Кога се работи за фаќање дечко или девојка тука нема некоја определба колку години би требало да бидеме, тоа е индивидуално и кај секој е различно, кој кога ке се заљуби, кога ке биде спремен, кога ке ја осети таа потреба дека треба да премине во врска. Порано нај често во врска преминуваа на 17- 18 години а сега гледам дека и 12- 13 години што тоа мене некако не ми е сватливо, да се биде во вистинска врска значи целосно да биде таа врска вклучувајки водење љубов и сл а што со тие 12= 13 години ?
Прво мување околу 15-16 години сметам дека е во ред. Јас имав и другарки кои имаа дечко (да, баш дечко, идеа една година) уште во 6то одделение Веќе девојчињата се во ситуација каде ако не бакнале момче до крајот на основно училиште се чувствуваат исклучени од случувањата. Јас цело средно немав дечко, само мувачи, и првата врска како што треба ми почна на речиси 18 години и сеуште трае Мислам дека сум била таман
Првиот ДЕЧКО ми беше на 13 години, и после тоа милион пати се покајав и на крај му раскинав на детето затоа што сум мала. Џабе ти е. Еве не сега, 2 години подоцна, иако сум свесна за мојата возраст, уште сме заедно! Според мене, најдобра возраст е 15-16-17 години, ни премногу мала, ни премногу возрасна.
мм мување да може уште од 14-15,ама врска не пред 17 уствари 18 Под дечко сваќам некој со кој што си по цел ден, не се криеш од твоите дома... итн да не објаснувам е сега јас имам другарки кои имаат веќе дечковци уште од 14, но се одделија од друштво, мажени ги крстивме се.. Баш пред 2-3 дена видов една поранешна најдобра другарка со дечко и , девојчето не било на школо за да оди на кафе со дечкото, се оттргна од друштвото, попушти во училиште порано беше скрос одлична а сега дури до 3ка догурала..порано тренираше одбојка и од тоа се откажа само за да поминува повеќе време со него и ајде да го тргнеме тоа на страна грдо изгледа бре, наместо да шета по улица со другарките од нејзина возраст таа со 5 год. постар дечко да не ја знаев ќе помислев дека е од оние малите ку*вички кои се мажат уште во средно.. Замислете ситуација си одите така со дечкото по улица се лапате и од другата страна доаѓа татко ти, колку и да знае човекот нели е грдо Затоа прво нека заврши барем средно а потоа може дечко Ако пак под дечко подразбереме само за излевање навечер тоа е дуго тука 16-17 си е супер
Кога бев мала мама убаво ми кажа, на 13 години можеш да имаш симпатија, а на 17 дечко... и јас ја послушав и мислам дека беше во право за годините и зрелоста.
После прва година средно ! Основно се премали, а таман кога се во средно влегуваат во таа шема, и веке пролетта кога се прва може да се започне со љубовниот филм
Првин да се иживее детството како што треба, а не денес на 13 години дечковци водат од цуцла на нешто друго преминуваат, страшно. Незнам што е проблемот на денешниве деца. најверојатно домашното воспитувањето. Најубава возраст 16,17 години под што не подразбирам секс секако
Точно е дека некој порано некој покасно созрева и е подготвен за врска,но девојче од 14-15 па и 16 год. не може да биде подготвена за врска.Најдобра возраст за фаќање дечко според мене е 17 год.Еве јас имам 14 (за помалку од месец 15,неважно) и ниту јас ниту моите другарки или било кое девојче не може на овие години да биде доволно созреано за врска.И јас си се залажував дека сум мн паметна и дека можам да бидам во врска но сфатив дека сеуште не знам многу работи,не сум толку созреана за тоа.Многу сум била глупава и не знам дали да се смеам или да плачам на паметот мој.На 14 год. да сакаш некој тоа е нанјнормално па кој не се заљубил? Ама не и да се биде во врска.Тоа е тинејџерска,минлива љубов.Има време за се во животот,не треба да се брза да се порасне,бидејки годините не се врќаат.
Ма каков дечко во средно бре, живеј си животче, најубавите години се тогаш да шеташ, да не се замараш кај е тој, или он да те замара кај си со кој си.. Да не мислиш на ништо. Јас врска како ВРСКА немав во до 4 година, мување да, ама врска дури тогаш и еве уште сме заедно. Мислам дека пројдов некои работи, живеев баш младешки живот и сега малце посериозно Може звучам како ако имаш дечко дека треба да се замонашиш, не баш така, ама како и да е посериозен си, па со него искачања, па ова она.. Вака бре со друштво терај пиј, прај што сакаш тогаш се живее на 16-17 па и 18. После треба малку посериозно да се размислува
...лугето кога се пијани, не размислуваат сериозно... ...инаку дечковците едвај чекаат да ги фатите вие баш, коа ке посакате... ...секако за посериозна врска... ...најдобра доба за влегување во љубовна врска е тогаш кога ке се осетите спремни за тоа ( заљубени и љубени од другата страна )
Ало бреее ? Како од 11-14-15 ?! Се знае на таа возраст што може да се деси....може да се качуваш на дрва и да возиш ролерки и да крадеш сливи и кученца да си чувате во кутии за кондури со другарките ! А врска ?! Е богами нечеш ! Според мене 17-18
Според мене 17-18,најголемата грешка ја направив што уште на 15 години се впуштив во врска која што траеше 2 години,со кој ум!!
јас мислам дека 15-16 години мување или дечко без сексуалени односи.. а после 18 може озбилна врска (јас имам 14ипол години и не сум имала дечко)