со друга како игра со друга , се лапа, се драпа или го фатите во кревет со неа ви стиска да му дадете една флаша , чаша по глава ? Или да му залепите ден доооообар шамар во јавност или да го шутирате во јавност (знам ваков случај кај што испровоциран дечко шутирал женска зошто флертувала ) И над тоа стварно мислите дека дотичниот ќе трча по вас ? Како што си има овчички претставнички на понежниов пол кој ем ќотек ќе јадат ем извини и фала ако треба ќе кажат ... Што да речам сакале признале сакале не си патиме од комплекс на помала вредност ... Од глаата си патиме бре ...
Дечко ми ме удри ЗНАЧИ ЈАС ГОТОВО РАСЧИСТИВ СО НЕГО, МОЖЕТЕ КОЛКУ САКАТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ СО НАВРЕДЛИВИ КОМЕНТАРИ. Иначе не кажав дома, што се случи бидеки не сакам да се замарам повеке со него е ГОТОВО.Само имам еден проблем што ми е блиску т.е Спојлер предава кај мене во училиште и ми нема до сега ништо кажано, само сме на едно ЗДРАВО и ме гледа некако... тажно. Сеуште имам чуства кон него но и кога ке ми текни го мразам од тука до небото ... и на толку сме нема што да се коментира повеке. Ви ја кажав целата ситуација.
Дечко ми ме удри Никогаш ни сум тепала, ни ме тепале ни сум пак за било какво насилство. Искрено ми се гади од таквите луѓе, но... денес бев сведок на тепачка меѓу девојче и момче за кое беше криво девојката. Значи таа цело време го провоцираше, го навредуваше, го понижуваше пред другарите беше значи жално за гледање. Овој така помирен ама му пукна филмот и на него. Се исправи целиот црвен во лицето со солзи во очите и ја удри по раката. Оваа кога скокна да то тепа... леле леле...И мене ме нервираше кучката право да ви кажам. Човек колку и да е мирен или да има челични нерви некој стварно знае да му рипа на живците. Затоа XMaN е во право кога вели дека треба да се слушнат и двете страни. Немојте сега и моето мислење да го испревртите Мене да дојде дечко ми да ми заврзе шамар од чиста мира нема никогаш во животот да го погледнам, па ако сака и нека се убива за мене. И јас така имав еден порано многу ме нервираше, многу се каравме и да не беше вол од 90 кила жими се ќе го натепав едно убаво Шала
Дечко ми ме удри Без Феминистички патетики ПЛИЗ. thanx. Е сега, овој да и направил така, да флертувал со некоја и да се триел целиот од нејзе оваа кје го плеснала по testicals, и тогаш сите женски тука ќе беа „ ауууууу, тооо цуцо , браво, на машки само така“. Јас да сум бил немало да ја удрам, немало да ја шутирам, туку ќе ја линчувам. Мамата на таквите, зборував за ова пред некој период за тоа колкава ни е свеста на човештвото, никаква, опадната до тоа ниво што не мрзи да се искачиме по степеници од 3 метри а ќе се гужваат на електрични да се качат само за да не одат пешки 3 метра. ТИ можеби незнаеш ама еволуцијата има таков интересен систем на елиминација која што го исфрла секој непотребен член од ланецот на исхрана. Искрено зборено не би ја удрил и не би ја допрел, сум бил во многу полоша ситуација од нејзе и знам дека нема да е фер ако ја удрам, затоа што тоа нема да е доволно. Затоа тој малку избрзал, требало да подразмисли и да скрои некоја доста смислена тактика за да и го поремети умот. Да знае како се чувствувал тој кога ја гледал така.
Дечко ми ме удри Се изначитав што се изначитав...и дојдов до заклучок дека јас на местото на тој не би се ни осмелила да одам со недозреана малолетничка во чија мрежа се затресле 10+. Ама очигледно и типчето е тој калибар штом барал уште веднаш „доказ“ бе. Запрепастена сум и од двајцата искрено. Кој како сака нека ме сфати ама...кај е отиден моралот и здравиот разум бе? Конкретно за актуелниот “проблем“, доцнам малку, ама јас не би и` залепила шамар на типкава, туку би и` начукала некоја 2х2 тапа во сливата па да неможе веќе ни да го прима, ни да оди. Најсериозно. Било женско, било машко...само такво нешто е лекот. Во обратна ситуација, женската да го види дечкото како допира пијана малолетничка по половина - би избила трета светска. И не само шамари, и столчиња и штикли и боксови ке летале, пошто нели тој е ѓубре и искористувач и жиголо и без срам, морал и почит, па како само можел така да и` направи бла бла... Не дека напаѓам некого на темава, туку смачено ми е од женски што се потпалуваат и рипаат на вакви недозреани реакции како на типчево исто како што ми е и` смачено од такви типчиња што со сила мислат дека се` може да решат и дека ке испаднат највечи шизици у маало. Мразам шовинисти, мразам и феминистки, со истиот жар. На едно место се црка за рамноправност, на друго место се квичи за префинетоста и нежноста на женските. Епа чорба. Тепај се и ти ма, раце имаш, нозе имаш - мавај, плукај, пцуј. Повели, биди рамноправна и на исто ниво со машкото. Мене лично, не би ми било проблем да се тепам со таков ако треба. Напротив... Не оправдувам насилство, ама гледано од страна на реалист што мрази и шовинисти и феминистки, „примањето“ шамар или било кој вид насилство е болен и понижувачки и за двата пола, ако машките не смеат да ги удрат женските, тогаш не смее ни женското да го удри машкото. И тој има чувства, и него го боли, и тој ке се чувствува навреден и понижен...ама ај... Сепак убаво штом расчистила со недокваканиот. И онака и двајцата ист калибар не би можеле долго да опстанат. p.s. Sorry for being real.
