Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Насилство во врската

Дискусија во 'Врски' започната од blacklady89, 20 септември 2010.

1. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Дечко ми ме удри

Опасно ги имаш побркано поимиве ...
    Насилство бе дечко казниво дело , преварата колку што знам не е ! Ако сака нека се ренда со цел град никој ништо не и може капиши ?
    Твое е да ставиш крај на врска , брак што да е ... А немаш право да ја тепаш .

На unconditionaLove, Acerola и tessie им се допаѓа ова.
  2. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    Дечко ми ме удри

Затоа што ако гледаме реално секогаш жените тоа го користат како изговор, машкото е посилно физички и не смее да удара. А фактот дека жените се психички појаки а никој од нас не смее да им пререче за тоа оти нема секс месец дена. Аи аи, кои финти си наоѓате. АКо јас немам право да удирам жена, вие немате право да си играте психички игри со нас. Не е јасно ова?

А и за девојката што кажа дека машките се биле попаметни( така сфатила ), всушност пишав дека женските се попаметни и сега се мислам дали да си стојам на зборот...

3. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Дечко ми ме удри

А некој модератор да ја заклучи темава и нека исчисти непотребни препукувања и мислења (вклучувајќи го и ова моево сега)...М?
    Ова е се` освен дискусија. Ајмо борба меѓу лавови и газели.
    „Јас сум поитра.“
    „Гајле ми е, јас ке ти ја залепам една и ке те замолчам.“

Луѓе, не сфаќајте се` толку буквално бе. :x
    Научете го значењето на зборот демократија, слобода на говор и почитување и прифаќање туѓи мислења пред да се напаѓате, па тогаш дискутирајте за друго.

Се извинувам за оф топик. Слободно нека биде избришан при интервенција. :)

На antilla му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    Дечко ми ме удри

Основно е тоа што нема никаква врска со законот, зборуваме за морал и за човечност, остави ги законите. Сега проблемот е физичката сила кај мажот, зошто тој ја употребувал. „Бог“ ( читај еволуција ) не создал така да наша предност е да бидеме физички посилни, тоа ни дава секакво право да го користиме кога ние мислиме дека е потребно, натаму си имате закон и жалете се. А вие сте создадени исто така со свои предности кои ние машките ги немаме, нема закон сеуште за тие „прекршоци“ ама ете еднакво се болни.

5. rebeca

rebeca Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    30
    Дечко ми ме удри

RADIANCE-ако сакаме ние жените психички да си поигруваме со мажите тоа и ќе го сториме, мажите нема ни да се свесни за тоа,паметни сме ние жените. Ја немаш сигурно гледано народната приказна со Ванчо Петрушевски- ГОСПОД ДА ЧУВА ОД ЖЕНСКА БЕЛЈА- најди ја,гледај ја, потоа коментирај. Што се однесува до удирањето,мизерна работа.Ако е толку силен маж нека си ја испита силата со друг маж,а не жена да тепа. БОЛНА РАБОТА.

6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Дечко ми ме удри

Биди во кожата на жена жртва на семејно насилство на еден ден, па ќе видиш дали има нешто поболно од тоа.

7. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    Дечко ми ме удри

ДА нема да бидеме свесни и тоа чекав да ми пишете. Значи вие ќе си поигрувате со нас и паметни сте да, ама ние немаме никакво право да ја користиме нашата предност преку вашата. Епа женче тогаш мажот нема да осети кога ќе си поиграш со него, но некој ден ќе ти свирне една од ведро небо нема ич да осетиш од кај дошло па ќе пискаш после машкото не смеело да удара.

Сериозно? На таа тактика тргна?
    Незнам што да ти кажам, освен да ја прочиташ историјата на ЧОВЕШТВОТО од почеток до крај.

АКо си толку спремна со оваа тактика ај ќе тргнам и јас.
    Стави се ти во кожа на мажот кој е во армијата и се бори за твоите права, а притоа умира за истите на бојно поле.

8. rebeca

rebeca Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    30
    Дечко ми ме удри

зависи за каков маж станува збор.Ако тој е коректен и фер спрема мене нема причина да си поигрувам со него.Но ако е стока и ме тепа.....е тогаш стапот има два краја....како вели народната.

9. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Дечко ми ме удри

Radiance од која планета си? Природни селекции, компетиции, ептен си навлегол длабоко во Дарвин. А и ставов ти е брејјј! Купи си вреќа за боксање па покажувај машка сила. Многу лошо споредуваш, не можам да те сконтам реално. Мажите исто смрдат ко и жените, ама решението за расчистување ситација е физичка сила? Тоа ти се вика слабост и неспособност на разумот рационално да размислува. Не си маж ако не знаеш да се справиш на соодветен начин со ситацијата, ако би било нормално тепање, нема да постојат сос телефони за насилство, и затворски казнии... брејјј менталитет. Ти се чудам..

