Ехх ги има многу ама моментално на оваа ми текнува. Беше пред околу 2 години. Бев на една свадба и после некој ден отидов во фото студиото да купам некоја слика. Бев на околу 6 слики и сакав да купам 3. Кога ми рече една е 100 денари слика, коса ми се крена, сенкир злати купвам е*агоо. И и велам а зашто 100 денари, продавајте ги по 50 денари и ќе видите дека овај купов овде од слики ќе е продаден ( имаше премногу слики, не продадени од свадбата а и од други ) и ми вели : ,, еее не ги продаваме сите, неколку ќе купат и така се покриваме ,, јас пак и велам ами да беа поевтини и ќе се покривавте за се и во поголема добивка ќе бевте а не вака со купишта слики околу вас. Па уште и велам не сте вие криви, газдите се криви.... ИИИ испадна таа е газдарицата и се чинеше да ме истепа... И на крај не купив слики, и си отидов
Кога бев мала ги земав влошките од мама ги туткав ги пуштав вшоља и пуштав вода Со братучедами гаѓавме луѓе со јајца од тараса. На комшиите им ја изгорев бавчата со солна киселина оти ми ја отруја мачката Има уште мноооооооогу глупости и ѓаволштини што ги имам направено.
Во трето оделение,си ги избричив веѓите и ми беа на Ге Следниот ден беше Велигден,кај сите гости со главата надолу бев
Не е баш најголемата ама .. Седиме другарките, и досадно ни беше. Решивме да се зафркаваме со скриен број, и ајде звониме кај една комшика од соседната зграда маж и е во странство она сама со децата и свекрвата. И она се јавува да молим, и една другарка и вели се јавуваме од ЕВН, имате неплатен долг, и она и шо толку де, и другарката и вели, значи ако не го платете долгот до понеделник, ке дојдаме и ке ви исклучиме и телевизор и кабли, и штекови, и се живо и диво дома. И оваа од таму, нема да сум дома во понеделник, ајде бркај работа, маж ми кога ке си дојде ке платиме не ме замарај.
Со брат ми на плажа да се пикнеме во една куќичка како за реклама и мајка ми и татко ми вардар во грција пред хотелот го донесоа демек со снег гаѓавме со камен и одозгора малце снег од тараса истурав вода на тие што проаѓаа варев макарони на парно со брат ми го сечевме креветот и пикавме не варени шпаѓети на наставникот по математика му поставив сопка и сирот се утепа цвеќињата од страна што беа и искрши
Како мала сум била љубоморна на тоа кој ќе се вози во на тато Фичото и еднаш татко ми еден комшија да го однесе до работа и јас од љубомора сум тргнала по количето да го следам да му кажам на татко ми дека сум љубоморна арно ама сум одела одела...и сум се загубила и баба ми паники туго моја бара дете дете нема оди по комшии секаде ма абер нема се загубила и сега ова не е смешно помислила да се отруе женава што ќе каже кога ќе дојдат моите арно ама ме сретнале некои циганки и ме однеле до некоја си куќа и жената чекала некој да ги го бара детето низ населба и слушнале се загубило дете и ајде ме нашле е од тогаш абе никој не му пријде на фиченцето и сега добра вест не сум циганка не ме поциганиле
Хахах.. има мноогу.... Ама сега ова ами текна.... Кога бев мала на една другарка која беше дебелка.. Ме нервираше ути беше и лигава.. И ја фрлив апостолката во реката .... Не е мн смешто.. Ама само на тоа се сеќавам
Се изнасмеав читајки. Па ајде и јас напишам нешто. Имав 3-4 годинки и седев сама дома со мајка ми.И мајка ми испадна на тарасата,а беше ладно.И ја, ни две,ни три,ја заклучив. А таа само на една тенка блуза.После пола саат конечно мајка ми беше во дневната соба гушната за парното. Еднаш начекав еден кармин на мама и ајде малце да си ставам.И одам во ходникот пред огледалотои си ставив арно ама малце ми се допре до ѕидот.Шо ке правам? И на крај го обоив целиот ѕид,па татко ми кога си дојде од работа се шокираше. После тоа цели 7 години не допрев кармин.
