Најдобра возраст за фаќање дечко

Дискусија во 'Врски' започната од Alesii, 19 април 2012.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Кога се работи за фаќање дечко или девојка тука нема некоја определба колку години би требало да бидеме, тоа е индивидуално и кај секој е различно, кој кога ке се заљуби, кога ке биде спремен, кога ке ја осети таа потреба дека треба да премине во врска. Порано нај често во врска преминуваа на 17- 18 години а сега гледам дека и 12- 13 години што тоа мене некако не ми е сватливо, да се биде во вистинска врска значи целосно да биде таа врска вклучувајки водење љубов и сл а што со тие 12= 13 години ?

2. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
  3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    16-18 години

4. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    18, а за сериозна врска после 23-24 години.

На wanderlust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.847
    Допаѓања:
    14.469
    Прво мување околу 15-16 години сметам дека е во ред.
    Јас имав и другарки кои имаа дечко (да, баш дечко, идеа една година) уште во 6то одделение :^)
    Веќе девојчињата се во ситуација каде ако не бакнале момче до крајот на основно училиште се чувствуваат исклучени од случувањата. Јас цело средно немав дечко, само мувачи, и првата врска како што треба ми почна на речиси 18 години и сеуште трае :inlove: Мислам дека сум била таман :)

6. itgirl

itgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    69
    Првиот ДЕЧКО ми беше на 13 години, и после тоа милион пати се покајав и на крај му раскинав на детето затоа што сум мала. Џабе ти е.
    Еве не сега, 2 години подоцна, иако сум свесна за мојата возраст, уште сме заедно! :inlove:

Според мене, најдобра возраст е 15-16-17 години, ни премногу мала, ни премногу возрасна. :)

7. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    16- jас на 17 пеев седамнаест ми је година а још се нисам љубилаа...хуххх :^) :)

8. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    мм мување да може уште од 14-15,ама врска не пред 17 уствари 18
    Под дечко сваќам некој со кој што си по цел ден, не се криеш од твоите дома... итн да не објаснувам
    е сега јас имам другарки кои имаат веќе дечковци уште од 14, но се одделија од друштво, мажени ги крстивме се..
    Баш пред 2-3 дена видов една поранешна најдобра другарка со дечко и , девојчето не било на школо за да оди на кафе со дечкото, се оттргна од друштвото, попушти во училиште порано беше скрос одлична а сега дури до 3ка догурала..порано тренираше одбојка и од тоа се откажа само за да поминува повеќе време со него
    и ајде да го тргнеме тоа на страна грдо изгледа бре, наместо да шета по улица со другарките од нејзина возраст таа со 5 год. постар дечко да не ја знаев ќе помислев дека е од оние малите ку*вички кои се мажат уште во средно..
    Замислете ситуација си одите така со дечкото по улица се лапате и од другата страна доаѓа татко ти, колку и да знае човекот нели е грдо
    Затоа прво нека заврши барем средно а потоа може дечко
    Ако пак под дечко подразбереме само за излевање навечер тоа е дуго тука 16-17 си е супер

На Madonna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Кога бев мала мама убаво ми кажа, на 13 години можеш да имаш симпатија, а на 17 дечко... и јас ја послушав и мислам дека беше во право за годините и зрелоста.

10. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    После прва година средно ! Основно се премали, а таман кога се во средно влегуваат во таа шема, и веке пролетта кога се прва може да се започне со љубовниот филм :D

11. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    8.519
    Првин да се иживее детството како што треба, а не денес на 13 години дечковци водат од цуцла на нешто друго преминуваат, страшно. Незнам што е проблемот на денешниве деца. најверојатно домашното воспитувањето. Најубава возраст 16,17 години под што не подразбирам секс секако

На Angel4eeee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Crazyinlove14

Crazyinlove14 Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Точно е дека некој порано некој покасно созрева и е подготвен за врска,но девојче од 14-15 па и 16 год. не може да биде подготвена за врска.Најдобра возраст за фаќање дечко според мене е 17 год.Еве јас имам 14 (за помалку од месец 15,неважно) и ниту јас ниту моите другарки или било кое девојче не може на овие години да биде доволно созреано за врска.И јас си се залажував дека сум мн паметна и дека можам да бидам во врска но сфатив дека сеуште не знам многу работи,не сум толку созреана за тоа.Многу сум била глупава и не знам дали да се смеам или да плачам на паметот мој.На 14 год. да сакаш некој тоа е нанјнормално па кој не се заљубил? Ама не и да се биде во врска.Тоа е тинејџерска,минлива љубов.Има време за се во животот,не треба да се брза да се порасне,бидејки годините не се врќаат.

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Ма каков дечко во средно бре, живеј си животче, најубавите години се тогаш да шеташ, да не се замараш кај е тој, или он да те замара кај си со кој си.. Да не мислиш на ништо. Јас врска како ВРСКА немав во до 4 година, мување да, ама врска дури тогаш и еве уште сме заедно. Мислам дека пројдов некои работи, живеев баш младешки живот и сега малце посериозно :D
    Може звучам како ако имаш дечко дека треба да се замонашиш, не баш така, ама како и да е посериозен си, па со него искачања, па ова она.. Вака бре со друштво терај пиј, прај што сакаш тогаш се живее на 16-17 па и 18. После треба малку посериозно да се размислува ;)

14. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...лугето кога се пијани, не размислуваат сериозно...

...инаку дечковците едвај чекаат да ги фатите вие баш, коа ке посакате...

...секако за посериозна врска...

...најдобра доба за влегување во љубовна врска е тогаш кога ке се осетите спремни за тоа ( заљубени и љубени од другата страна )

15. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Ало бреее ? Како од 11-14-15 ?! :^)
    Се знае на таа возраст што може да се деси....може да се качуваш на дрва и да возиш ролерки и да крадеш сливи и кученца да си чувате во кутии за кондури со другарките ! А врска ?! Е богами нечеш !

Според мене 17-18

16. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    115
    Според мене 17-18,најголемата грешка ја направив што уште на 15 години се впуштив во врска која што траеше 2 години,со кој ум!! :@

17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    17-18, според мене.

18. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
  19. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
  20. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    јас мислам дека 15-16 години мување или дечко без сексуалени односи.. а после 18 може озбилна врска ;)
    (јас имам 14ипол години и не сум имала дечко)

На sweet-star, Katerinceee и Dog-lover им се допаѓа ова.