Очигледно си многу огорчен од некоја жена, ти си дозволил да си поигрува со тебе, па сега сите се исти м?

На Acerola, mims-89, Butterfly15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    Дечко ми ме удри

:!: ЈАС повеќе не сакав да коментирам на темава ама се предомислив читајќи го овој пост .Најмногу ме засегна сокриениот текст ! :!: ете што да правам можеби сум старо модна ама ЛОЛ предавал кај неа во училиште ! :tmi:

11. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    Дечко ми ме удри

Не, не се исти. Никаде не спомав тоа.
    Физичката сила е нашата предност што некогаш ја употребуваме несвесно и свесно. Свесно ја употребуваме кога жена ќе те изневери и ќе си поигра со тебе до ниво на кое што сакаш да се килнеш.
    Ако збориме за права, жената нема никакво право да легне со шефот за да добие врвна работа, тогаш јас ќе се борам секој маж да биде затворен што удрил жена.

И сега типичен одговор од 11314 члена од форумов:
    Па штоако жената си поиграла со него, тоа не е решение да ја удри.

мој одговор:
    Жената заслужува да биде третирана еднакво исто како што е третиран мажот.

12. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Дечко ми ме удри

Ако женските се психички јаки немаше да го преболувам бившиот 7-8 факинг месеци или овој кој го сакав,кој ме изигра да плачам уште по него секој ден како луда. :fubar:
    Кое женско си играло психички?Хахаха вие не ги играте тие игри?Аеееееее добар си брат морам да признаам,која ти го загорчила животот?
    Премногу гледаш прељубници не е на арно :x

13. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Дечко ми ме удри

Maж што тепа жена не е маж !

14. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    Дечко ми ме удри

Не сум гледал ни 2 епизоди од тава.
    Читни ги мислењава погоре и ќе видиш која е моќта на жените. Затоа мора компензација.
    А мислиш ти дека јас ако те изневерам и ако те изиграм немаш право да ми акнеш една? Имаш, ако си спремна стори го тоа, затоа што заслужува, а многу прават така, го плеснат и после се херои над жените, а обратното ако се случи.... Не бил маж, кукавица бил.

15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Дечко ми ме удри

Реално физичка сила употребува слабак, кој не знае на интелектуален смирен начин да си го реши проблемот. И мажите прават изневерувања. Ме изневериле, мислиш дека било вредно да земам да покажам сила, или понатаму да си го торшам времето на безвредности. Не! А и нема да си ја трујам душата со тоа леле што ми се случииии, ме изневери. Тој е копиљот кој ја направи грешката, а со тоа ме јача, и ми ги отвара очите за понатаму кој како што..
    Вредна сум си сама на себе, за да се спуштам толку ниско и да си ја трујам душата, и да барам причини зошто менеее леллеее мамоооо. Па ај ќе се сожалувам, па ќе плачам, па ќе кројам планови како да се одмаздувам.. Не, не и не... Не вреди да дигаш рака и да покажуваш сила макар и те изневерила.. нема потреба гордоста и егото да ми пукаат на сите страни... за се се има решение без сила.. ЗБОР!

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Дечко ми ме удри

Мажот може да се бори за моите права и дома со тоа што ќе го почитува моето тело и дух рамноправно.
    А причини за одење на бојно поле има многу: херојство, себе-реализација, почит од народот, влезница во историјата и тн.

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Дечко ми ме удри

Способни сме да играме психички?А тоа кога машките изневерувале или те навредувале без никаква причина а ти гледаш да погодиш на секој можен начин?Што да направам во врска со тоа?Да идам и да го утепам?Не бро,не заслужува.Уште од самото знаење дека ме изневерил знам дека не ме заслужувал и точка.Ставам крај,не ударам не мавам.Туку завршувам и тоа е тоа.

18. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Дечко ми ме удри

А што треба да се случи во обратна ситуација, водејќи се по твоите тврдења дека изневерениот треба физички да ја нападне другата страна, еве дечкото ја изневерил девојката, и си игра со неа, но девојката не е физички посилна од него, што треба да му направи според тебе ме интересира, магии можеби? :?:

На Pelikuna и JoxyTheFreak им се допаѓа ова.
  19. rebeca

rebeca Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    30
    Дечко ми ме удри

П ОРАКА ДО СИТЕ МАЖИ И ЖЕНИ-ТЕПАЈТЕ СЕ ДО СМРТ........ КОЈ Е НАЈСИЛЕН....СЛЕДУВА НАГРАДА.....ПОВТОРНО ЌОТЕК ДО БЕСВЕСТ......

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    Дечко ми ме удри

Има многу а?
    Ниеден од тие не е рационален.
    Јас сега ќе одам во Афганистан за да умрам и да ме има во историја?
    Си слушнала за патриотизам? За користење на физичката сила за подобри цели?

Have you ever heard of tactitian?