Не се гради лична среќа врз туѓа несреќа Луѓето... цела недела чекаат петок, цел месец- празник, цела година -лето, и цел живот -среќа Жената можеш да ја освоиш на прв поглед или никогаш. Човекот ќе преболи се, но никогаш тоа што вистински го сакал
Spoiler Денес, правите девојќи служат за заебанција, а курвите се сакаат.. Тешко е кога саканата личност ти недостасува!!! Зошто машките несакаат фејсбук-врска ? - Зашто така неможат да излажат повеќе девојчиња.. Tешко е да си single...сите те сакаат! ''Ako se ikada vratiš, neka to bude zato što si voleo ili i dalje voliš. U suprotnom, ne dolazi.'' ''Jednom kada odeš iz nečijeg života, ne možeš više da se vratiš. Ne zato što si ti tako odlučio, već su oni odlučili da si otišao.'' ''Propala nadanja žive u iskrenim srcima. I mada bol ume da ih oskrnavi, ta srca su nešto najlepše što postoji.'' 'Korak od tebe, korak bliže zabludi. Korak od zablude, korak bliže sebi. I tako kilometrima, prolećima, godinama, životima.'' Nije istina da sam jaka. Razbijem se na hiljade komadića, samo sam naučila da ne pravim buku. Osjetim njegov miris, srce počinje ubrzano da lupa kao da je pored mene, ali nije.. Kad mi dobro krene ja sam sebe kaznim.. sliku našu uzmem suzama je kvasim Koja je samo snaga potrebna čovjeku da ostavi osobu koju voli više od bilo čega. Ti si razlog zbog kojeg niko drugi ne može da bude razlog. ''Pogrešne su veze, uvek prava stvar.'' Mrzim trenutke slabosti. A borila se, nemoj reci da nije. Jos uvijek bi se trudila da zna da ima nade. Ali je nema... Jednom kada ti se ispuni želja, na koju si toliko čekao, shvatit ćeš, da ni jedan dan borbe i čekanja nije bio uzaludan. Vidio sam je sretnu i nasmijanu ,dovoljan znak da moze bez mene i dovoljan znak da krenem dalje .. “Volim muškarce koji su viši od mene, mirišu dobro i grle najjače.” U tvome telefonu nije izbrisana jedna moja, stara, tajna poruka: ''Želim te najviše, ne dam te nikome, ali ostaćeš tajna uvijek za mene. '' Izaberi nekog da na mene lici, moje lice,moje oci neka prate teee.. A borila se, nemoj reci da nije. Jos uvijek bi se trudila da zna da ima nade. Ali je nema... Jednom kada ti se ispuni želja, na koju si toliko čekao, shvatit ćeš, da ni jedan dan borbe i čekanja nije bio uzaludan. Vidio sam je sretnu i nasmijanu ,dovoljan znak da moze bez mene i dovoljan znak da krenem dalje .. Plakala sam pišući mu:'' Sretno ti bilo!'' Nudiš mi zvijezde, nudiš mi snove, al' ja živim svoju bol. Svaki ženskaroš ima ženu koju voli. Istina je druže, voleo sam nju, a sada je nemam, nemam ni u snu. Lakše je reći da si ljut nego priznati da si povrijeđen. Odavno više ne plačem zbog tebe.Ne plače.Sad se duša smirujje. Šta je bilo,bilo je.! To nije smjela biti ljubav, a bila je.. Treba mi zagrljaj.Onaj jedan tvoj. Samo kukavice vole po nekoliko žena.Hrabri muškarci ne plaše se rizika da vole samo jednu ženu. Kroz veo ti vidim suze, a i mene duša boli. Ne zaustavljaj me! Da ima šta da se spašava, ostala bih. Za drugog zarucena, a za mene narucena kod Boga. Danas tri mjeseca .Bože hvala ti na njemu . Nikog prije imao nisam,da te usporedim,znaš to dobro. Nikome ni reč kad potonem u bol da voleo sam te... Svi nasmejani dani bez tebe, ne mogu ni da se porede sa jednom nasmejanom noći sa tobom. Kažemo "Zbogom" sa očima punim "Ne