Додека јадиш ако се смееш и зборуваш е ти прснат цревата WTF Ако е така до сега кај мене требаше да има многу експлозии
Трудна жена ако отиде на погреб ќе роди дете бледо како мртовец Чаршавче со трошки не се тресе навечер
Deka ako se istegnesh koga ke stanuvash od jadenje , si go dal jadenjeto na gjavolot . A jas sekogash se istegnuvam po jadenjeto.
Трудна жена ако украде нешто, детето ќе има белег на кожата на местото каде што се чепнала со раката со која украла И белегот ќе биде во форма на украдениот предмет
И мајка ми вака кажала како тебе па украла кафе од колегата и се фатила за газот.Па после му го вратила ама јас си го носам белегот и баш е голем. Може нема врска ама еве јас имам белег
Ама неможам медицински да си го објаснам-верувам дека имате такви белези.но ете никогаш не ми било јасно, како и зошто?!?
- Ако црна мачка ти го пресече патот ти следи несреќа. - Ако јас стојам на една страна од улицата, а другата личност на другата страна и помини возило меѓу нас ќе се скараме. - Ако скршиш огледало ќе те следи несреќа 7 години. - 13 е баксузен број (родена сум на 13ти ) - Ако те пречекори некој дури лежиш нема да растиш повеќе. - Не им се дава на миленици храна дадена „за душа“ бидејќи според религијата животните немаат душа. - Ако ти падне храна на земја дури јадеш, значи некој од мртвите бил гладен. - Не смееш да излегуваш од дома 40 дена откако ќе се породиш и не смее никој да ти го виде бебето тој период. - Ако виело куче значи некој ќе умрел. - Ако голтниш мастика ќе ти ги залепе цревата и ќе остане таму засекогаш. - Добро се враќа со добро, лошо со лошо. - Секој си го добива заслуженото. - Долгогодишни пријатели никогаш нема да ти забијат нож во грб. - Само еднаш во животот вистински сакаш. - Земјата е рамна.
Комшивка на мајка ми во двете бремености така си поткраднала “нешто”. Синот нејзин има белег во форма на слива на раката, а девојчето белег како јагода на прстот. Случајност или не .. тоа и украла
Еј, во врска со ова еве едно. Ако веќе ти се роди детето со белег, доколку се сетиш што си украла додека да наполни 40 дена, ќе му исчезнело.