Е ај наредно почекај да ти ја скрши вилицата и пак речи дека си крива и остани со него. Не година и 8 месеци и 10 години да сме ако крене рака на мене нема повеќе да ме види.
Ти го земаш предвид тоа што сте 1 година и 8 месеци заедно,а не тоа што те тепа?Веднаш раскини му.Девојче бегај со трчање од ваков насилник.Биди преблагодарна што навреме си му го видела вистинското лице.И тој ете убаво ти кажал најди си друг оти стварно ова не го заслужуваш. Заслужуваш некој што ќе те сака и цени,а не тепа па уште и на Велигден те малтретирал.
Девојката во друга тема пишала дека сака да го изненади дечкото за роденден, а вие овде и делите совети да го остави.
Сега се 1 година и 8 месеци. Но подоцна може да биде и брак и деца, а тој да не се промени, напротив и двајцата ќе знаете дека тогаш е потешко да се раскине. А ако мора а дојде до тоа ем ќе е потешко, со последици и по вас и по децата. Затоа сега е неспоредливо полесно, ослободете се и побарајте некој кој нема да крева рака на Вас.
Бегај подалеку од таков.. Од искуство ти кажувам, подалеку.. Денес е тоа.. Утре ќе те претепа.. Задутре ќе ти скрши некоја коска.. И ти пак ќе викаш дека ти си крива.. А не си
Еднаш насилник, засекогаш насилник. Не си ги губи годините и спаси се додека можеш и те нема претепано, да не биде касно после.
Што е страшно? Во друга тема бараш совет да го изненадиш дечкото, а дали е за тебе или за некој друг не знам. Јас мислам дека е за тебе зашто не си пишала дека прашуваш за другарка или роднина Еве ти го постот: Во петок ќе излегуваме да прославиме за роденденот на мојот дечко имам смислено поклон но сакам и мало изненадување. Има мали тортички во форма на срце и на нив може да пишува што сакаш, сакам да му земам таква тортичка и свеќи и кога ќе стигне јадењето келнерот да дојде со тортето и со запалени свеќи.. еее сега мене ми е да не е срамота со мала торта затоа што не е толку голема ги прават тие за изненадувања ама сепак ќе одиме на вечера да не е срамота? Ваше мислење? Да не е малце кринџџ
Никој нормален нема да ти рече Остани со него. Година и 8 месеци се ништо, луѓе раскинувале далеку подолги врски. Гледај ти што ти прави, не времето. Оставај го ако не сакаш да бидеш жртва.