Има у мени једна мрвица доброте.И два зрна детињства.И три кашике сирупа против туге.И нечег блесавог.И нечег незрелог.А,ради бољег заплета ове унутрашње драме има мене и мало саме.
За Мaтурантите официјално се дознале кој прашања ќе им паднет на Матрускиот испит : 1. Заокружи го точниот одговор : a) Неточен одговор б) Точен одговор в) Погрешен одговор 2. Пронајди го натрапникот ? а) Џејмс Бонд б) Бред Пит в) Натрапникот 3. Омилен предмет ми е : a) Празен час б) Ме болит стомаков не одам нашкола в) Утре не учиме 4. Како се вика Охридското Езеро ? а) Преспанско езеро б) Тихи Океан в) Охридско Езеро 5. Кирил и Методиј биле : a) Кувари б) Хаќери в) Брајќа 6. Жените не смеат да се капет во вода : а) ко ќе имет добијано поклон б) ко ќе имет добијано 5ка по математика в) ко ќе имет добијано менструација. 7. Пред да јадиш се мијат : a) Нозе б) Раце в) Прозорци 8. Кое е името на Никола Груевски: a) Груевски б) Кајмакоски в) Никола 9. Првата буква од азбуката е : a) Џ б) Првата буква в) А 10. Фудбал се игра со : a) карти б) пинг понг топче в) фудбалерска топка
Турските серии: -Имам нешто лошо да ти кажам -Господе,за арно нека е.. Повеќе сантими ви се штиклите од колку годините.. Амди Бајрам не е појке кока-кола,сега бил Пелистерка.