Ми пишуваше едно детиште што нема ни основно завршено (значи под 15 год.), јас по земја паѓав кога ми го пиша ова
Kukle... Dragan Tanevski treba so zakon da se zabrani za deca pod 18 godini. Ne e za deca pod 18 godini.
Слична ситуација ми се има случено, и тоа дечкото пратил слики од секој агол и позиција И имаше некоја порака од типот "Сакаш да го пробаш, како ти се свиѓа"... Си го доби заслуженото, блок и пријава..
Мене еден пред некој ден во 7 наутро ме боцка на фб . Го гледам , ми делува познато , си викам ај да видиме што сака ( инаку јас си поседувам на фб откако ќе замине мм на работа уз кафенце , потоа редам обврски ) и му возвраќам боцкање . Тука во истата милисекунда ме боцка пак и ми праќа понуда за пријател ( не може да ми пише , имам подесено ) , го прифатив и ми пишува : Тој : - Здр убаво девојче . Како си ? Јас : - Здр , ама не сум девојче Тој : - Ама сепак си убава . Бтв госпоѓа Јас : - А се знаеме , бтв ? Тој : - Не ама може да се запознаеме Јас : - Не може Тој : - Ок И го избришав
Кажи ми накратко ако можеш како може да се подеси да не можат да ти пишат тие што не ти се пријатели на фб. Тука или во ЛП.
Јас го подесив уште кога го направив профилот пред 4 год . тогаш ја имаше опцијата , не знам дали ја има уште , но ќе ти објаснам . Одиш во Settings па во Privacy и одиш на Messaging и ти пишува кога ќе отвориш опции , ќе бараш who can send me a message . Јас го ставив на пријатели на пријателите , а немав заеднички со типот па не можеше да ми пише . П.С. или едноставно оди на трите точки од десно до Activity Log стисни на View as... ќе видиш како профилот ти изгледа од др профил односно за тие што не ти се во пријатели
Мене еден ме заследи на инста и јас му одобрив, ама не го заследив, и по некоја минута ми стига порака:
Исто и еден на фб не ми беше пријател и ми пиша: Тој: sakas li da se druzime Јас: Jas kje te družam vo nekoj kjos, gjubre edno, ako ti dojdam zabite kje gi sobiras od zemja. Тој: Taka neka bide ne sakav da te navredam samo prasav prijatna vecer Јас: Ti kazav jas, nema dva pati da zboram. Тој: Sto ti zgresiv tolku Јас: Jas sum soprugot, ni gresen gjavol ne ti pomaga ako dojdam Тој: Nemam namera da se raspravam ako si resil tolku koga i kade sakas ke se vidime Јас: Jas ti kazav sto imam, ti si znaes ponatamu И ме блокира хахах Ме вадат од такт таквите..
еден тип ме адна на инстаграм.Го познав одма кој е оти у ствари работевме во иста болница и оти он и беше замена на матичната од децата.И лајкува он така се по ред,и една цела недела ми стигаа пораки од него.Клише пораки...убава си ваква си таква си...прилично напорен и упорен беше.Он пиши ја бриши.Јас нешто на стори и ете ти го одма у лп.После една недела ми пишува..извини се знаеме ли јас и ти од некаде? му велам да..јас работам со мајка ти..башка што ти си им педијатар на децата мои и ми вика ааа извини ништо тогаш..јас не мешам професионално со приватно ебате дебилот никој ништо не ни побара од тебе и го снема засекогаш
Јас како што сум како Чендлер кога се заглави со моделот во ATM vestibule, или Рос кога флертуваше со девојката што доставуваше пици, можно е да ме има во темава, ама од другата страна Некогаш ако соберам храброст ќе направам принт скрин, али сепак најголемите бисери во живо ги имам треснато. Што да правам кога за флерт сум ептен срамежлива, a отворив уста, brain error следува.
Откако ги забранив пораките за 'непријателите ' нема некои си урнебесни испади. А пред година две, еден чиче од Србија некаде ми искоментира на една паблик слика ' Чао мачко, права си риба ' Чекај сега, Риба или мачка де