Има машки што се привлечни а немаат ништо посебно пари или кариера. Не знам до што е али има вистина у муабетов.
Да, на тие години треба да си позрел, да живееш посебно од твоите и да имаш што да понудиш на партнер во потенцијална врска. Ама тоа важи за двајцата, не само за мажи. Не може да бараш од другиот и кола и живеалиште, и да плаќа на дејтови, а ти да си го/ја прчиш.
Да бидам искрена мене воопшто не ми е нормално жената да не извади пари. Јас имам мислење ако не сум способна да си го платам кафето или ручекот воопшто нема потреба да одам на дејт. Според мене ако некој ме покани на дејт, културно е тој да се понуди да го плати ама нема потреба да го плаќа и мојот дел. Јас можам сама да си го платам. Тоа не значи дека го омаловажувам или дека не сакам да излезам уште еднаш со него. Едноставно не сакам да се чувствува како да има должност или обврска да плаќа за се за да ме види.. Според мене ако двајца луѓе одлучиле да се дејтаат или да бидат во врска, треба и дваjцата да се финансиски способни до некаде. А не само едниот да плаќа за сите излегувања.
Не треба да се прифаќа друг да плаќа пошто ќе се чувствуваш должен а и многу машки а и женски играат на таа карта со калкулации, само тука нема искреност, или е контрола или искористување. Има машки што инсистираат да платат, "срамота" им е женско да плаќа али он друго си калкулира во глава.
Јас сум среќно мажена за домаќин човек што знае да ми готви најубав стек. Зборувам генерално што сум видела и што сум слушнала од други. А јас лично среќа не сум се плеткала со такви. Си имав стандарди. Така да нит трчам нит сум трчала. Да сум трчала по нив немаше да ги плукам овде. Ќе бев хипокритична. И не, за жал не се ретки. А да, ќе се сложам овде со тебе, допуштено им е од многу жени. Многу жени иако ја знаат реалноста сепак избираат да бидат со погрешниот човек. Ама ајде полека се будат.
Верувај ми, има многу девојки што ги ценат тие работи – работа, дисциплина, карактер, желба за растење. Oбично тие девојки и самите се такви – вработени, работат на себе, сакаат напредок. Можеби проблемот е во тоа што бараш девојка на погрешното место. Тоа е исто како да бараш жена на Tinder – не е невозможно, ама сите знаеме за што најчесто служи таа апликација . Смени го кругот на луѓе или прошири го, смени средина, и ќе најдеш некоја што ќе ги препознае твоите квалитети.
Читајќи ги коментариве многу старомодна се осеќам, што очекувам барем на првиот дејт мажот да е џентлмен. Нели тој што кани на дејт би требало да ја плати сметката? А тоа во преку 90% случаи е мажот. Сметам дека ако тој не можи да си дозволи еден дејт да плати, не треба да дејта. И да, не сум голд дигер или нешто слично, си имам јас обезбедено тоа што ми треба. И не е дека нема да го извам новчаникот за сметка, ама кога веќе си го рачуна тој само неговиот дел, поарно ќе ја платам јас цела сметка да не се брукаме. Ете мене не ми е океј 50/50 на прв дејт, нека сум заостаната за некој. После тоа зависи од околностите, не ми е проблем да си го плаќам делот. Имав долга врска каде во 90% од случаите си ја делевме сметката и тоа беше океј, и частев кога имав повод. Но еве досега од што сум била на кафиња, и оние кои два паметни збора не кажале имале доволно манири да го платат кафето. Не знам ете тоа е мој став, ако некој милува поинаку нека си прави, сѐ додека двајцата се согласни со тоа. Но првата средба мене ми остава впечаток за понатаму што би било, и ако не сака/можи едно кафе да ми плати од 100 денари, што да очекувам понатаму? Другари често не ме оставаат да си го платам кафето, што кога станува збор за партнер.. 50/50 ќе сме кога и тој ќе можи да носи и раѓа деца, вака не можи да сме 50/50. Правен е овој муабет еднаш на форумов во не знам која тема.