Сакав да кажам дека до 23 год може да оди со секој, дали за бакнување, или за искачање, или за секс ама како врска не.
Не се согласувам со @Плавуша123 па врската немора да значи затвор под број еден. Врската немора да значи веднаш деца под број два. И под број три секој од нас би добил желба за порано да се започне нешто па и да се уништи...од тоа се учи нели?
нема најдобра воздраст туку најдобра прилика, под прилика подразбирам личност која ке знае да ве цени, почитува и безусловно сака
Во право си, не викам не. Но ете ми беше збор да ужива додека е млада (да заврши фак, да заработи, да шета низ Европа и итн. Значи само давам пример)
Па и во врска можеш да шеташ де. Стварно не сфаќам зашто врската или бракот ги сфаќате ко затвор или треба да се уозбилиш во брак.
А како ќе знаеш ако нема со што да споредиш Сигурно кога купуваш фустан пробуваш неколку пред да се одлучиш за еден
Па затоа што си го знам вкусот? Знам што сакам и што е добро за мене. И двеста фустани да пробаш ако не знаеш да направиш избор- не знаеш.
Ама после испаѓа машките ве оговараат и им е битно на некој начин со колку била. Ко че речи Митрана ги "прошета" или ја поминаа толку и толку. :/ Јас не знам кое ви е ова размислување демек забавувај се до одредена граница и оп после ќе се правиме нешто друго.
Па знам што сакам од машко, знам дали сум среќна. Ако ми е убаво со него, зашто да раскинам. Ете ќе пробаш со тројца, гледаш дека со првиот било најубаво. И ќе му отидеш и ќе речеш - извини, ама со другите не се погоди, ај си се вратиме...? И он будала ќе ти рече ај важи. А чување на дечко/девојка за резерва ми е најдолно нешто. И аман споредбите со фустани, чевли и не знам што. Не, не е исто.
Да не ви биде после криво - може требаше и тој другиот да го пробам, може потаман ќе ми беше. Да не ве копка цел живот
Споредбата ти е магаре и музика, не ти држи вода. Секој си знае што е најдобро за себе, што бара од партнерот, ако му се погоди супер, ако не секој по различен пат. Ти така ќе советуваш ќерка ти - оди од курац на курац, кој ти се погоди избери го. Ако ми е убаво со еден, нема потреба да менувам партнери како чорапи.
А со дечко не може да заработува пари, да заврши факултет и да шета низ Европа? Или кога фаќа дечко, нема факултет, мажот носи пари, шетање безвеза исто нема, домаќинка да е, ко од 18 век?
А имаш сретнато луѓе? Кога одиш во маркет знаеш дека продавачката била љубезна или треба уште во 5 маркети да влезеш да споредиш со други продавачки за да знаеш?
Значи некое машко џабе ќе ве чува како капка на дланка и ќе се однесува убаво и самиот ќе се подобри за вас кога вас ви е однапред во план да го откачите зашо чекај со друг да пробам, Абе прајте што сакате, ама не кукајте после да се вратите на претходниот зашто вториот и третиот не биле саглам. Никој не вика дека мора да се заљубите во некој и останете со него само зашто е добар и убав, ама таа пуста љубопитност може и да ве чини среќа на крај.
Е така вие жените после откако ќе се омажите пробувате. Рогови набивате. Ние мажите пак обратно, додека сме слободни си проуживаме, после брак слабо.
Каква одвратна споредба! Менувањето партнер не е само менување кур Со менување партнер се спознаваш и себе си, дознаваш што те прави среќна, што те задоволува. Никогаш нема да откриеш дека имало и подобро или дека можел некој да те сака посилно. Секако, ако не смениш. Маж ми имал само 3 врски и за претходната вика: ако не те запознаев тебе јас мислев за љубовта дека тоа е тоа, незнаев дека постои и нешто "повеќе"