Кога сега вака ќе размислам, после 18, дефинитивно. За сериозна па и не сум сигурна баш дека е ок после 18, некаде накај 22-23 најдобро.
Значи јас им се чудам на врсничкиве мој уште на 13/14 години дечко ,се муваат..омг..до сега имаат сменато 208940328 дечковци ами ко ќе пораснат? значи сите сите мои врснички дури и другарки ми имаат до сега сменато барем 7-8 најискрено а некој можеби и повеќе..Јас имам 13 години ближам 14 и никогаш не сум помислила за дечко фаќање уште од сега ..Симпатија имам..мислам дека е нормално за мои години.А најдобра возраст мислам дека е на 16 г. и тогаш е рано за сериозна врска
Да,се согласувам со тебе потполно. На 18 год е рано за сериозна врска,али ете така ко за почеток да видиш што е како е,така е во ред
Да и јас спаѓам во тие денешни деца но,и јас си имам свои граници!!! Ми се иди да се убијам кога ќе видам 7 одделенки по штикли ехејјј Тие не знаат што е то дечко,тие мислат дека тоа е само да се залапаш и готво во врска смее ... Мое мислење претеруваат !!! Сеуште нема дечко и немислам да си фатам,имам симпатија со која сме преблиски значи секој ден седиме заедно (се надевам ќе сватите),единствено што мислам да направам со него е да го бакнам на усни афф Сум била во такви ситуации и тоа многуу ама на он не му текнујј да ме бакнее А според мене најдобро да се фати дечко за СЕРИОЗНА ВРСКА е после 20 година,можеби ќе речите е многу касно но,јас мислам дека треба да се внимава и на нашето образование (така јас мисламм сите си имаме различно мислење)
Со оглед на времето вое кое живееме мислам дека и границата за години за се, се поместува наназад. И за дечко и за сексуални односи, а за бракот се поместува нанапред. Е сега да не забегам од темава. Мислам дека најдобра возраст е 16 години, како и повеќето членки пред мене. Ама различни се поимите најдобра и прифатлива па затоа ќе кажам дека за мене, прифатлива е возраст од 14години. Е сега, нормално, мислам на обична, детска врска, ништо сериозно или односи и такви ствари.
А што подразбираат денешните љубовџии за детска врска? Држење за рака и испраќање на љубовни писма? Според мене и те како се изместени и граници и поими ,али мислам и на 14 годишна возраст започнуваат со секс. Категорично не за дечко уште од 13-14 години.Има време за се и за дечко и за секс.Колку позрели толку подобро.
Јас првиот на 16 го фатив и мислам дека и денес таа возраст е идеална, ама децава се многу напредни. Сега на 13 дечковци имаат.
Jас фатив дечко во 17 години и еве веќе 3 години сум во супер врска ... не сме ни раскинувале ниту пак сме имале озбилни караници...мислам дека најдобра возраст е околу 17 ,18 или 19 години....
15-16-17 години Не можам да прифатам како мои врснички(12-13 год.) менуваат дечковци секој месец и уште се фалат!
Па не знам дали воопшто има таква возраст. Јас мислам дека прво личноста треба да се запознае себеси, да дознае некои работи за себе, од телото, па се до мислите, желбите, потребите..Па потоа да се зборува за вклучување друга личност во тој живот. Пред се личноста треба до некој степен да е созреана и самостојна. Но, некој созрева на 17, а некој на 27, така да.. тоа е индивидуално. Сепак едни се желбите, а други се можностите. А телесните потреби можат да се исконтролираат се додека не созрее телото, а потоа и духот. Јас првиот дечко го фатив на 15 години, но знам дека не ми беше тогаш времето.