ostavljaj me". Ne pretvaraj se da me ne voliš, loše ti stoji. Opraštam ti što nisi bio tu kad je trebalo.. Ali oprosti i ti meni što mi više ne trebaš. Ali znam da ova, moja duša voljeti ponovo neće.. Ali znam da ova, moja duša voljeti ponovo neće.. A ti si mi sve, sve što mi treba. Ti si mi najbolje od svega Postoje dva razloga zašto ljudi šute o nečemu. Ili im to ne znači ništa, ili im znači sve. Ne treba ti šminka, imaš osmjeh. Ako nam je suđeno,uspjet ćemo ''Žene se sređuju za svoje dečke, ali se još ljepše srede za svoje bivše.'' Zakopčaj me u svoj zagrljaj i pokvari rajfešlus. Da tu ostanem. Oni koji vole previše na kraju izgube sve! Glumim nedodirljivu, a tako volim sto si tuu . Al' isto pitanje mi opet ne da zaspati: da l' smo se rano sreli, da l' ćemo se rastati? Kad ga voliš i on voli tebe, ne komplikuj. Samo voli! Bori se za onog pored kojeg se osjećaš kao djevojčica i žena u isti tren. Kad ti jednom srce slome ne vjerujes nikome !! Treba mi neko da izguram dan, a udvoje to lakše ide. Svi su ti lijepi dečki isti. Kad završe s češljanjem, naprosto vam okrenu leđa. Tvoj zagrljaj je moj raj. Prvi put u svom životu sam prihvatio da volim neko ljudsko biće više od samog sebe. Od pametne žene dobiješ ono što zaslužuješ, a od glupe ono što tražiš. "Od svojih grešaka najviše volim one koje su me dovele do tebe." Ono sto skrivamo od drugih i od sebe, od srca ne mozemo. biće bolje za oboje ako prešutimo ono što htjeli smo reć' Ne boli ljubav, boli nedostajanje. On je meni bio sve..A ja njemu? Ako ga upitam to bi možda bi i prvi put da on uopće razmišlja o meni .. Ona je prica zivota moga a ja u njenom srcu samo epizoda,uzalud zivim za nove price kad ljubim samo one koje na nju lice.. O samo da si htjela pobjeci, ovako stisni zube i ne placi.. I svaka mi je druga samo dokaz da si najbolja. Volim te,dovoljno da te pustim da odeš,a to je više nego što sam ikog voljela. Tebi je lako kada te vole, sada te mnoge za ljubav mole, a znaj ti dobro doći će dan, kada ćeš ostati sam Dobro znaš da se za tebe,cuvam oduvijek. “Nema dana kad te ne poželim kraj sebe.” Treba mi ljubav tvoja da dignem se sa dna. Uzalud trazis nacin da dodjes do mene ... Za tebe su sva vrata odavno zatvorena! Zbog njega nasmijem se kada tužna sam. Jer prije tebe nisam nikog volioooo . Gde' to ima čovjeka koji nema rana!. Želim biti ona žena u tvom životu koju želiš kad sve ostale žele tebe. "Ne može padati ljubav umjesto snijega. Ona se, majstore, mora zaslužiti." Ne znam šta je u pitanju, ali ne mogu naci zamjenu za njega. 'Znala je da ću joj nedostajati, ali opet imala je hrabrosti da kaže ''kraj''.' Ti si meni i ljubav i kazna, ja tebi navika.
Не знам кој дел од НАЈДОБРИТЕ СТАТУСИ на фејсбук не ви е јасен... Значи не најмизерните и најбедните, НАЈДОБРИТЕ.
Spoiler Девојки можеби ке бидам офтопик ама незнам посоодветно место, некогаш имам сретнато стаус на некоја си страна појма немам која е, беше на српски и имаше нешто како, шта највише волите код анџелине џоли/ које особине волите код анџелине џоли? - Њеног мужа. Ако некоја го има оргиналниот нека ми го пише
Многу мразам кога на телевизија кажат: гледачите крај малите екрани, а ние дома имаме плазма Никогаш нема да те заборавам.. само ти оди! Напнат сум ко поглед на свекрва од индиска серија!
