Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобра возраст за фаќање дечко

Дискусија во 'Врски' започната од Alesii, 19 април 2012.

1. Calla14

Calla14 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    За мување на 15,а за дечко 17,а за секс од 18 па нагоре.
    Јас за 14-15 дена ке правам 15 и досега сум направила милион глупости со машки.И не сакам повеке.Не сакам.Почна да ми се гади од самата себеси.Сега имам нови 3 другарки си излагаме низ маало,до град,кафич,ваму таму и навистина на овие години е поубаво вака отколку со дечко да го трошам времето.

2. She.e

She.e Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    46
    Сериозна врска од 18 па нагоре.

3. She.e

She.e Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    46

Не докажав како што треба.
    Мене страшно ме нервира тоа само лапање или такви слични работи.Врска е нешто сериозно кое што не е за мали деца.А да ги прашаш што е тоа љубов ке ќутат затоа што не знаат што да одговорат.И јас сега можам да се мувам со неколку има мн што ми понудиле и мување и врска,ама не сакам затоа што тие го сакаат тоа само меракот да си го направат.Јас сакам да бидам во врска со некој што навистина ке го сакам и ке ме сака и за тоа треба да бидам доволно созреана.Секако годините не се мерило за зрелост,ама не може девојче од 14-15 год. да знае што е љубов.

4. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
  5. Te.Ic

Te.Ic Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    21
    Па мислам 16,17 за сериозна врска, до тогаш се е пролазна авантура.

6. Wild-girl1234

Wild-girl1234 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Јас би рекла дека не е во тоа на колку години прв пат ке си фатиш дечко, туку тој да биде вистинскиот а не само за да видиш како е, или пак дека сите другарки имаат мора и ти да имаш.

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Искрено имам размислувано прилично многу на оваа тема, со оглед на тоа дека имаше периоди кога буквално бев притискана од сите страни да направам нешто во врска со тоа, као демек сите нормални на твоја возраст имаат дечковци, ме направија стара мома, неспособна да фати дечко него си поигрува само. Тие нормалните се многу дискутабилни, а ние ненормалните сме им испод ниво, неспособњаци невидени. Ало дечко е - ствар на избор на крају краева..

Не знам стварно, јас сум за тоа на многу млади години да не се влегува у тие води :D, тука подразбирам 14,15,16 години... У реду е така некоја врскичка од чатал, забава или слично, али не и за сериозно... Сериозно бе, што би знаела некоја од 15 години за сериозно?!

На richgirl998 и Tiki-lolipop им се допаѓа ова.
  8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Мојот прв дечко, ако може да се нарече така, го имав на 14 години. Кратка врска и не се замарав туку само си го пополнував времето, без драми и глупости. А втората врска ми беше на 16 години. Е ова беше малку посозреана врска. Имаше и по некоја солза. И третата врска ја имаМ од мојата17та година која уште трае :D
    Зависи колку си созреан и каква врска бараш. Според моето искуство најдобра возраст е на 17 години, трета година средно. :)

9. bubu123

bubu123 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Дечки јас имам 16 години и имам дечко 7 месеци и искрено супер ми е, така да мислам дека 15-16 години е идеално време за фаќање дечко :D

10. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Мислам дека 16-17 години е најдобрата возраст. :)

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Blue.Ribbon

Blue.Ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    78
    Најдобра возраст е.. кога ќе видиш дека сите околу тебе веќе си нашле некого :P Реално времињата се менуваат па и возраста за фаќање дечко исто. ДЕЧКО може да има повеќе значења, немора да биде ништо серизоно само забава знам другарки кои сеуште се каат за некоја понуда што не ја прифатиле бидејќи биле "мали". Среќа одсекогаш се чувствував како да не сум родена во годината која ми е запишана како датум на раѓање, затоа сега се чувствувам како помала, нема везе годините се помалку битни, битно е што имаш во главата и колку го искористуваш. Така нема да направиш некоја глупост и ќе бидеш среќна. Се во свое време нема бегање од обврски :)

12. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Јас на 16 години . :) Прва врска,прва љубов,прв пат држење за рака,ехеееееее :D Сеа имам 17,една година како сме заедно,за 7 месеци па две години :)) <3

13. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
  14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ако гледаме реално како е најдобро од сите аспекти за озбилна врска, да почнеш факултет и потоа. Вака, 15-16 години си средно, најпогодни и најбезгрижни години за шетање, екскурзии, забави, матура и се останато. Ако се работи за здрава и стабилна врска, околу половина од погоренаведените работи си ги кратиме (се разбира со исклучок на матурата). Уште ако се опуштиме малце бидејќи нели во стабилна врска, може и некое бебенце на грешка да направиме и толку и од плановите за факултет.

Ова го издискутирав со разум, инаку мојата прва и озбилна врска започна на моите 16 години, која сеуште трае и воопшто не ми е криво што сум ја пронашла рано љубовта, бидејќи јас потсвесно и сакав да ја најдам, не функционирам како авантуриста. И нема зашто да ми е криво бидејќи го пронајдов човекот што мислев дека нема да го најдам и уште десет пати да се родам. И дојдовме до заклучок девојки, во љубовта нема правила, чекајте ја вистинската љубов и умејте да ја препознаете (никако да не ја пропуштите), останатото се само ќе си дојде. :) :*

15. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    16-17 според мене.. :)

16. LalitaGrosa

LalitaGrosa Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    18
    Јас само што наполнив 14 после еден месец ии .. оп троп, ДЕЧКО. Еве сега за еден месец ќе наполнам 16. И шо сега, имам дечко од осмо и за мене не постои другар/ка? Иако сме заедно скоро 2 години никогаш не се одделувам од другарките за да останам сама со него. Зашто да го ставам толку на срце ќе ми го врати ли некој детството мене назад? Не. И он разбира нормално па не ме задева. И .. лично да ви кажам, имам една другарка шо ептен е изолирана од нас другарките. Буквално се си е со него. И на 1 мај, и на нова година, и на .. се се.. Таака да вистинско време НЕМА кога да си фатиш дечко. :) Малце забегав од темава ама ај :)

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.511
    Допаѓања:
    10.571
    Ах деца, деца зошто брзате, 14,12, 15 години нели е тоа мн рано некако :?: . Не дека ви солам памет ама уживајте си во слободата, во детските години, зарем не е поубаво да си останете на симпатии, само на пеперутките во стомак што ви леткаат кога ги видете :D . Најдобра возраст според мене е втора, трета година средно, јас во втора си фатив прв пат и мислам дека избрзав. За се има време, ехе има цел живот да трпите маж покрај вас :D , шетајте, забавувајте се, се во граници на нормала и во граници на годините. Ништо во животот не останува непропуштено, за се има време и место а посебно за љубов :) .

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.199
    околу 17 години

19. CrazyGirl23

CrazyGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    14
    Хм.. зависи кога сакаш. Еве новиве генерации накај 13 години фаќаат дечковци, се лапаат, муваат, свашта. Мене првиот бакнеж ми беше на 14 год, а на 14ипол првата врска. Не беше нешто врска ама ај. Следната ми беше дури на 16. Се каам што прерано имав врска, еве ден денес си ја лупам главата од ѕид ама тоа е тоа, се дешава. :D
    Како и да е, можеш кога сакаш да фатиш! Кој може да ти забрани?

20. CuteSugar

CuteSugar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    232
    Од 17 на горе мое мислење.

На Kimberly11 и Someonespecial им се допаѓа ова.