Тинејџер става пирс на веѓа, иде дома и баба му му вика: - Е, глупо дете, види кај си го дупнало ушето.
земам чипс, пуштам телевизор, глеам таму груевски..гасам телевизорот,пуштам радиото и таму груевски..гасам радиото, отварам весник, и таму груевски..фрлам весник, ми е страв да го отворам чипсот...(dosta e so politika
Кутијата од пицата е правоаголна, пицата е округла и парчето пица е триаголно. Ништо нема смисла во животот.
[СДК] Сакам да кажам... Животот е како пијан келнер...понекогаш ке ни донесе погрешна нарачка...понекогаш дупло ке ни наплати... Постојат три работи кои не можат да се вратат: ВРЕМЕТО, ЗБОРОВИТЕ И МОЖНОСТИТЕ! Три работи, кои можат да те уништат: ЛАГАТА, ИЗМАМАТА И ГОРДОСТА! И три работи, кои не смееш да ги изгубиш: ВЕРАТА, НАДЕЖТА И ТРПЕНИЕТО! Меѓутоа, постојат и три работи кои имаат непроценлива вредност, а тоа се: СЕМЕЈСТВОТО, ЉУБОВТА И ПРИЈАТЕЛСТВОТО!
И конечно. Ми заврши хорор-филмот. Адреналин? Да. Имаше многу. Бодеше до сржта, влегуваше длабоко во коски, ме оставаше збунета, сама во темен простор на халуцинации. Избезумена. Не при свест. Но го снема тоа чувство. Она знаете, на избезуменост, губење на траги од мене во простор и време заради преголемата доза на него во мене. Но се сменија работите. Изгледа сепак тркалото се врти. Не го заборавив. Да не се сфатиме погрешно. Не. Никогаш и нема најверојатно. Ни него, а ни чувството кое ми го предизвика и тоа што го направи од мене. Промените кои ми се случија пред и после него. Но едноставно го немам веќе во себе. Можам да го гледам, а ниту едно пеперутче, ниту едно митолошко суштество да ми се појави, ниту една воздишка или жалење. Било па поминало. Болело, веќе не. Нему не му помина инатот, но мене ми помина љубовта. Хоророт ми стана комедија. Можеби никој никогаш нема да ме вивне до облаците, но сум проклето сигурна дека никој нема да ме пушти да паднам како што умееше тој. Не ми треба некој со кој ќе летам високо, а ќе паѓам надолу сама. Само некој, да чекори, ниско по земја, но до мене. (не е баш статус,го видов на фб, многу ми се допадна и незнаев каде да го постирам .)
[СДК] Сакам да кажам... Велат ако најдеш потковица ќе бидеш среќен, мене ми се чини и цел коњ да најдам пак ништо!
[СДК] Сакам да кажам... "Имам доволно алишта и чевли и неморам да одам во шопинг“ - рече ниедна жена никогаш
Да очекуваш од момчето искрено да те сака, е исто како да и дадеш на кокошката чоколадо и да чекаш да ти снесе Киндер Јајца.