Чувствувај се како дома, земи зачисти ми ја собава. Немам страв од хорор филмови, имам страв од 6 missed calls од мама. Абе мамо, ме боли нешт........-ОД КОМПЈУТЕРОТ ТИ Е! Искрениот човек ја кажува вистината секогаш,а паметниот во вистинскиот момент Не е досаден животот. Луѓето се. Не можеш ништо јасно да видиш се додека не се разочараш Очекувањето секогаш боли. Никогаш немој да бидеш јак користејќи нечива слабост. Не се труди да заборавиш нешто што си го запамтил засекогаш. Уште кого све нема да обвиниме додека да сфатиме дека животот е сопствена режија. Не е тежок животот ако имаш некого покрај кого све полесно ќе поднесеш. Животот не прашува кога сакаш да ти ја смени стварноста. Имаше многу маски за на лице но под ниедна немаше личност. Можеш да речеш дека имаш самоконтрола кога гласовите во својата глава можеш да ги ставиш на нечујно. Кога ќе ме налутиш,ќе ти ја одземам единствената играчка.Мене. Велат дека зборовите некогаш биле доволни за луѓето да се разберат..Не верувам. А најстрашно е кога пред сам себе си глумиш. А љубовта кога ќе престане се приметува,само тешко е да си признаеш. Треба само да знаеш да ги гледаш работите од правиот агол,во спротивно цела слика се менува. Полесно се дише во прегратката на оној со кој ќе се осеќаш заштитено. И илузијата знае некогаш да изгледа премногу вистинито. Најтешките битки во животот ми биле оние против себе. Мора да ми ја осетиш и темната страна за да ми ја цениш светлата. Ако не ја сакаш кога и е најпотребно, после и не мораш. Некои само личат на она ,, Засекогаш ". Некои луѓе не се лоши, само се премногу интелигентни за да бидат добри. Во светот на лажните луѓе не вреди да бидеш вистински човек. Позади таа совршена коса и шминка се крие девојката на која и е гајле, иако се преправа дека не и е. Болката е она што не дефинира и она што не променува Кога сакам нешто сакано е, кога заборавам нешто заборавено е... И двете до крај.. Кога некого сакаш, толку си луд што си способен да најдеш оправдание на неопростлива грешка и да веруваш во тоа. Убаво е кога ке пораснеш да имаш детски дух, но тажно е да пораснеш и да имаш детски памет. Вистината ги вреѓа само оние што лажат. Заеби емоција ако можеш да ја опишеш со зборови. Личноста што ја чекате да ви го смени животот е во вашето огледало. Извини што те прекинувам,ама ти паѓаат лаги од уста. Тој што ќе ја добие битката против себе,веќе ни цела планета не му делува како озбилен противник. Замисли сакаш некого,ама без она “ама” и “ако”…само замисли. Никој не е доволно здрав за да ја осудува туѓата лудост. Една од најтажните глетки е да видиш огорчен млад човек кој ја изгубил способноста да се смее. Понекогаш не е доволно да само се бориш за тоа што го сакаш, понекогаш и тоа што го сакаш треба да се бори за тебе. Понекогаш со помош на вистината се прават најголемите измами. "Засекогаш" луѓето секогаш први си одат,као што "верувај ми" луѓето секогаш први те издаваат. Некогаш, сосема несвесно и случајно, сфаќаме дека всушност сме многу посилни од она што навистина сме. Затоа што ги оговараат другите наместо да си гледаат своја работа, затоа им е тапа животот. “Тоа е тоа“. Кратка реченица која ефективно опишува многу ситуации во животот. Понекогаш кога даваме некому втора шанса,тоа е исто како да му даваме уште еден куршум за пиштолот;бидејќи не промашил првиот пат.. Мислам дека најголема мана ми е што не знам да им се лутам на луѓето што ги сакам. Доволно ми е да ме погледнат и да почнам да се смеам. Во јавност лав што владее, по дома маченце што мјаука... #луѓе Не ги обвинувајте одма луѓето со емоционален sид околу нив. Некои од нив имаат проклето добра причина да се такви. Она ’не можеш поише да ме разочараш’ за некои луѓе е предизвик исто као ’не моеш поглуп/а да бидеш’. Ја користам оваа прилика за да ја упропастам. Жените кога гледаат емисии за готвење да урлаат како мажите што урлаат за фудбал. НЕ СТАВАЈ ТОЛКУ СОЛ, А МОРИ НА ШО ЛИЧИ, ЕТЕ ГО ПРЕПЕЧЕ, ПУ Не дај Боже на мајка да и речеш ’немам што да облечам’, ќе земе ќе извади ролка од 7мо одд. Мајка ми, пола дипли си ги алиштата, пола Стока да беше ќе разбереше. Она што свесното знае да го убие, несвесното знае да го оживее Омаложувањето е најлошиот начин да си го нахраниш егото. Тишината со вистинските луѓе никогаш не е непријатна. Би било фино да почнам да ги слушам советите што им ги давам на други луѓе. Вие што мислите дека сите уствари ви љубоморат, како да ви кажам, ама не е така.. Понекогаш не ја знаеме вистинската вредност на моментот се додека не стане сеќавање.. Тажно е кога ќе сретнеш некој кој порано ти значел премногу...