- Можеш да го смениш твоето работно место, можеш да го смениш и твојот автомобил, се менуваат и жените, се менуваат и годините, но пријателите остануваат засекогаш. - Вистинското пријателство е препознавање на сопствената душа во некој друг. ТИ. - Кога луѓето имаат светлина во себе, таа ќе свети и надвор од нив. Така ќе се запознаеме додека чекориме во темнината, без потреба да си ги допираме лицата едни на други, или да си навлегуваме во срцата. - Многу солзи моето око крие, многу тајни и желби чуваме ние, малку се момчуњата кои ги сакаме за себе, а уште помалку се другарките како ТЕБЕ!!! - Можеби во животот ќе тргнам по друг пат, можеби таму ќе најдам подобар живот, љубов, среќа, но знам дека таму никогаш нема да најдам другарка како тебе. - Само отворен ум прима мудрост, само отворени раце примаат подарок, само отворено срце прима љубов и само добри пријатели ја примаат оваа порака. - Тука сум ти јас, кога и да посакаш, во било кое време, тука сум секогаш. Тука сум ти јас за да не си сама, кога сите ќе си заминат, со тебе ќе останам!!! - Кучето има многу пријатели затоа што мафта со опашката, а не со јазикот.
Многу се лаже оној човек кој мисли дека може да живее без луѓе, а уште повеќе се лаже оној кој мисли дека луѓето не можат да живеат без него.
Некогаш го бараме она што го немаме, го зборуваме она што не го мислиме, го правиме она што не го сакаме и ги сакаме оние на кои не им значиме
Можеби мислиш дека сум како, она Дрво, што го ниша Ветерот.. Можеби мислиш дека можеш, да ме Скршиш. ..Да, Јас сум тоа Дрво.. Но, ти нее знаеш, колку сум длабоко Вкоренета, во земјата.. Да, можеш да скршиш некоја Гранка од мојата Душа.. Да, можеш да убиеш еден дел од мене.. Но, следната пролет.. повторно ќе Разеленат моите листови....!...
ДЕНЕС- ДЕЦАТА ОД 6-ОДД СЕ ВО ВРСКА ! ДЕНЕС- ДЕЦАТА ОД 1998.год ПУШААТ ! ДЕНЕС- МНОГУ СЕ ЗБОРУВА А МАЛКУ СЕ ЗНАЕ ! ДЕНЕС- СЕ РАЗБИВААТ ГЛАВИ ЗАРАДИ КУРЧЕЊЕ ! ДЕНЕС- НАМЕСТО ДА ГИ САКААТ ДЕВОЈКИТЕ СО ДОБАР КАРАКТЕР , ГИ САКААТ ОНИЕ ШТО СЕ КУРВИ ! ДЕНЕС- МОЖАМ ДА КАЖАМ ДЕКА НЕМА ПРИЈАТЕЛСТВО ... СИТЕ СЕ ПРИЈАТЕЛИ НО ОД КОРИСТ !! Eте така !