Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобра возраст за фаќање дечко

Дискусија во 'Врски' започната од Alesii, 19 април 2012.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Кога се работи за фаќање дечко или девојка тука нема некоја определба колку години би требало да бидеме, тоа е индивидуално и кај секој е различно, кој кога ке се заљуби, кога ке биде спремен, кога ке ја осети таа потреба дека треба да премине во врска. Порано нај често во врска преминуваа на 17- 18 години а сега гледам дека и 12- 13 години што тоа мене некако не ми е сватливо, да се биде во вистинска врска значи целосно да биде таа врска вклучувајки водење љубов и сл а што со тие 12= 13 години ?

2. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
  3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    16-18 години

4. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    18, а за сериозна врска после 23-24 години.

На wanderlust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    13.433
    Прво мување околу 15-16 години сметам дека е во ред.
    Јас имав и другарки кои имаа дечко (да, баш дечко, идеа една година) уште во 6то одделение :^)
    Веќе девојчињата се во ситуација каде ако не бакнале момче до крајот на основно училиште се чувствуваат исклучени од случувањата. Јас цело средно немав дечко, само мувачи, и првата врска како што треба ми почна на речиси 18 години и сеуште трае :inlove: Мислам дека сум била таман :)

6. itgirl

itgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    69
    Првиот ДЕЧКО ми беше на 13 години, и после тоа милион пати се покајав и на крај му раскинав на детето затоа што сум мала. Џабе ти е.
    Еве не сега, 2 години подоцна, иако сум свесна за мојата возраст, уште сме заедно! :inlove:

Според мене, најдобра возраст е 15-16-17 години, ни премногу мала, ни премногу возрасна. :)

7. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    16- jас на 17 пеев седамнаест ми је година а још се нисам љубилаа...хуххх :^) :)

8. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    мм мување да може уште од 14-15,ама врска не пред 17 уствари 18
    Под дечко сваќам некој со кој што си по цел ден, не се криеш од твоите дома... итн да не објаснувам
    е сега јас имам другарки кои имаат веќе дечковци уште од 14, но се одделија од друштво, мажени ги крстивме се..
    Баш пред 2-3 дена видов една поранешна најдобра другарка со дечко и , девојчето не било на школо за да оди на кафе со дечкото, се оттргна од друштвото, попушти во училиште порано беше скрос одлична а сега дури до 3ка догурала..порано тренираше одбојка и од тоа се откажа само за да поминува повеќе време со него
    и ајде да го тргнеме тоа на страна грдо изгледа бре, наместо да шета по улица со другарките од нејзина возраст таа со 5 год. постар дечко да не ја знаев ќе помислев дека е од оние малите ку*вички кои се мажат уште во средно..
    Замислете ситуација си одите така со дечкото по улица се лапате и од другата страна доаѓа татко ти, колку и да знае човекот нели е грдо
    Затоа прво нека заврши барем средно а потоа може дечко
    Ако пак под дечко подразбереме само за излевање навечер тоа е дуго тука 16-17 си е супер

На Madonna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Кога бев мала мама убаво ми кажа, на 13 години можеш да имаш симпатија, а на 17 дечко... и јас ја послушав и мислам дека беше во право за годините и зрелоста.

10. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    После прва година средно ! Основно се премали, а таман кога се во средно влегуваат во таа шема, и веке пролетта кога се прва може да се започне со љубовниот филм :D

11. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.401
    Допаѓања:
    8.417
    Првин да се иживее детството како што треба, а не денес на 13 години дечковци водат од цуцла на нешто друго преминуваат, страшно. Незнам што е проблемот на денешниве деца. најверојатно домашното воспитувањето. Најубава возраст 16,17 години под што не подразбирам секс секако

На Angel4eeee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Crazyinlove14

Crazyinlove14 Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Точно е дека некој порано некој покасно созрева и е подготвен за врска,но девојче од 14-15 па и 16 год. не може да биде подготвена за врска.Најдобра возраст за фаќање дечко според мене е 17 год.Еве јас имам 14 (за помалку од месец 15,неважно) и ниту јас ниту моите другарки или било кое девојче не може на овие години да биде доволно созреано за врска.И јас си се залажував дека сум мн паметна и дека можам да бидам во врска но сфатив дека сеуште не знам многу работи,не сум толку созреана за тоа.Многу сум била глупава и не знам дали да се смеам или да плачам на паметот мој.На 14 год. да сакаш некој тоа е нанјнормално па кој не се заљубил? Ама не и да се биде во врска.Тоа е тинејџерска,минлива љубов.Има време за се во животот,не треба да се брза да се порасне,бидејки годините не се врќаат.

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Ма каков дечко во средно бре, живеј си животче, најубавите години се тогаш да шеташ, да не се замараш кај е тој, или он да те замара кај си со кој си.. Да не мислиш на ништо. Јас врска како ВРСКА немав во до 4 година, мување да, ама врска дури тогаш и еве уште сме заедно. Мислам дека пројдов некои работи, живеев баш младешки живот и сега малце посериозно :D
    Може звучам како ако имаш дечко дека треба да се замонашиш, не баш така, ама како и да е посериозен си, па со него искачања, па ова она.. Вака бре со друштво терај пиј, прај што сакаш тогаш се живее на 16-17 па и 18. После треба малку посериозно да се размислува ;)

14. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...лугето кога се пијани, не размислуваат сериозно...

...инаку дечковците едвај чекаат да ги фатите вие баш, коа ке посакате...

...секако за посериозна врска...

...најдобра доба за влегување во љубовна врска е тогаш кога ке се осетите спремни за тоа ( заљубени и љубени од другата страна )

15. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Ало бреее ? Како од 11-14-15 ?! :^)
    Се знае на таа возраст што може да се деси....може да се качуваш на дрва и да возиш ролерки и да крадеш сливи и кученца да си чувате во кутии за кондури со другарките ! А врска ?! Е богами нечеш !

Според мене 17-18

16. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    113
    Според мене 17-18,најголемата грешка ја направив што уште на 15 години се впуштив во врска која што траеше 2 години,со кој ум!! :@

17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    17-18, според мене.

18. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
  19. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
  20. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    јас мислам дека 15-16 години мување или дечко без сексуалени односи.. а после 18 може озбилна врска ;)
    (јас имам 14ипол години и не сум имала дечко)

На sweet-star, Katerinceee и Dog-lover им се допаѓа ова.