Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Насилство во врската

Дискусија во 'Врски' започната од blacklady89, 20 септември 2010.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Дечко ми ме удри

Симона раскини додека е сеуште свежо, разговарај и кажи му дека неможеш да поминеш преку тоа и крај.
    Ќе го заборавиш не е ни прв ни последен, подобро сега одколку по некое време пак да му се „испушти„ шлаканица или бокс :@

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Дечко ми ме удри

Јас не би дозволила да крене рака на мене. Татко ми не ме тепал, нема ни никое друго машко, тој не ме ни храни ни гледа, не сум зависна од него.

3. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Дечко ми ме удри

Види сеа...тоа шо ти рекол курва не е ок,тоа што те варал не е ок...знам дека го сакаш,ама физички удар?? не тоа не се простува

4. pikinezerce

pikinezerce Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дечко ми ме удри

Jas sum imala takov slucaj....i mene mi se sluci istoto!!!Bev zatreskana mn vo eden decko mn mn mn premnogu go sakav.Eden den se karavme za negova bivsa i on mi mavna samar....nezz kako ama mu prstiv,si rekov ajde nervozen bese ke mu prostam zs mislev deka veke nikogas nema da se povtori takvo nesto...no zgresiv.GAdot pocna se pocesto i pocesto da mi povisuva ton da mi se zakanuva i da kreva raka na mene...eden den si rekov dosta e veke ova odamna trebase da zavrsi.Togas staviv kraj na taa EBANA vrska za koja sega premnogu se kaam.Moj sovet ne mu prostuvaaaaaaaaaaaaa koj ednas te mavna ke te mavne i tret pat i cetvrt pat itn.Pozz

5. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Дечко ми ме удри

Луге пред 3 дена имав некоја слична ситуација, значи двајцата бевме многу пијани и признавам дека ја минав границата беше една обична кавга што јас ја претворив во ужас.Причината беше банално што почнавме многу да се караме му споменам еден дечко кој 5 месеци ме бараше ми се јавуваше иако не му кревав и толку го изнервирав, и јас го стиснав за раката мн мн силно му оставив синица огромна и он мене ме удри не силно. И правевме муабет многу ми се извинуваше, многу е мирен многу трпи од мене, ми оди по газот буквално но јас премногу си правам филмови и доведува до такви ситуации. Сакав само да споделам со вас дека и јас имам таква ситуација а инаку одиме 2 години и еве за 3-4 дена ке одиме на одмор.Совет на другите неможам да дадам затоа што само вие знаете која е причината како се чуствувате и како мислите дека ке биде најдобро да постапите. А за мојот случај знам дека не е решение да ме удри но го провицирав премногу и јас имам кривица а и неговата реакција беше ужасна.Но пијани луге што можат да направат, па сега си ветивме дека нема веке пиење до таа мерка затоа што не води кон добро...

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Дечко ми ме удри

^Ако само ти правдај си го дека ти си крива и си го испровоцирала. Утре коа ќе се шеташ со модрици ќе се чудиш девојче :x

На Marijjaa '' му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Дечко ми ме удри

Скрши му ги рацете .... Кога ќе му заздрават може да продолжите ... Ако тој го заборави тоа , тогаш и ти ова ќе го заборавиш,
    Ако сега паднеш ... Си пропаднала !!!

8. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Дечко ми ме удри

Не ве сфаќам како може да ги оправдувате таквите потези на некој кој нема никакво право да дигне рака на вас.
    Мајка ми сум ја вадела од колосек, сум ги преминувала сите можни граници па никогаш не дигнала рака на мене, а мајка ми е таа ме родила и исчувала и сега некој мочко ќе ме тепа, аха можда ;)

Непостои причина да ме удри, ако го изнервирам нека вика, нека се дере, нека крши покуќнина но никако не смее да удри зошто јас не сум боксерска вреќа за да служам за истурање нервоза и бес :devil:.

Јас и Петко се тепаме ама на шала, од досада, а во една жестока караница (во која според вас сум заслужила шамар) тој го тресна пивото од земја и си замина во соба. И двајцата се гадиме од ваквото однесување, и знае дека тој шамар него повеќе ќе го здоболи отколку мене.

Мој совет до сите девојки со вакво искуство е да бегате што подалеку од ваквите „мажишта“ зошто ако еднаш го сторил тоа, а вие го оправдувате и вината ја пронаоѓате во себе тоа ќе биде неговото алиби и кога повторно (а сигурно ќе има повторно) ќе го стори тоа.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Дечко ми ме удри

Секој си има своја приказна, јас ни малко не го оправдувам ни пак го правдам него. Секој во своја кожа може да си каже како се осека. А ако има следен ке ви писам :D :D

10. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Дечко ми ме удри

Само сељаци тепаат жени!

