Ова беше Послено... мијаните тањири ги ставив во фрижидер, наместо во креденецот каде што ги чуваме и ми текна после пола саат...
Јас ко мала со мојата другарка Марија бевме кај неа и се качувавме по шкав и тој падна врз нас сум го соборила телевезорот и му сум го пукнала екранот..еднаш ги облеков ролерките на другарка ми и по долнината се спуштив и се сокршив цела СЕГА ЗНАМ ДА ВОЗАМ инаку! Што друго..?! -ааааааааааа На една баба од мојата мала и го сршив прозорецот не сакајки ..Коа бев на одмор се загубив на плажата на која имаше 200 луге мајка ми и татко ми едвај ме најдеа (ме најдеа како седам на крајот од плажата и јадам крофни) Хмм аааа и еднаш мајка ми на работа и тато никој дома перниците со фломастери од бели црни по зидовите со темперни со моливи со мрцни ИМА МНОГУ НЕ МИМ ТЕК. кје ми тек. кје допишам
Ех да беше само една..Кога градеа подкровје на зградата каде што живеам нормално имаше малтер, песок и сл. И сега јас со другарка ми се заигравме и земавме од та вреќата цемент и на улица и вода над него. И една комшивка од зградата не виде и стоеше на балкун и ние велевме: Е ај да ја викниме Бисера дали е дома, и оди пред влез земи во рацете малтер и клај го на улица И ден денес стои таму Исто така еднаш бев кај баба ми, и брачеда ми дека е помала од мене тогаш имаше околу две години, а и јас не бев нешто голема, и сите нејзини приказни шо ги имаше ги пикнавме во коритцето.Дедо ми спиеше во дневната, и ние се скривме зад софата и почнавме да ги фрламе по него. Хахахаах неможам да се досмеам на тоа А, и како мала сум земала сметки од моите што пазареле и празни пакетчина од супи и сум ги ставала во замрзнувачот или пак во фрижидерот на местото јајца каде што треба да стојат
Баба ми Бог да ја прости, кога бев мала секогаш ми раскажуваше приказни.Женичката ми ја раскажа приказната и си заспа.Немав што да правам па фин лепо ги земав фломастерите и почнав да цртам по нозете да баба ми.Таа сирота коа се разбуди не ги примети па сегде се изнашета со шарите на нозете Уметникот Боба, мило ми е Исто така кога бев помала на баба секат и правев фризури.Еден ден и ја фатив косата во 3-4 репчиња,и и изнаставав шноли на косата.Стара жена бре склероза има, заборавила да ги извади стегачите и шнолите па така отишла на пазар.
АААА да беше само една.. Ама една баш онака најголема глупост што сум ја направила е пред едно 9 години малецка јас едно 6години дали сум имала и ајде со една другарка од зграда се правиме модни креаторки. И зимај крпите од дома и врзуј од страни па вака па така,и ај тоа не ни било доволнно ај и надвор да идеме да прошетаме низ населбава.И оп цуп ја и онa у крпи заврзани а одоздола само по гаќи.Јас и она горди човече ко којзнае што да сме направиле низ населба се шетаме, ма брате стојко не боли.А пуно народ.Имам слика моиве не сликале ,комедии живи Сеа коа ќе се сетам само едно си викам ..
За правење глупости сум прва.. И несевно дури правам..Шта чеш, дарба Дошла другарка ми кај мене и во една чаша со вода, недополнета почнавме да плукаме.. Еднаш таа еднаш јас си плукаме така и влезе сестра ми ама не виде што правевме.. Влегува девојчево и ја зема чашата и оп,оп си ја испи.. Јас и другарка ми вакви После, кога и кажав што испила ќе ме суложеше.. Истата, гореспомната другарка се плаши многу од гробишта и такви ствари.. И јас со еден мој другар ја однесовме во три саат навечер, ги заклучивме вратите.. Она пребледе, и видов дека веќе е крај на шалата си заминавме.. А во меѓувреме ја плашев.. Како помала, сум се соблекла цела гола, сум се пикнала во вреќа и трк на улица да се расшетам.. Петок или сабота беше, јас недоговорена со дечкото( сега бивши) за излагање, си се спремав, си излегов во точно време кога сме излагале секој викенд и си излегов да го чекам да дојде со колата.. Чекам јас ко улава, а гледам други си поминуваат, заминуваат јас дремам.. Му титкам, он ми враќа а го нема.. Пак му титкам он ми враќа,јас го мислам доаѓа и си чекам добар пола саат.. Лута се враќам дома и му се јавувам ( јас немав кредит за титкање,од кај мама му се јавив) и го прашувам со викање кај е, а он ми вика па во Ск бе срце..(он таму живеше) и јас цела и си свртев друг муабет ко ништо да не било..Па сама си бев крива што не прашав дал ќе излагаме
Во седмо одд имавме по отп така еден присмотан наставник, и овие од одд му залепија на грбот ливче на кое пишуваше БАРАМ ЖЕНА ПОД КИРИЈА. Си се прошета едно добри два часа наставников што низ училна што низ ходник додека не му текне да го соблече мантилот ама касно беше веќе
Хахаах ке се изнасмеете .... Пред две години ја во моето мало со другарите и помалите деца се собравме... Имаше нов отворен супер маркет и едно џупче се искака и украдовме краставици и каде се имаше покакано ние со краставиците и право в џам мачкавме.. . Утредента кога дошле продавачките ШТО КЕ ВИДАТ . И некои деца издале хааххах не можам да ви казам колку сум се устрамеила леле никогаш тоа немат да го заборавам хахахаххахаха
Мноооогу глупости имам направено еднаш кога бев 4/5 годинки со најдобрата другарка си играме на дворот и одеднаш таткои си доаѓа од нива со полна приколка лубеници поеке од 150 и човекот е многу мирен си поигра со нас малце и не остави нели комшии сме го викна таткоми на пиво и отиде кај нас и не двете што ке правиме се искачивме најгоре на лубениците и потоа страв кој ке не слегне и само минутка потоа мартина се сопна и буууум доле и она па и не ме болеше толку а сега јас што ке првам она вика и ти падне не боли и јас не може нема шанси и она епа скокни јас ке те фатам дадичка е тука ( да ви напоменм дека е само 4 месеци поголема од мене) хахх и јас и верував и кога рипнав врз неа и двете се сокршифме....луди деца сеуште сме таквиии..
