На дијалект

Дискусија во 'Форумски игри' започната од Buttterfly, 18 ноември 2011.

  1. Buttterfly

    Buttterfly Популарен член

    Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    741
    Иако веќе имаме тема за дијалекти, еве друга која сепак се разликува од првата.

    Пишувате збор, стих или строфа од песна, цитати.. (било што) на литературен македонски јазик.

    Форумџиката/форумџијата под вас го запишува истото она што вие сте го напишале, но на својот дијалект, и секако пишува нешто ново за следната/следниот форумџика/форумџија.

    Да почнеме со една позната македонска детска песна.

    „Боби баш ми е гајле, нема да плачам по тебе, нека сум нула но ти си едно разгалено петле.“

    :)
     
  2. LivingGlam

    LivingGlam Форумски идол

    Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    4.826
    Допаѓања:
    50.643
    Пол:
    Женски
    Боби море шо ми е гајле, ево се откорнав од плачење по тебе. |( Можит јас сум нула ама ти си едно расп*дено петле! :D

    Реченица за наредната форумџика:
    "Кога жената тргнува на шопинг прво нешто што и’ паѓа на памет се чевлите."
     
  3. COollLady

    COollLady Популарен член

    Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.335
    К'д жената оди на пазарење првата работа шо и текиње се кондуриите!!! :D

    За следната форумџика:
    "Прво исчисти си го твојот двор па потоа гледај во туѓиот"
     
  4. BlackSwan5

    BlackSwan5 Популарен член

    Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.548
    Прво исчисти го твојо двор па после гледај у другио.
     
  5. Phyramide

    Phyramide Популарен член

    Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.773
    А реченица? Или толку беше? :D
     
  6. BlackSwan5

    BlackSwan5 Популарен член

    Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.548
    Кога приметив дека не сум напишала реченица ми помина времето за редактирање,ах пуста јас :D
    Еве ви реченица
    Животот е убав ако знаеш како да го живееш.
     
  7. Lacrimosa

    Lacrimosa Популарен член

    Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.903
    Пол:
    Женски
    Животот е убав, ак знајш как да го живејш! :D

    "Понекогаш луѓето посакуваат да се среќни, но она што не го сфаќаат е дека тие веќе уживаат во самата среќа."
     
  8. Hipica

    Hipica Форумски идол

    Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.766
    Понекош љуѓето сакет да се среќни, ама не сфаќет дек веќе уживет во самата среќа.

    ...Она што ми краде здив, тоа што ме прави жив, сега го нема...
    http://www.youtube.com/watch?v=YtgwrfTvPJY
     
  9. dancing.queen

    dancing.queen Популарен член

    Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Оноа шо ми краде здив. тоа шо ме праи жив, с'к го нема. :rofl:

    Да можам бар да те прегрнам, да несе сеќавам на студој есенски.....
     
  10. LaChiquita

    LaChiquita Популарен член

    Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    357
    Да мога бар да те прегрна, да не се сишчам на есенските студове

    :rofl: :rofl: :rofl: леле ама е смешно :D

    Не за кого е печено, туку за кого е речено!
     
  11. dancing.queen

    dancing.queen Популарен член

    Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Во претходниот пост грешка сум направила. не се*

    Не за кој е печено, туку за кој е речено.

    Ако си направил добро- сокриј, ако ти направиле добро- раскажи.
     
  12. Lov3

    Lov3 Популарен член

    Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.887
    Ак си напрајл убо - скри, ак ти напрајле убо - раскажи. :wasntme:


    Што е тоа, во луѓето тажно, што живеат во животи туѓи... :)
     
  13. Sara2

    Sara2 Истакнат член

    Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    152
    Пол:
    Женски
    Шо е тоа, у луџето тажно, шо живеат у животи туѓи.
    Oтвори ми го срцето да не ти влезам со се врата!
     
  14. Hiii

    Hiii Популарен член

    Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.562
    Утвор ми го срцто за да не ти флезум су се врата :D

    Иако не сум бил во Африка имам чувство дека таму живеам.
     
  15. starbucks

    starbucks Популарен член

    Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.657
    Не сам бил у Африка, ама иам чуство како там да живеам.

    Сонам влажни улици, ме водат до тебе, до твојте зеници,ко огледала.
     
  16. creshicka

    creshicka Популарен член

    Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.154
    Допаѓања:
    5.702
    Пол:
    Женски
    Сонувум мокри улици, ма носат ду тебе, ду твојте зеници, кути огледала :D
    Што е тоа воа лугето тажно, да живеат во животи туги?
     
  17. LivingGlam

    LivingGlam Форумски идол

    Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    4.826
    Допаѓања:
    50.643
    Пол:
    Женски
    Шо е то во љуѓето тажно, шо живеет во животи туѓи?

    Не e тешко да се пребарува на Гугл, проблемот најчесто е да се најде тоа што ти треба
     
  18. Look

    Look Истакнат член

    Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Не е тешко да се пребаруват на Гугл,проблемот најчесто е да се најт то што ти требат.

    Сам сум во ноќва тивка и сонувам со очи отворени,го слушам твојот шепот мил...
     
  19. BlackSwan5

    BlackSwan5 Популарен член

    Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.548
    Сам сам у ноќта тиха и сонувам со очи отворени,слушам го твојо мил шепот.

    Некогаш и негде ќе те сретнам пак,крај мене ќе блеснеш ко светулка во мрак...
     
  20. dancing.queen

    dancing.queen Популарен член

    Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Некад и негде ќе те сретнам па, кај мене ќе блеснеш како светулка у мрак. :rofl:

    И најдолгиот пат започнува со првиот чекор.