Не за онаквење ама да може барем 3ца да собере сосе мачето, кучето, багажот и плус ако си Македонец, патлиџаните и пиперките за во Грчка
Кажи бе, шо толку занес потрес по спортските коли кои само се за курч реално. Треба удобност, комфор, тоа се бара.
Малку на кратко да изедам гомна па идам назад на регуларни задолженија. Љуѓе што во Македонијава возат аута од 150-200 илјади евра и онака очигледно е дека е за курч, мада и за љубителите шо лупаат толку пари имам релативно лошо мислење. Зошто? Пошто не знам, многу е глупо у држава со 70% од населението у категорија poverty ти да се курчиш со колата од 200,000 еура, што ако си бизнисмен добри се шансите да е заработена на грбот на нефер платените работници. Не знам ми делува сељачки?
Па така кажи дека станува збор за која било кола што сакаме да ја имаме, тогаш фиќо, југо, или пегла, јас па мислев спортски коли. За спортски коли тие горенаведените што ја ги наведов и никои други ниту порше, ниту ферари ниту ништо друго.
Не ми е важно толку материјалното колку однесувањето на некој со кој сум изглегала, овој беше апла сељак и сигурна сум дека доколку направев како што една членка имаше пишано, намерно да го однесам во салон за коли, демек сакам кола да ми купи за нова година, сигурно ќе збореше дека сум спонзоруша на другарите, типичен балкански сељак.
Кога го видов ова ми текна на темава на форумов https://zenskimagazin.mk/izlegov-na...i-se-zgadi-od-mashkiot-rod-eve-shto-se-sluchi
Пред неколку месеци на Тиндер или Би ( bee ) запознав едно момче кое е топ модел. Комунициравме со денови ама кога дојде редот да се видиме Тој не изгледаше лошо физички ама требаше да избереме некое помирно место наместо тоа тој избра место каде што има бучава и не се разбиравме баш. Не го слушав воопшто и згора на сѐ тоа половина час останавме во продавница за козметички продукти каде што тој бараше замена на некој подарок бидејќи не и се допаднал на личноста. Очекував да ме праша за мислење,совет кои ги давав и бесплатно впрочем кога забележав дека ме гледа остро околу тоа прашање,се повлеков. Се препотив таму бидејќи бев по долго палто,а тој по кратка маичка и шорц навистина се разликувавме. Момчето беше Французин и додека пишувавме зборуваше дека е премногу зафатен и дека девојка му ќе живее кај него и сум била потенцијал број 1. Абе ајде Стигнав дома и му го избришав бројот, социјални мрежи и така немаше.
Fresh from the oven, back on the dating scene! Јас сум олд скул девојка (жена?), целосно делулу кога се работи за вредности и принципи во дејтањето. Слободно може да се каже заглавена во 80тите и 90тите, кога имаше додворување, вредности, вистинска желба и потреба за конекција, почит, и се знаеше кога и како органски се запознаваат луѓе. Ова дополнително ми отежнува зошто живеев вон Мкд доолго време, и искусив многу поубава и понормална страна на запознавање и третман во talking & dating stages. Од неодамна сум на една од понормалните апликации за дејтинг, и само име кажува дејтинг апликација, не апликација за собирање луѓе на инста. Прва обсервација: - Филтерот ми е направен да дава неколку години над моите, и само една под моите. 80% од мажите над 32 не знаат што бараат или бараат да ебнат. Исто толку процент имаат ужасни слики со наочари, голи од половина нагоре, со кучето фатен само носот и окото, од 2008ма со далинско сликани, и постари слики кај шо биле у прајмот. Битно сакаат деца!! Он не знае у 3 реченици да се опише, ама спремен е син да воспитува. Втора обсервација, повеќето немаат никакво убаво креативно интро, нешто да те завлече да свајпнеш, нешто да те привлече, НЕШТО! Не сите, нормално. Но жалосно е колкав голем процент не се познаваат себе си, и немаат трошка речник. Ако не го водам јас муабетот, ќе замре. Елем, имав три дејта од кои едниот збореше за скијање у Јапонија и бизниси, пари, бош муабети.. побара инстаграм а правило ми е додека не се видиме неколку пати и не одлучам дека си ми интересен и духовно се поклопуваме, да не разменувам. Едно прашање не ме праша, како на пример шо ми е најголем страв у животот, или дали имам брат. Бејзик бе! Се гледаше дека водиме дијаметрално спротивни животи, ама ајде дај шанса на нештото зошто уште верувам во човечкото.. Next! Вториот искочи кетфиш, да и мажите го