глупости колку што ти душа сака Летно време, јас 5 години, на комшијата кој спиеше под трмот на кревтот му ги лакирав сите нокти на нозете и тоа сите различно (кој паметен ми дал толку лакови) кога се разбуди кога се виде лелле дедо ми го заклучив у подрум и излегов на улица да си играм на баба и викав ако не ми дадеш пари да ти обеле косата
Ги има многууу ама во моментов оваа ми се мота низ глава ... во 8 мо одд на професорот по македонски во столицата му ставивме шпенигла ... кутриот кога седна поцрвена и стана налутен ... сите не однесе кај педагогот хехехехе
Со една братучедка кај нас беа на гости, и ние секогаш у WC си седевме. Ќе си земеме колачи и сокче и право во WC. Ама еднаш ни падна тоалетот во шолјата, и нас ни беше страв да не не караат (за тоалет од 10 денари ) и го извадивме и отидовме кај мене у соба, а таму имаме една грејалка и го ставивме на дрвено столче тоалетот и го покривме со черга и него и целата печка и се симнавме доле. И кога да си одат гледаат на чад мирише, оно толетот се попалил тоа чергата па и столчето дури. После си го изедовме и двете, ама битно не не караа што ни паднал тоалетот во шољата.
Има многу ама еве една што ми текна- Јас и мајками ја средувавме куќата зошто вечерта таткоми имаше име.И сеа јас да се покажам дека сум работна правам се помагам..Мајками ги зеде слатките да ги стави во другата соба за да можеме на мира да чистиме... И сеа за да се покажам и велам мамо ма дај и јас можам!И она ми вика Ок само носи ги табла по табла да не ги истуриш!И сеа се правам паметна земам две големи табли и една помала да ги носам...А тие полни со слатки..И сеа одам до собата некако ги додржав и сакам да ја отворам вратата ама не можам...Пробувам со лакт пак ништо..И наеднаш турнав малку посилно и вратата се отвори..Јас не очекував и така како шо бев засилена со слатките право на земја...И сеа пола го напраив лом..А башка и кокос и мачкано на килимот чоколади...Абе килимот ЛОМ..и иде мајка ми и почнува да се дере..Јас во земја влагам..И и викам-Мамо ма само на тато да кажуваш немој...И ај некако ја убедив кутрата поново правеше слатки и уште и килимот го чистеше во последен момент (И заборавив да кажам згора на тоа и таблите ги солупив.... Ако ми текне ке напишам уште некоја...
Лелеее вчера !!!!! Се закопав во земја, бруки !! Со сестра ми живееме заедно во студентски, и она отиде до вц вчера и го грабна цел тоалет. И ја немаше 3 саати, а мене многу ми се идеше у вц .. И одам јас во вц, викнав по неа "кај си", и таа вика "еве тука" и јас мислев во вц е . И почнав да тропам и да се дерам "аман ќе се помочам излегувај и Спојлер дај ми тоалетот" и само излегува друго девојче од таму А сестра ми била на тераса, а терасата е одма до вц .. Срамови
Продадов меѓуши во скопска чаршија за 1200 денари, незнам зашто човекот ми даде да продадам уште не сум полнолетна и сл. Глупа постапка..
1.Ова беше оддамна Си излеговме друштво дење..(тогаш ни беше сезоната чување мачиња) И сеа глеам стаклено шише Го зиам и го лупам од земја и од таму еден другар шо правиш ма ке дое полиција кучко една и ја ко шо бевме оддалечени едно 5 метри си одам онака спокојно и БРАГАБАУ шлаканица му остаив рака на образот кога го мавнав значи му излезе плуканица xD 2.Ова вчера Излагаме надвор и под стреа една стоиме и една другарка и еден другар идат до продавница и ние останати те ааа кје се муваат кје видат тие кога кје се вратат и овие двајцава се вракаат глеам никој нема позади нив и се дерамИмето на девојчето) Знаеш што е ембрион!!!?? и еден другар позади мене:Jaс знаааааам!! И девојчево доагја и вика абе татко ми е овде И ја целата онаква засрамена и татко и отпозади (Името на момчето позади мене) знае шо е ембрион Значи у тој момент ЗИНИ ЗЕМЈО ГОЛТНИ МЕ 3.Пред некое време се случи ова Иаме час техничко И оваа наставничкава им е класна на др одд од генерација И еден доаѓа и нас го прашуваИмето) како те пушта тебе француски И овој па знае дека сум до ВЦ И ја ни два ни три Па наставничке тој петсааати кења во вц И цело одд се смее после Наставничкава ми вика:Aбе Стефи шо ти стана тебе убаво мирно девојче си беше И ја ко некоја лудача:Eпа наставничке на тешка дрога сум Лелел и од тогаш наставничкава секогаш коа иаме час со неа ми вика : И стефи денес на каква дрога си Ако ми текне уше нешо кје допишам
Во четвртокот пред излегување: мајка ми ми викаше да не одам со тенките хеланки, да не ми било ладно. И јас онака без размислување и викам-мене не ми е ладно, љубовта ме грее. После ми требаше пола саат да им објаснам дека всушност нема ништо...