- Вие што викате "онади" и "онаквото" барем се разбирате ли? - Сунѓерот Боб дува балони од сапуница на дно на морето. И да не чујам повеќе дека Чак Норис бил мадафака. - Те сакам! -Фала... -Не го очекував баш тој одговор! -Фала многу. - Што е тоа црвено, сребрено и се влече по подот? - Бебе со виљушки во очите. #КраткаХорорПриказна - Мене дрогата не ми делува. Кучињата еве ги си праат муабет, мачките си летаат, змејовите си легнаа се е во совршен ред. - Кај ајфонот највеќе мразам тоа што немам ајфон. - Тамара на погреб да ми пее ќе станам од ковчег да и речам ЗАЌУТИ! axaxax
Се јавува швалерката кај жената: - Ало... Аце ми треба? - Кој го бара???-прашала жена му - Другарка од средно!! - Кое средно мори... Oн, осмо нема завршено!!!
Не се баравме, само се пронајдовме.. а сега кога се пронајдовме, како пак да се бараме. Можеби тоа е смислата на љубовта, таа убавина на неизвесноста... и чекање на недочеканото, надевајќи се во безнадежноста, гушкајќи се без прегратки, бакнувајќи се без бакнежи, проникнувајќи си во мислите... и сфаќањето дека сме тука некаде. Толку блиску, а толку далеку.....
Еден познат политичар починал. Од МТВ не знаеле како да ја пренесат тажната вест и го накалемиле Глигорче од Метео. Тој започнал со типичната насмевка на лицето: - Денес во земјата е облачно и мрачно. Во центарот на Скопје, поточно околу Собранието е минус еден, а на градските гробишта Бутел – плус еден.