на ливада албанци играа фудбал близу до мојава кујќа и јас од тараса им викав чивча ноне катар брзине (така некако нз точно) пред 3-4 год. и ми се затрчаа накај мене и јас дома се заклучив мн глупости си имам праено ама не ми текина во моментов,не е оваа баш најголема
Ова не е најголема, има многу поголеми ама сега оваа ми текна кога видов дека некој истурил манџа Дома имавме именден. Мајка ми ја послала масата со убав нов чаршав и на неа слатки, салами секакви јадења, и јас си викам ќе одам да си земам да земам да јадам шпагети. И одам до кујната и на шпагетите им ставам кечап и сирење и одам во дневната кај сите јадења таму да јадам и нешто бев занесена во разговорот со татко ми и само што сакав да го ставам тањирот на масата сите шпагети ми се истурија врз слатките и новивиот чаршав. И со татко ми почнавме да се смееме а кога влезе мама изразот на лицето ваков И после тато ја презеде вината и мама на него му се дереше
Јас уште од 6 години знаев некако да пишувам. Тогаш добив прекрасна тетратка за роденден од братучедка ми. И сега кумицата таа е постара 2 год од мене и тогаш јас 6 а таа 8 и како постара знаеше убаво да пишува. Имавме една комшивка којашто често ни ги дупеше топките и не издаваше на родителите и решивме да и напишеме писмо: ( на кочански дијалект ) Драга моја Мицке, тука е мажо ти Доне. Ја тебе ногу те сакам. Срце мое си ти и мојта љубов не можам да ти ја опишам. Ти си ми принцеза а ја принц. Ногу те сака мажо ти Доне. Хахахах кога ке ми текне.... И се сеќавам секој ден истото писмо го пишувавме и и го лепевме на вратата а се сеќавам еднаш и ја обравме дуњата за да си направиме куќичка на барбиките
Имавме еден албанец на гости и зашто мама не беше дома земав јас да ставам нешто мезе на маса и му донесов ЧАЈНА и татко ми ме гледа и ми вика чајна? и мене кога ми текна..ми идеше во земја да пропаднам
Еееееее имам мн глупости направено, крај им нема! Еве неколку: 1. Си ја заборавив лозинката на фб. И морав да си правам нов (ова може не е глупост, ама ајде). 2. На најлошата наставничка во училиштето и ставив лепак на кваката без никој да знае.. И кога ја фана кваката и сакаше да ја отпушти фацата и беше ваква а ние учениците и 3. На истата наставничка и ставив лепак на столчето (знам се направив со овој пуст лепак ) и неможеше да стане од него. (Па така и е кога на сред час само станува и седнува). И уште мн глупости има, ама ајде...
Еднаш бев во wc и забележав крв. Си ги изгуглав и заклучив дека ги имам сите симптоми за рак на дебелото црево и со црврсто срце решив да им кажам на моите. Влегов во кујна ја видов мајка ми како јаде и седнав и јас до неа. И почнав да јадам и да си правам филмови во глава дека можеби овој ќе ми е последен ручек и со насолзени очи си почнав: "Мамо знаеш што? Прегеска бев во вц и забележав крв на столицата, си ги видов симптомите на интернет и сакам да ти кажам дека имам рак на дебелото црево". Леле жената не знам како не доби срцев удар! Како што јадеше со подзината уста остана со јадењето во уста. "Чекај како рак на дебелото црево? Од каде ти е тоа? Одма брзо спремај се одиме на лекар" и бевме на лекар му кажав се како беше и тој заклучи дека имам запек и ми даде некои апчиња таму. А јас кутрата плавуша да ви кажам што всушност ми бил проблемот!? Кога сум се бричела на интимните делови со бричот сум се поткастрила долу и нормално дека кога одиш во вц ќе има крв...