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Дечко ми ме удри

Само несигурни и исфрустрирани мажи дигаат рака на жена

На esperanca и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  12. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Дечко ми ме удри

Анабела нема никој право да дигне рака на тебе . Немаат ни твоите родители , а не некојси што можда утре на улица нема обично здраво да ти каже.
    Колку и да си ваква и онаква , ако не те трпи - нека раскине . Кога ти мавна шамар , што не зема да го истрескаш од негде , не го трпиш , нели ? Што ќе ти направеше он на тебе ? Ќе те отераше во п.м .
    Мајка ми порано кога ќе ме мавнеше лута и бев по неколку дена , а дечко ми во истиот момент кога ќе ме мава може да се прости од мене . Сакам да кажам , во истиот момент останува без девојка.
    Како и да е , твој е дечкото , твоја е и одлуката. :)

13. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Дечко ми ме удри

Без разлика каква и да е причината не оправдувам такво нешто бидејќи сепак се работи за понежниот пол. :$ Велам за понежниот зашто кога станува збор за тоа девојката да го удри момчето тогаш поголемиот дел од женските го оправдуваат, зошто дискриминација? Според мене, тоа не е во ред, но сведок и носител сум на некои такви застарени предрасуди, за жал, иако никогаш немам влезено ни во едната, ни во другата улога. Ќе се потрудам така да остане секогаш. Но, нели треба да се водиме и според тоа - Никогаш не вели никогаш.

Физичкото малтретирање (кога веќе зборуваме само за тоа) на еден или друг начин не е правилното и најдобро решение да се излезе од проблемите и сите оние негативни чувства кои ги чувствуваш во даден непогоден момент (било тоа дали ќе биде кавга со девојка, сопруга, дете, другар/ка и сл.). Секогаш треба да се стремиме кон тоа што е можно порано да пресечеме пред да биде предоцна. Бидејќи колку повеќе ја продлабочуваме кавгата и се осудуваме едни со други, па почнеме да се навраќаме назад во минатото (ти тоа го направи тогаш, јас не направив итн.) ситуацијата само повеќе се замрсува и после крајот не можеме да си го најдеме.

Трпението, смиреноста, ладната глава, толеранцијата, со еден збор човечноста треба да бидат пред се' и на тој начин сите ќе бидат свесни дека доколку посегнат на таков непромислен чекор всушност посегнуваат по своето Јас, својата личност и хуманост (она што е својствено за нас, луѓето, а и те како со нашите интелектуални способности сме над животните и другите организми) и дека оние кои нам тоа ќе ни го направат заслужуваат прошка, но не и втора шанса.

14. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Дечко ми ме удри

Се нафрливте накај мене :D се шалам, сакате да помогнете секако да дадете совет. Но нашето не беше толку сериозно после тоа се смеевме можеби не ни требаше тука да го сместам.После тоа се смеевме оти двајцата пијани и се затепавме малко.Еве и сега ми звучи смешно, можеби си мислите оваа глупа оваа онаква заљубена но верувајте врз мене никој не гази и нема да гази :D :D

15. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Дечко ми ме удри

Тогаш ти се имаш погрешно изразено во претходниот коментар кога веќе другите не те разбрале. Има разлика меѓу тоа да се шегувате со момчето (верувам дека сите знаат на што мислам... да не опишувам сега) и сериозно ама онака убаво да се изнатепате. :)

На anabela931 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Дечко ми ме удри

девојки немојте бре да се залажувате демек сте засужиле шамар...колку пати дома сте заслужиле па ни татко ни мајка не ве удриле? Абе бегајте подалеку од такви психопати (исфустрирани идиоти кои си го дигат егото со тепање на девојка)

Кој еднаш дигне рака ке дигне пак...тоа нека ви е јасно :!:

за секое решение проблем стојат зборови да се разјасни а не шамари боксови,и уште нешто ај ударајте ги вие дечковците па да видите дали они ке кажат дека се заслужиле или ем ке ве помодрат ем ке ве отерат кај што не треба :!:

ако не се цениш сам-не очекувај од некој друг дека ке те цени ;)

На srcekrsacka и Pelikuna им се допаѓа ова.
  17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Дечко ми ме удри

Нека ме удре па ке виде што ке го снајде :devil:
    Само кукавиците креваат рака.Нека отиде нека се пресмета со некој како него,а не да покажува сила на женско.Така ако се решаваат проблеми треба сиот свет да се истепа.Како што вика некој мајка ми и татко ми не ме удриле тој ке ме удара.Па чекај бе човеку?кој си ти да употребуваш физичка сила врз мене??Се чудам на тие девојки кои не знаат што да праваат ако дечкото ги удара?па сместа ке го избришам од мојот живот бе,тоа говедо за мене не постои повеке и точка.

18. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Дечко ми ме удри

ВИСТИНСКИОТ МАЖ НЕ УДИРА ЖЕНА

На anabela931, srcekrsacka и peperutce27 им се допаѓа ова.
  19. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    Дечко ми ме удри

јас не ми би простила на дечко ми у случај недај боже да ме удри.
    Па и маж да ми е, исто така.
    каков и да е проблемот се решава со Дијалог а не со Монолог.

и Едноставно неможам да ги разберам оние девојки кои можат да пројдат низ тоа само да се со НЕГО!!
    ВИСТИНСКИОТ МАЖ НИКОГАШ НЕ УДИРА ДЕВОЈКА/ЖЕНА ако те цени доволно и те сака никогаш нема ни да помисли да те удри а Не и да крене рака!!
    ако еднаш крене рака или ве изневери тогаш е крај, чим еднаш можел може и друг пат!! боље спаси се со време него да си трескаш глава од ѕид една ден...

20. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    Дечко ми ме удри

Ако те удрил еднаш, ке те удри уште еднаш...Подалеку од него додека е време.После ке биде касно :!: