Најтешкиот период во вашиот живот...

Дискусија во 'Психологија' започната од DenicijaNaPetre, 23 декември 2020.

1. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.534
    Допаѓања:
    11.693
    Смртта на родителите исто како и јас да умрев со нив физички сум овде, а психички мртва сум :)

2. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.726
    2020 и 2022 година. Пропаднати соништа и загуба на член од семејството. Ме скршија тие работи тогаш.

3. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.385
    Овој период..
    Некако се изгубив себеси далеку во минатото,на тоа место,во тоа време и со тие личности

4. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.386
    Детството :u:

5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.234
    Допаѓања:
    57.400
    Цела 2022 година, засега.
    Колку таа година што ме тресна од земја никоја друга.

6. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    534
    2017-2018 кога друшвото ми сврти грб, другарката која ја мислев за најверна ми работела зад грб, а јас наивно и верував, смрт на дедо ми, финансиски проблеми, скршено срце, анксиозност,проблеми со тежината и многу многу ниска самодоверба. Се затворив дома и тешко ми беше да се вклопам со нови луѓе, едноставно се чуствував безвредно, знам дека пропуштив убави години тој период ама се тешам дека секој човек поминува низ таков период подоцна или порано и тоа дека денес сум смената од корен ме тера да продолжм напред и да ја поминам секоја препрека што ми ја спремил животот… денес се гордеам самата со себе што успеав од таа состојба да стигнам до оваа и така 2022 ми беше најубава година до сега и само посакувам и верувам дека 2023 ќе биде уште подобра :inlove::l:

На molikaMk и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  7. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Од 2018 до сега.

8. MoiMadame

MoiMadame Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    21
    Здраво.
    Јас сум нова на форумов ама поприлично ве читав од претходно.
    Најтешкиот период од мојот живот..можеби го живеам и сега, не знам, иако психички се опуштив некако.
    Пред речиси 2 години почина маж ми ненадејно, во сон по претходни срцеви заболувања.
    На 30 години, на спалната во која спиевме со нашето бебе.
    Едно утро не се разбуди. Бевме заедно од средно и буквално животот не си го памтам пред него.
    Додека да се свестам што ни се случило, по 10тина дена, една ноќ дојде свекор ми да ме малтретира за пари, да ми бара од заштедата.
    Бебето у раце пишти, тој не турна на земја, трча низ куќата и бара пари, ме обвинува дека заради мене починал маж ми, пцуе и колне и по мене и по дете...се заканува дека ќе го викнел зет му да "ме дотера на памет"...не брка од нашата куќа, го нема маж ми, нема што да бараме веќе таму.
    Не знам како успеав да го грабнам детето и клучот од кола и у 1 ноќеска со дете зајдено од плачење возев 30км кај баба. У втора, со детето у скут.
    Во нашата куќа не се вративме веќе, уште живееме кај моите. Буквално све оставив како што си беше таа лоша ноќ.
    Следуваа месеци со секојдневно малтретирање од институции, старите сакаа да се направи нова поделба на имот, ме пријавуваа дека сум лош родител, дека немам услови да издржувам дете сама...
    моите и сестра ми беа со мене у најтешките денови, се посветив на работа.
    Кога мислев дека најлошото помина, загина другарка ми во сообраќајка.
    Еве 2 години минуваат, посетував психијатри ама успевам некако сама да се справувам со траумите и загубите.
    На гробишта ретко одам, а и не можам поради безбедносни причини.
    Дигнав кредит за станче, 50м2, ама наше,одвај чекам да се вселиме со моето човече, веќе станува момче.
    Да не ми е детево, ќе полудев одамна.
    Пошо на мои 30 години свашта преживеав, би ви рекла само да си го живеете животот како што сакате, не должите ништо никому.

На Mikha4, st-el, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    241
    Златна жено господ да те чува тебе и твоето дете, нз што друго да пишам. Се најдобро ти посакувам од срце , после ваков тежок период ти следи сонце тебе и на твоето синче.

На MoiMadame, MeowMeow и Осе им се допаѓа ова.
  10. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Душо ,читам и солзи ми течат.
    Господ нека е со вас ,се надевам брзо ќе си дојде се на свое место. За жал смртта на некој од саканите е нешто на кое што никој не може да влијае. Целата среќа на светот ви ја посакувам тебе и на твоето мало момче :l:

На MoiMadame и MeowMeow им се допаѓа ова.
  11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    9.455
    Јас обратно со живи родители се осеќам ко мртва.

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Моментално, мислам дека психички неарна не сум била оддамна:u:
    Потценување, манипулирање, зборување колку не вредам, дојдов до тоа некој да ми кажува како ме гледа и ме издржува.
    А од друга страна, очи најмили на мама ми кажува колку ме сака и дека сум нејзина најубава мама.
    Тешко,многу многу тешко;(