Порано кај баба ми одам, досада жива и ајде мало дете .. Си одам во двор кај комшиите, кинам цвеќе и и го давам на комшивката.. Од нејзин двор кинам неа и давам Така на сите по ред куќите Има и многу друугии работи ама не ми текнува во моментов
Сега ми текна на оваа Беше зима и јас со мајка ми бевме кај вујна ми и си седиме така во дневна а братучедка ми на балкон излегла и и се затворила вратата. Ние загледани во еден филм никој не ја гледа дека таа мафта со рацете да и отвориме Таа зела еден чаршав што се сушел на тераса и се покрила и чукнува на врата и ние се вртиме ииии Срцев ударрр ! Кога се свртевме мислевме дух и вијна ми почна да вреска станува од кревет и бега Јас сватив и им викам абее братучедка ми ееее И одам накај вратава и ја отварам и она вика -Абе вие нормални ли сте седам тука мафтам вие никако да се свртите смрзнав И потоа прснавме од смеа
Има повеќе,еве неколку. *Имав пиштол на вода и кога комшиите ќе се бањаат им беше отворено прозорчето и јас со пиштолот на вода им давав вистинско ладно освежување *Одејќи накај дома си имав камчиња во рака и видов дека има отворен прозор ама имаше и завеса и си викам да пробам да погодам дали сум прецизна и директно камчето во прозор а жената си вареше кафе кога викна она па ја коа му ја фатив да му ја бегам ,и прецизна сум била *Знаевме да се собереме околу 20 деца и да играме игри ама често се паркираа коли и вклучуваа аларм.И на нас интересно да удриме да свири алармот седоговараме кај да удри додека да се договорат ја му отидов по гума ја удрив и шпринт да ме нема *Зимно време и така малку постемнето земавме оној конец за риболов што го користат што не се гледа и на него вржавме новчаник и на улица го оставивме а ние сокриени и таман некој ќе се поднаведне да го земе ние ќе повлечеме *Популарна ни беше играта Црно ѕвонче ќе одиме некаде ќе ѕвониме на ѕвонче и бегаш до кај те држат нозете
Има повеќе,еве неколку. *Имав пиштол на вода и кога комшиите ќе се бањаат им беше отворено прозорчето и јас со пиштолот на вода им давав вистинско ладно освежување *Одејќи накај дома си имав камчиња во рака и видов дека има отворен прозор ама имаше и завеса и си викам да пробам да погодам дали сум прецизна и директно камчето во прозор а жената си вареше кафе кога викна она па ја коа му ја фатив да му ја бегам ,и прецизна сум била *Знаевме да се собереме околу 20 деца и да играме игри ама често се паркираа коли и вклучуваа аларм.И на нас интересно да удриме да свири алармот седоговараме кај да удри додека да се договорат ја му отидов по гума ја удрив и шпринт да ме нема *Зимно време и така малку постемнето земавме оној конец за риболов што го користат што не се гледа и на него вржавме новчаник и на улица го оставивме а ние сокриени и таман некој ќе се поднаведне да го земе ние ќе повлечеме *Популарна ни беше играта Црно ѕвонче ќе одиме некаде ќе ѕвониме на ѕвонче и бегаш до кај те држат нозете
ги имало повеќе: -дома најдов маска за коса од лореал и се намачкав на рацеве ама незнаев дека е маска -како помали кога на лазаре не ни излегуваа се фрлавме со јајца по прозори и по ѕидови -ја имам вртено мачката за опаш -како помали направивме торта од кал онака убава на спратови и на една другарка шо бевме скарани во двор и ја фрливме -кога сум имала 5 години мајками ми ги оставала близначките јас да ги вардам додека не е дома а они едномесечни бебиња кога плачеле они и јас сум плачела по мајками и тие уште толку сум ги исплашила -и ги крадев шнолите на комшивката и велев лелее ќе ти падне чекај да ти ја наместам и после сите и ги вратив и и реков ти паѓале кај мене во тревата