ПИСМОTO НА ЕДНА ПЛАВУША ДО НЕЈЗИНИОТ СИН: Драги сине, Ти го пишувам ова писмо за да знајш дека мислиме на тебе. Ако го добиш ова писмо, значи дека ти стигнало. Ако не го добиш, кажи ми да знам, повторно да ти испратам. Го пишувам полека, бидејќи знам дека незнам да читаш брзо. Пред некој ден со татко ти прочитавме во еден весник дека според статистиката, најголем дел од сообраќајните незгоди се случуваат на 1км од куќата, па со татко ти решивме да се преселиме малку подалеку од дома. Куќата е убава, имаме дури и машина за перење, но не знам дали функционира како шо треба... Вчера ставив алишта да се перат, пуштив вода и алиштата ги снема.. Овде не е толку лошо. Минатата недела врнеше само двапати, првиот пат 3 дена , а следниот пат 4 дена. Конечно успеавме да го погребиме твојот дедо. Неговото тело го најдовме кога ја чистевме куќата. Во плакарот бил од онај ден кога кога излезе како победник, кога игравме криенка. Пред неколку дена ни експлодира плинска боца во кујната. Силната експлозија мене и татко ти не исфрли надовор низ прозор. Какво чувство.. после толку години поминати заедно со татко ти, првпат излеговме заедно од дома. Пошто веќе го спомнав твојот татко, сакам да ти кажам дека доби нова работа! Под него има околу 500 луѓе, работи на гробишта ја одржава тревата.. Твојата сестра Јулија, ја знајш.. онаа што се омажи за нејзиниот маж.... конечно се породила! Полот сеуште не се знае, па незнам дали ќе бидам тетка или вујко. ... ако биде девојка, ќе ја крстеле на мене ... Малку ми е чудно како можи нејзината ќерка да ја вика "Мамо"? ... Твојот брачед неодамна се ожени и по цел ден се моли пред својата жена оти била Девица. Твојот Вујко го немаме видено од ко умре, уште од минатата година. А да не зборувам за твојот брат , кој што е премногу ГЛУП.. замисли ја затвори вратата од автомобилот, а клучојте останаа внатре. Па мораше да оди до станот по дупликат, за да излезиме со татко ти од колата... КАТАСТРОФА! Па добро синко.. нема да ти дадам адреса, оти незнам која е. Луѓето кои живееја пред нас во ќуќата го имаат извадено ќуќниот број и го имат земено со нив. Ако ја видиш Марија, поздрави ја.. и немој ништо да и зборуваш! Те сака твојата мајка.. П.С.: Сакав да ти испратам некој денар, ама веќе го затворив пликот.
6-то одделенка пишала статус : " Оzhiljak sa leve strane, sjechanje na stare dane...'' Изглеа паднала од точак во 5-то.. )
Ќе дојде денот кога сите што не повредиле ќе ни се поклонуваат... Никој не го познава човека подобро од жена која престанала да го сака! Некој тип и вика на девојката: -Дојди вечер кај мене, нема никој дома. Стигнала вечерта, таа тргнала кај него дома, ѕвонела, ѕвонела, и стварно немало никој дома. Дури и најскапиот подарок нема вредност ако не е подарен од срце. Многумина викаат: Никогаш не го оставај друштвото поради девојката... Само вистинските другари ќе ти речат: Оди ти, ние секогаш сме тука! Најмногу боли она што можело да биде, а не било.
-Третирај се себеси како кралица и ќе го привлечеш кралот! -Во животот на една жена можеш да направиш се .. Освен да и се вратиш кога ке те заборави
Она: - Ако бакнам друг, а те сакам тебе, дали сум те изневерила? Oн: - Ако ти треснам една со лева, а сум деснaк, дали сум те удрил?
Ќе си го крстам кучето Ауди! И после на женскиве ќе им викам : -Ај ке поминам да те земам со ауди сум!
Македонија е како слаб ученик, кој и покрај тоа што не ја напишал домашната задача, слабата оценка ја оправдува со "наставничката ме мрази".
1.Не постои совршен партнер. Постои само партнер кој совршено ти одговара. 2.Понекогаш колку и да сакаш некои работи да се случат, се што можеш да направиш е - да чекаш. И најчесто чекањето е најтешкиот дел! 3.Ги молам сите кои го промашиле сопствениот живот, да го промашат и мојот и да не се грижат за мене! 4.За да почувствуваш вистинска радост, треба да имаш некој со кој ќе ја поделиш. 5.Не е точно дека за да се развие љубовта, потребно е време. За љубовта потребна е само вистинската личност!