Вреди да се прочита само се извинувам што е на српски и што не е преведено ама вака поубаво звучи Kada pođeš sebi da tražiš bračnog druga, ne gledaj nikako izgled, on će te prevariti. Nekad se kuća s vana čini da je unutra san snova, a unutra ustvari nema ništa. Ne sudi po oklopu! Najveće bogatstvo je ljepa narav, i kad ti pronađeš insana, s kojim ćeš se slagati, razumjevati, koji će te paziti, s kojim ćeš biti mirna... Pazi se da te ne prevari dunjaluk, pa da izabereš prolazno umjesto vječnog. Ljepa duša se daleko prepoznaje i ona je traje zauvijek, a ljepo tijelo i ljepo lice su od danas do sutra, svakako će to postati prah jednog dana. Ne pridaji pažnju običnoj zemlji. Ni sa čim se dobra duša, ljepa narav i onaj osjećaj sigurnosti ne mogu mjeriti.
Абе немој тие муабети не била битна убавината, си ja сакал дека билa добра во душа...Битна е, туку ти не си можел да фатиш поубава...
24-годишен дечко гледал низ прозорецот од возот и му рекол:''Гледај тато , дрвјата се движат наназад .''Таткото само се насмевнал а еден млад пар што седел покрај нив ги погледнале со чудење. После неколку минути дечкото повторно возбудено извикал:''Тато гледај , облаците не следат.''Тогаш младиот пар повеќе не можел да се воздржи и го запрашале таткото: ''Господине зошто вашиот син не го одведете кај некој добар доктор ?''а таткото им одговорил :''Само што се враќаме од болница. Мојот син беше слеп од раѓање, а денес за прв пат прогледа.'' Размислете пред да просудите за некого или нешто . Никогаш не можете за некого да знаете каков живот имал и зошто е таков сега !!!!
Ме поканија на свадба.На поканата пишуваше "Поклон во плико" и јас им ја поклонив најголемата сметка за струја...
Љубомора левел. Кај си? - На базент. Ај рипни да слушнам? Значи од толку што те сакам ако отидеш со друг и јас ќе дојдам со вас!!!
На Фејсбук можиш песна да објавиш, да кажиш дека си на серење, дека се чувствуваш прАубо со срцките, слика со гол газ да клајш, и еден куп други срања. Арно ама, да сакаш да се издериш салам џабе е, неможи никој да те слушни
Mogla je ona bez njega. Itekako je mogla. Odlično je glumila hladnokrvnost, pred svima se trudila biti ravnodušna, iako se u njoj nešto preokrene svaki put kad ga neko spomene.
24-годишен дечко гледал низ прозорецот од возот и му рекол:''Гледај тато , дрвјата се движат наназад .''Таткото само се насмевнал а еден млад пар што седел покрај нив ги погледнале со чудење. После неколку минути дечкото повторно возбудено извикал:''Тато гледај , облаците не следат.''Тогаш младиот пар повеќе не можел да се воздржи и го запрашале таткото: ''Господине зошто вашиот син не го одведете кај некој добар доктор ?''а таткото им одговорил :''Само што се враќаме од болница. Мојот син беше слеп од раѓање, а денес за прв пат прогледа.'' Размислете пред да просудите за некого или нешто . Никогаш не можете за некого да знаете каков живот имал и зошто е таков сега !!!!
Zašto plačeš lutko? Zar ne znaš da oni zbog kojih plačeš sad im je svejedno, dok oni koji te vole sve bi dali da izbrišu tu kišu s lica tvog. Hajde, nasmiješi se, život je lijep. Samo ti je potreban netko tko će ti pokazati njegovu ljepotu. Hrabro je to tvoje srce, svašta može izdržati. Lutko, nemoj dopustiti da te povrijede, da im to u naviku pređe, pokaži da si jača, osmjehom zlo potuci. Nitko ne mora znati što se iza tvog osmjeha krije. Budi hrabra. Težak je život lutko, ali doći će netko tko će ti ga učiniti podnošljivim, vidjet ćeš, samo otvori srce i naći ćeš ga zatvorenih očiju! ..
Дојдов да ја побарам раката на вашата ќерка! -А што твојата веќе не ти врши работа? Sinoć u 23:00 sam dobio dvije poruke. Prva je glasila: "Ljubavi laku noc, volim te najviše", a druga: "Izvini, greška."