а сега единствено заедничко нешто ви се спомените. Најчесто, најважните моменти во животот некако ни поминуваат како низ магла. Очекувања: да ја користиш личноста до тебе како перница. Реалност: да ја користиш перницата до тебе како личност. Некои луѓе немаат сродна душа, бидејќи немаат душа. Втора шанса да те запознаам повторно по прв пат. Тешко е да заборавиш некој кој ти дал толку многу за паметење. Подобро да кажеш премногу одколку недоволно. Некогаш стави крај и почни од почеток. Не мора да биде лесно, ама да вреди. Неверојатно е колку еден час може да ти донесе и што може да ти земе. Ти, кога зборувам дека ми недостига "некој", мое "нешто" кога ме боли и "ништо" кога ќе ме прашаат што ми е. Си патам зашто ненормално брзо се врзувам за луѓе. Во сите нас се крие книга која чека да биде прочитана. Таа личност која го вади најдоброто од тебе и го прави уште подобро. Па, чувај ја. Убаво е кога знаеш дека постои личност која и покрај тоа што сте комплетно различни те цени онаков каков што си. Зборувај за сите позади грб и после запрашај се зошто никој не те почитува. Не можеш да го смениш минатото, ама можеш да направиш среќен завршеток. Кога градиш ѕидови, лошото е што ги држиш надвор и оние што те сакаат. Понекогаш мислиш дека сакаш да исчезнеш, но она што вистински го посакуваш е да бидеш пронајден. Никогаш не страдај поради тоа кој си, само затоа што некој друг има проблем со тоа. Тешко е да чекате нешто што може никогаш да не се случи, но е уште потешко да се откажете од нешто што ви значи се во животот. Ако поминуваш низ пеколот, продолжи да одиш. Не можеш минатото со солзи да го оживееш. Интересно е како некои луѓе совршено ја знаат формулата за губење луѓе кои ги сакаат. Многу малце луѓе на денешницава имаат време за чувства. Некои личности ги забораваме за момент,додека пак некои неможеме да ги заборавиме ни за читава вечност... Не е важно кој ден е или пак какво време е...Важно е каков поглед имаш кон светот. Не се откажувај од луѓето ако не сакаш и тие да се откажат од тебе. Најважно е да сте нечија среќа. Живеме со лузните кои сами сме си ги одбрале. Ние кршиме ветувањата,а сеќавањата не кршат нас. Имам лоша навика кога ќе сфатам дека некој е преблиску до мене, се оддалечувам. Некои работи едноставно ќе останат недокажани и необјаснети. Од неисполнети очекувања си патиме. Ништо друго. Она чуство кога некој што тек си го запознал и веќе знае повеќе за тебе, отколку некој што го познаваш цел живот. Насмевката е среќа, а можете да ја најдете веднаш под вашиот нос. Луѓе со лузни, знаат да даваат големи совети. Се случува - се будиш, и се плашиш да живееш понатаму... На крајот сите ќе се претвориме во она што најмногу се плашиме. Најголем грев е да предизвикаш солзи кај некој што предизвикал насмевка кај тебе.. Љубов е кога на некоја личност и даваш моќ да те уништи,а веруваш дека нема. Личноста еднаш ти го крши срцето,а сеќавањата милион пати. Најлошо во умирање за љубов е што никогаш не умираш. Личности кои тешко се наоѓаат,лесно се сакаат и тешко се забораваат... Не сакам јас да те променам,сакам да сум причината поради која ти сакаш да се промениш. Мојот проблем е тоа што луѓето ги третирам онака како што јас сакам тие да ме третираат. Неможе да ме скршиш ако премногу се потпираш на мене, но може ако ме оставиш. Најубавите приказни се случуваат кога најмалку очекуваш и можат да променат се. Сакам да можам да ги раширам крилјата без да се плашам дека можат да бидат пресечени. [/u]