Дечко ми ме удри Јас не видов ни трошка од патетичен феминизам во постот на венди, туку реалноста, како стојат работите и како треба да биде. А феминистичкото движење се појавило за жените да престанат да бидат манипулирани од мажи со вакви ставови. И фала му на Бога што живеам во време во кое жената не мора да чека од некој искомплексиран, квази-мачо шовинист за да има што да јаде и каде да преспие. Ти споредуваш женски и машки шамар што не ти доликува воопшто на машкоста која се обидуваш да ја покажеш. Се знае кој е посилниот пол, а се знае и кој е понасилнички пол (не за џабе во секое време шелтер центрите се полни со претепани жени затоа што не му се насмеала на либето шо дошло мртво пијано дома и смрдело на пот, ракија и на ефтин женски парфем). Женско не се тепа, машко не ни може којзнае како да биде “истепано“ од жена. Ја немаме таа сила, инаку ќе знаевме да се одбраниме самите од некои искомплексирани манијачишта, немаше да постојат шелтер центри. А за линчувањето малце ќе почекаш, додека времето не се врати назад затоа што одааамна престанала да се линчува жената за неверство или за било што додека неверниот маж сите го тапшале (па и го тапшаат) по рамото у стил „бре што **** беше, колку а? Браво браво, алал да ти е, му личи на машко. Што? Жена ти да ти пререче? Фукни и' еден бокс и готово, нема таа што да коментира “
Дечко ми ме удри tessie, не ставај зборој у уста. Како прво ако машкото е посилен зошто тогаш го провоцираш со такви нискоинтелигентни потези, зарем не те научија во основно дека лавот ги јаде газелите? Секаде во природата е така. Ние бидејќи сме малку поинтелигентни животни се правиме со причина, па ако не му дадеш повод на машкото тоа нема да те ударе (секако има ретки примероци на насилници и на жени-курваришта). Се во природата се движи во тој принцип, ако вие сте психички посилни, кај нас останува физичкото. Се додека не се поигрувате психички со нас нема да ве удираме, simple as that. Ако пререче ќе разговараме што е проблемот а нема да ја ударам, ама ако се курва со 10 души и да се трие со други пред мене.... Seems like a freaking' feast for the lions again.
Дечко ми ме удри Епа ајде ако се се решава со шамари сите ке се истепаат мегу себе.Машко што удара не е маж.Ако машките се поинтелегентни (така сфатив)тогаш што барате со жените?Ке ги третирате како животно секој пат ако игра со друго машко?хахахах повелете.А и гледам на претходниот пост дека ке си ја линчувал.Повели брат ама утре ти ке ја лежиш па ке се прашаме дали ке ти е убаво
Дечко ми ме удри Извини, мислев дека мажот и жената се посовршени битија од лавот и газелата и имаат разум за разлика од животните и .... EJ ДА....вродена способност за говор и разбирање со помош на говор/јазик. Инаку немаше да не' има 7 милијарди на земјата, ќе се испојадевме ко животинчиња...mmm tastes like chicken
Дечко ми ме удри Да ти бидам искрена не сфатив кај ми е патетиката а уз дужно поштовање не ми треба кој знае каква сила да му ставам отров за глувци во пијачката или храната или да му ја опнам секирата на спиење !!! Така да тоа животински систем на исхрана не ќе да е тема . Ис талк абаут Интелегенција и Човечност и им и разум . Вистинскиот маж никогаш не удира жена !!! Дигаш сила на послаба од тебе ... Педерска работа е тоа за мене , лечење комплекси или што ти ја знам . Со женско работа да си немаш . Јас ипак мислам не ми ја сфати воопшто поентата на постот ама ај ...
Дечко ми ме удри А машко шо иде по секоја сукња и ги остава дечињата гладни за да фрла пари по певаљки шо е? Мажиште? Гордост на машкиот пол? Абе ааајде...
Дечко ми ме удри Епа ајде повели ударај и што си решил со тоа?Утре ако сака пак ке те изневери пак ке ја удриш ама трет пат ке ја лежеш. Курва?хахаха а вие сте јаки кога ги менувате женските?Не сте изневерувале?Ма дај Јес да не сме некои светици ама и машките не сте китки за мирисање.