Начинот на сфаќање на психолошките состојби во нашето поднебје

Дискусија во 'Психологија' започната од Purplelilac, 8 јули 2018.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.898
    Допаѓања:
    130.043
    Депресивните луѓе се луѓе кои губат волја за речиси се,а многумина од нив и баш за се и си го одземаат животот.Е,сега,некои луѓе велат депресивната личност треба сама да сака да си помогне и да `и помогнат.
    Ма,немојте ?
    Депресивните се безволни.Тие не се виновни за нивната депресија.Никој не станува депресивен и склон кон самоубиство туку-така.Виновна е средината во која се наоѓаат.Виновни се лошите,токсични родители,сопрузи,сопруги,пријатели,злобните непријатели.
    Лековите не се секогаш ефикасни.Често,човековата поддршка е многу поголема и подобра помош.Потребни се и љубов и разбирање,а и почит. :)

На Starlič, rolulika, ivimis и 7 други им се допаѓа ова.
  2. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Случајно налетав на темава,и ми текна дека сум разглабал,само да те поздравам и кажам 3 месеци без никаков антидепресив сум,расположен,полн за живот,полн со енергија.Ниту помислувам на апчиња,ниту па сакам пак некогаш да ги пробам :)

На marchi-cool, rolulika, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    А зошто да не би можело да се живее без антидепресиви?
    Се може се ако личноста се избори против сопствените демони,најважна е јаката психа,нели постојат лица кои со силна воља и пред се поддршка од најблиските,се тргнале од канџите на алкохолот,дрогата и слично....

Ваше е само да не ги осудувате ваквите лица,да не ги исмејувате за нивната ионака слаба психа...
    Ми се случило многу пати да бидам исмејувана и етикетирана како личност со слаба психа,додека соговорникот ми се перчел како сам за се' се изборува и како не потпаѓа на депресија и анксиозност...

На theowndemon, Purplelilac, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  4. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    Во пребродување на ваква епизода во животот, привремена или трајна состојбанајважно е да се има поддршка од најблиските, околината и да постои најнормална социјална прифатеност.
    Кога тоа ќе се спроведе ќе се намалат и негативните ефекти од депресијата и најнегативниот-губиток на живот.

На ЕденЧлен, theowndemon, Purplelilac и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    @ЕденЧлен Мило ми е што ја активира темава за да пишеш ваква убава вест :) Се надевам дека понатму ќе бидеш уште подобро :)

На Rama, rolulika, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Благодарам на тебе,и на сите тука што мо давате,и на мене и ма сите други подршка со овој проблем :)

На Rama, Purplelilac и rolulika им се допаѓа ова.