Такси драјвер: - Си ја сакам оваа работа, сам свој газда, никој не ми кажува што да правам! Јас: - Овде сврти лево
*Секогаш се чувствувам среќенa.... Знаеш ли зошто ?? Зашто не чекам ништо од никого... Да чекаш секогаш боли... Животот е краток... Затоа сакај го животот, биди среќен и секогаш смеј се... Живеј за себе и запомни - пред да зборуваш - слушај... пред да пишуваш - мисли... пред да повредиш - чувствувај... пред да мразиш - сакај... пред да се предадеш - обиди се !! пред да умреш - Живеј !![ Jас знам колку вредам... ....А моето време нема цена... ....Се учам од грешките... ...Овој пат како со гума ќе ги избришам подлите и неблагодарни луѓе... ....Некои зборови не можат да се проголтат,макар и со мед да се премачкани... ....На некои нешта не мозеш да замижиш,зашто не си роден слеп... ....Се уморија и моиве прсти од прогледување низ нив..... ВИСТИНСКАТА убавина на жената е во нејзините ОЧИ ...... ТИЕ се влезот во нејзиното СРЦЕ, местото каде се наоѓа ЉУБОВТА .. Понекогаш е доволен еден поглед за сé да започне, и само еден збор за сé да заврши[ Oној кој те изгубил еднаш,ќе те бара зaсекогаш Важно е да направите некого среќен,уште поважно е да почнете од себеси Сите се раѓаме исти,но патот што ќе го избереме не прави различни Во животот ќе ти се случува да те сакаат, да им требаш, да те користат, да те оостават, да те оговараат, да те мразат, да си подигруваат со тебе, неправедно да ти судат, да те спасуваат, да те кршат... но сето ова те гради ТЕБЕ! Остави добар впечатоk кај секој што се нашол во твојот живот,без оглед дали тоа било случаен минувач или некој твој близок..Нека секој те памети по добро и без оглед на тоа дали секој го заслужил тоа..Добрите дела никогаш не се забораваат,а многу поубаво е чувството кога ве паметат по добро,а така сме поблиску,до човечноста,до Бога...И што е најважно секогаш ќе имате мирна и чиста совест.А има ли нешто поубао од тоа..... Запомни едно нешто: за се има време во животот само ако знаеш да го искористиш правилно. Затоа не мисли на тагата во сегашноста, мисли на среќата во иднината... Понекогаш мораш да му дозволиш некому да мисли дека е победник .. се додека сам не почувствува колку изгубил додека победувал Оној кој никогаш не може да успее да биде како тебе,ќе измисли илјада зборови за да те опише на погрешен начин[ YOU know what is the most beautiful thing in the world ? Read the first word again!
Гледам една напишала статус: „Од денеска минус 18 сантиметри“.. Сега незнам дали се ошишала или дечко и ја оставил..
Одам во трафика, зимам 20 мастики од денар и барам да ми ги куца сите на посебна фискална ! - За стан се работи !
Би било добро да измислат една лента за трчање со компјутер но интернетот работи само ако трчаш на лентата. А ако сакаш нешто да симнеш,и за да се симне побрзо мора да трчаш уште побрзо. Ве молам некој нека измисли ваква направа
Момче ѝ приоѓа на една девојка: - Еј здраво, многу си слатка. А она: - Пфф, не е тоа ништо. Чекај дур да ме видиш на фејсбук.
Aj da te nosam na kafence..? - Seen - Tuka si..? - Seen - Ke dojdam po tebe ke vidis BMW X6.. - Idam, spremna sum za 10 min.. - Epa jas ke bidam zad BMW-to, so Yugo crveno