праат тоа. Посебно кога ќе накачат 6-7 кила па ставаат слики кај шо се послаби, и помлади, и океј облечени. А на дејт се избаци како поплава да го исфрлила, со гнасна неиспрана кола (којзнае дали беше негова), и збореше за тоа како ужива да се коцка. Седна до мене и ми даде 0 личен простор, ми се стаи у фаца и тоа беа најдолгите саат ипол у животов. Три реда нормален човечки муабет немаше, се некои шали, сарказми, кикири какака. Не знаев како да се однесувам зошто I suck at small talk. Културно му пишав дека не го гледам ова да продолжи ама не ми смета да останеме у контакт, зошто имавме заеднички интерес за спорт. Ме отследи, ама остаил да го следам. Дијагнозата е комплекс на мало куре. Третиот, ептен фин дечко, ама непронајден. Во средни триесетти, плута. Си дува рекреативно, шо ми е red line и со таков не можам. Изгледавме филм, праша двапати да ме баци, на шо нормално му реков I dont kiss on the first date I need more time, за на крај сепак да му кажам дека не осетив клик. Човекот ко да беше у некаков си култ, немам појма. Ама се гледаше дека е лесно подводлив. И драго чоече. Одговор, епа и јас не осетив клик. А секој ден ми пишување double texting, посакување добро утро не знам шо, слики од зајдисонца и говорни од 50 секунди. Дијагнозата е, ќе се преправам дека и јас не осетив клик зошто не знам како да се справам со rejection. И последните два дејта со ист човек беа поприлично солидни бидејки имавме доста заеднички теми и интерес од другата страна да ме спознае како човек, beyond that social media window. За жал, луѓе што се вртат по секој шум од женска штикла и гледаат по се живо и диво шо проага или седи наоколу, again, out the fucking window. Ако не можеш на прв дејт фокусот да ти биде целосно на личноста, шо останало за понатака.. а не дај боже сам да седнеш негде со другари, пареза ќе фатиш. Штета, затоа што беше доста паметен, но имаше 0 духовност, осетив отсуство на топлина, милина, и не толку добар однос со персоналот. Накратко - ова е полошиот batch. Јас сум сигурна дека секој ќе го најде она што го бара и му е потребно, во одреден период во животот. Само не сум сигурна дали дејтањето кај нас е начин да се стигне до тоа. Ние немаме култура на запознавање и базични манири како еден маж треба да настапи а како една жена треба да се постави. Со ова го завршувам циклусот на дејтање за сега. Но продолжувам да верувам во љубов, татква каква што ми треба.
Ни беше трет дејт, го откажа во последна минута, роднини му дошле од Германија. Јас облечена дотерана, на врата го чекам, уште да излезам. Ете, и тоа ми се случи. И му реков океј, терај, наредна прилика.
Мене најужасен дејт ми беше со девојка. Накратко речено, типката студираше медицина, при крај со студиите и стварно имав големи очекувања во врска со комуникацијата. Си пишавме нешто краток период и бев излезена со другарка на журка. Прво сама се покани и добро ајде дојде. Муабетот беше без веза, пишуваше на една девојка и вика ај да се сликаме заедно да и пратам. Веганка. Цело време зборуваше дека било минус што јадам месо На крај кажа дека мора да си оди бидејќи ја чека некој дечко Физички убава ама празна на муабет. Dry conversations. Никогаш повеќе не ја исконтактирав и ја избришав подоцна
Uff vaka, tipot, 2 godini se znaevme, imav simpatii kon nego, i kako posle 2 godini ete se gledamee, ideme u kino, ja on i drugarkaa, pa se vozevme niz grad..Deckoto 3 stvarno sovrshen, sladok, ama ne znam zaso, koga zbori mu mirisa zdivot, e sega ne e ubavo da mu recham, bukvalno sedime tamu, i se osekja, srekja so bev so drugarkaa...Samo cudno mi bese tolku vreme se nadevav, i na kraj toa.. da ne se razbereme pogresno ja ne znam, dali e toa nesto bolest ne daj boze, ili ne vodii higiena tipot...u sekoja smisla sladok bese, daleku od toa deka go smetam za uzasen ali ajdee..bilo i po uzasni
Off Lele jas bev vo ista situacija koga izlegov so nekoj na date sto ne stava parfem Ili mu se osekja zdivot, posle toa sto mi se dopagjase tolku mi stana odbivno kaj nego I mi se zgadi, vie da ste na moe mesto sto bi napravile? Dali bi odele so takov?
Во глобала не, кој сака да трпи таква работа, себе не можам да се поднесам така, а не па друг. Ама од прв состанок не може целосно да се процени, може е нешто моментално.