Најужасен состанок

Дискусија во 'Врски' започната од Trendafilka, 26 февруари 2010.

1. lorenn

lorenn Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    261
    Има машки што се привлечни а немаат ништо посебно пари или кариера.
    Не знам до што е али има вистина у муабетов. :D

2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.070
    Допаѓања:
    25.058
    Да, на тие години треба да си позрел, да живееш посебно од твоите и да имаш што да понудиш на партнер во потенцијална врска. Ама тоа важи за двајцата, не само за мажи.
    Не може да бараш од другиот и кола и живеалиште, и да плаќа на дејтови, а ти да си го/ја прчиш.

На AAKG, SURF, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  3. UsenameNotFound

UsenameNotFound Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    251
    Да бидам искрена мене воопшто не ми е нормално жената да не извади пари. Јас имам мислење ако не сум способна да си го платам кафето или ручекот воопшто нема потреба да одам на дејт.

Според мене ако некој ме покани на дејт, културно е тој да се понуди да го плати ама нема потреба да го плаќа и мојот дел. Јас можам сама да си го платам. Тоа не значи дека го омаловажувам или дека не сакам да излезам уште еднаш со него. Едноставно не сакам да се чувствува како да има должност или обврска да плаќа за се за да ме види..

Според мене ако двајца луѓе одлучиле да се дејтаат или да бидат во врска, треба и дваjцата да се финансиски способни до некаде. А не само едниот да плаќа за сите излегувања.

Последна измена: 20 септември 2025
    На Melissa_39, Малечка Малинка, Alex.T и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.317
    Допаѓања:
    13.034
    Лелеее, викаш? :^)|(

5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    4.644
    Да, би требало...ама и од моја страна :makeup:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lorenn

lorenn Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    261
    Не треба да се прифаќа друг да плаќа пошто ќе се чувствуваш должен а и многу машки а и женски играат на таа карта со калкулации, само тука нема искреност, или е контрола или искористување.
    Има машки што инсистираат да платат, "срамота" им е женско да плаќа али он друго си калкулира во глава.

На eliesaab и UsenameNotFound им се допаѓа ова.
  7. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    4.644
    Јас плаќам сметка, за пак да ме викне. :lol:

8. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    6.724
    Јас сум среќно мажена за домаќин човек што знае да ми готви најубав стек. Зборувам генерално што сум видела и што сум слушнала од други. А јас лично среќа не сум се плеткала со такви. Си имав стандарди. Така да нит трчам нит сум трчала. Да сум трчала по нив немаше да ги плукам овде. Ќе бев хипокритична. И не, за жал не се ретки.

А да, ќе се сложам овде со тебе, допуштено им е од многу жени. Многу жени иако ја знаат реалноста сепак избираат да бидат со погрешниот човек. Ама ајде полека се будат.

На Трагедијаупмм, Tam4yy, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  9. UsenameNotFound

UsenameNotFound Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    251

Верувај ми, има многу девојки што ги ценат тие работи – работа, дисциплина, карактер, желба за растење. Oбично тие девојки и самите се такви – вработени, работат на себе, сакаат напредок.

Можеби проблемот е во тоа што бараш девојка на погрешното место.

Тоа е исто како да бараш жена на Tinder – не е невозможно, ама сите знаеме за што најчесто служи таа апликација :) .

Смени го кругот на луѓе или прошири го, смени средина, и ќе најдеш некоја што ќе ги препознае твоите квалитети.

Последна измена: 20 септември 2025
    На Tam4yy, Alex.T, DEFNEDEFO и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    59.179
    Читајќи ги коментариве многу старомодна се осеќам, што очекувам барем на првиот дејт мажот да е џентлмен. :D Нели тој што кани на дејт би требало да ја плати сметката? А тоа во преку 90% случаи е мажот. Сметам дека ако тој не можи да си дозволи еден дејт да плати, не треба да дејта. И да, не сум голд дигер или нешто слично, си имам јас обезбедено тоа што ми треба. И не е дека нема да го извам новчаникот за сметка, ама кога веќе си го рачуна тој само неговиот дел, поарно ќе ја платам јас цела сметка да не се брукаме. Ете мене не ми е океј 50/50 на прв дејт, нека сум заостаната за некој. После тоа зависи од околностите, не ми е проблем да си го плаќам делот. Имав долга врска каде во 90% од случаите си ја делевме сметката и тоа беше океј, и частев кога имав повод. Но еве досега од што сум била на кафиња, и оние кои два паметни збора не кажале имале доволно манири да го платат кафето.
    Не знам ете тоа е мој став, ако некој милува поинаку нека си прави, сѐ додека двајцата се согласни со тоа. Но првата средба мене ми остава впечаток за понатаму што би било, и ако не сака/можи едно кафе да ми плати од 100 денари, што да очекувам понатаму? Другари често не ме оставаат да си го платам кафето, што кога станува збор за партнер.. 50/50 ќе сме кога и тој ќе можи да носи и раѓа деца, вака не можи да сме 50/50. :wasntme:
    Правен е овој муабет еднаш на форумов во не знам која тема. :D

На Трагедијаупмм, christinnn, sleepingbeauty и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    23.027
    Најужасен состанок ми беше кога излеговме да јадиме бурек и не искина стомако болење. :rofl:

На AAKG и Alex.T им се допаѓа ова.