Најдобра возраст за фаќање дечко

Discussion in 'Врски' started by Alesii, Apr 19, 2012.

1. girl1985

girl1985 Популарен член

Темава ми е некако.. нелогична. Па не станува збор за дефиниција... Но, ако се прашувам јас, сметам дека врска под 15-16 години не би требало да има, но има некои кои на истата таа возраст прават тестови за бременост, прашуваат напредни прашања поврзани со сексот... така да, секој со своето лично право на избор.

2. Tenkai

Tenkai Популарен член

За сериозна врска најдобри години за мене се 20, за несериозни врски, оние кои траат кратко од кај 16 години.

Си зборам за мене, иако јас мразам врски и приврзување.

Alesii likes this.
  3. slavica999

slavica999 Популарен член

Кога ќе те лупнат хормони во главата зауздани од домашно воспитување :)

Linn1 likes this.
  4. mid

mid Истакнат член

oficijalno so deckomi se fativme ko imavme 17 god i seuste sme zaedno veke dve godini ( da se pomestam od mesto ), isto ikaj mene majka mi mi vikase deka sum mala za decko i zatoa jas i toj se sakavme od prva ama nikogas ne bevme vo vrska :) toj me cekase i koj ceka ce doceka :)) taka da na 17 se fativme :D
    so nego sum gi pominala najubavite raboti, prviot baknez prvata nasmevka se sto mozi :D
    eee mnogu go sakammmm <3
    devojki togas koga mislite deka ste dovolno vozrasni za decko togas da si fatite a ne zaradi drugarkite i zaradi drustvoto za da ne ve ispevaat :D pozz

Alesii and cresa-jagoda like this.
  5. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Eпа за прв пат се фатив на 18.Мислам дека е најдобро 16-17.Да биде позрела врската ;)

6. lastovichka

lastovichka Истакнат член

Имам 16 години и сеуште не сум имала ни еден дечко ;D Али првиот бакнеж на 14,тоа се од радозналост..хахаха ;D

7. Stefaniya

Stefaniya Истакнат член

Нема најдобра возраст но тоа не значи дека треба да се фати дечко на 11 години.
    Според мене за фаќање дечко е добро и на 12 години но ако тоа е веза без обавеза.
    За оние постабилни врски гледајте да биде тоа над ХХХХ години т.е. кога ќе бидете спремни да ги намалите забавите секој можен викенд,флертувањето со кого стигнете и кога ќе бидете спремни да прифатите седачки кај дечкото дома со друштво,заедничко друштво,СЕРИОЗНОСТ,запознавање со родители..незнам,секој различно ја гледа врската и колку станува подолга толку повеќе се зголемува заедничкото искачање,заедничките планови,одмори и го нема тоа слободно време и колку и да имате прекрасна и врска со доверба бидете реални - не е како кога сте слободни. :lol:

8. lastovichka

lastovichka Истакнат член

колку и да имате прекрасна и врска со доверба бидете реални - не е како кога сте слободни
    ТОЧНО!!!! ;D

9. Lady97

Lady97 Популарен член

10. OneHeart

OneHeart Истакнат член

Само се прашувам зошто зошто се волку "големи" девојчињава сега. Прв бакнеж на 8 години , врска на 9 е секс веќе на 11 :^) АЛОООО :fubar: освестете се нормални сте за кај сте ?? Ова не го кажувам од искуство бидејки сеуште го немам дожвеано првиот бакнеж но девојчињата колку мене се понапредни. Едно девојче (се прокурвала уште од мала) Прв пат се измува на 8 години со мој другар од одделение. Тогаш јас 3то бев искрено поим немав што е тоа и прашував поголеми (ми се смееја :( ) Дечко нз кога си фати ама знам кога бевме на одмор од школо она прв секс имаше таму јас имав само 12 години и не знаев баш многу но знаев од прилика што е тоа. Сеуште не можам да и се изначудам на паметот го сврти цел град и сега сиротката нема со кој досадно и е ;(

Забегав ама ајде нмв :D инаку најдобра возраст за дечко- над 15 години

11. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

најдобра возраср немаа....ако сакаш од 5 години си фати дечко али ради забава и не сериозно нешто.....а за сериозност 17-18

lastovichka likes this.
  12. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Јас мислам 16 години :)

13. luncika

luncika Популарен член

И јас мислам 16 години па нагоре, дека се идеални за фаќање дечко, иако сега нема граници, некои имаат дечковци уште на 14 години, а постојат и 12,13 годишни девојчиња со веќе скршени срца, разочарани од љубовта !!! :rofl: море ова не е смешно, како може да се разочара, а има само 13 години? :fubar:
    Затоа велам.. се додека не созрее убаво детето неможе да има сериозна врска :!:

14. naturally

naturally Популарен член

Се работи за зрелоста и спремноста а не за годините :) .
    Ако морам да кажам години, би рекла 15..преку сила 14.

champagne1 likes this.
  15. American.Virgin

American.Virgin Активен член

па 16 17 год ЧД....

16. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

Девојки јас имам 14 и мислам дека сум мала за дечко,а и мојте дома не ми даваат а идеална возраст НЕМА!

17. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

14-15-16 :)

18. Candy20

Candy20 Истакнат член

Јас си фатив дечко на 18години и одам со него до ден денеска еве 2 годишна врска ама можам да кажам дека уште е рано за вакво обврзување. Кога дојдов на факс видов дека цел живот е уште пред мене, не вреди да се обврзувам уште од сега, меѓутоа ако мене ми е убаво зашто да не...Ама сепак мислам дека целиот живот ќе го поминете заедно со мажот во брачна заедница и тоа останува, ама никако неможе да ти се вратат годините за вечерни искачања со пријатели/лки по кафичи и дискотеки. Тоа се тие спомени коа еден ден ние ќе им ги раскажуваме на нашите деца и внуци.

Madonna likes this.
  19. shz

shz Форумски идол

Па најдобра возраст за фаќање на дечко според мене е 17-18 :)

20. praski4e

praski4e Популарен член

16-17 год