Дожд..Единствено место кај што никој нема да те забележи дека плачеш... Отсекогаш на луѓето им верував повеќе од што заслужуваат. Веројатно од тоа причина секој пат бев повредена и разочарана. Ми недостига времето во кое луѓето се сликаа за спомени, а не за на фејсбук, кога слушаа песни за себе, а не за лајковите, кога разговараа очи в очи, а не четуваа, кога за роденден си купуваа подароци, а не си пишуваа на ѕид, кога имаа кучиња и мачиња, а не играа пет вајл, кога си садеа бафчи во дворот, а не играа фарма. Ми недостигаат времињата кога постоеше ЧОВЕК, а не ПРОФИЛ ..
Покрај напредокот во науката и технологијата, има голем напредок и во развојот на мозокот кај девојчињава, животот што треба да го живеат на 18 го живеат на 12 !
Сакав да му ставам лајк на сликата, ама ај гледам сам си ставил, шо ќе му ставам ја... Они Пушат ! Они Пијат ! Они се Журкаат ! Они доминираат на Facebook ! Они мењаат дечковци ! Они се Oсмо одделение. Дојдат ти гости дома и не знаеш дали ќе те исцуливат едншка или трипати.. Е тоа ти е незгоден момент! Шо праат странците летото у Македонија ? -Забите. Биди тивок на час Имај почит спрема оние кои Спијат.
Уште во времето на Супер Марио се знаеше дека колку повеќе парички имаш толку побрзо до девојка ќе стигнеш
Не е битно колку чекаш битно е кого чекаш. Ако некој фрли на тебе камен, ти него фрли му цвеќе....заедно со саксијата! Не го чувај лепотице, тој треба да те чува.
Другар: Колку е саат? Јас: (*отклучувам мобилен, мејл, фејсбук, проверувам нотификации, спуштам мобилен) Другар: Колку е? Јас: Што колку?!
Вие што секогаш седевте од страна кога игравме жмурка,и не издававте кај се криеме,успеавте нешто во животот?!