Воа е закон за живото.Дека и да ојш,ќе се врниш на почетоко.Колко и да смените секујпт ќе се врните на местуто дека шо сте биле среќни.Колку и да бијш добар,не мојш да го закјутиш ѕверот у себе.Дека и да ојш,ним тоа да го забтајш.Сите се враќјат на крајта у неговата куќа.... Не е проблем да привлечеш внимание. Тоа го може секоја будала. Вниманието треба да знаеш да го задржиш. Е тоа е проблем.
Не е проблем да привлечиш внимание. Тоа о може секоа будала. Вниманието треба да знаиш да го задржиш. Тоа е проблемот. Доколку се сомневате дека имате чувствителни заби, веднаш консултирајте го вашиот стоматолог.
Ако сумњате дек имате осетливи зуби,одма зборите сс вашога стоматолога. Доколку сакате да бидете успешни,морате да бидете упорни,покрај се.
Ак сакте да бијте успешни,мора да бијте упорни,покрај се. Кај ќе стасам ќе разделам топло од студено,на шеќерот ќе му забранам да се споредува со тебе
Дек ќи втасум ќи раздељум топло уд ладно, на шиќерут ќе му забранум да са спуредаве су тебе Ќе те чекам јас, дури очиве мои гледаат, ќе те чекам јас тука на овој праг...
Ќе та чекам јас, дур очиве мој гледат, ќе та чекам јас тука на овај праг. Ако направи сè што е во твоја можност и сè уште не ти се случува она што го сакаш, излези и почувствувај ја забавата. Облечи го најжешкиот фустан кој го имаш и продолжи понатаму.
Ако напрајш се шо е во твоја можност и пак не ти се случва она шо го сакаш, излези и осети ја забавата. Облечи го најжешкио фустан шо го имаш и оди понатаму Во своите соништа се верува до крај ^______^
Еден ден, ќе ме молеш, ќе ме сонуваш. Сите среќни семејства се слични. Секое несреќно семејство е несреќно на свој начин
Сите среќни семејства се слични. Секое несреќно семејство е несреќно на свој начин (на скопски е исто) ,,Видела жабата на коњот му ставале потковица,па и она ја кренала ногата ''
Видела жаабта на коњо му туриле потковица, па и она а дигнала ногата. Басовите крчат, твојот задник лупа и да бидеш плава само немој да си глупа..
Басовите крчат, твојот задник лупа и да бидеш плава само немој да си глупа.. (исто е на скопски ) На ФБ риба,а во живо муслиман да ја види ќе се прекрсти!
На фб е риба, а у живо и муслиман да ја види ќе се прекрсти. Живеј го животот како да е последен ден !!
Иако веќе имаме тема за дијалекти, еве друга која сепак се разликува од првата. Пишувате збор, стих или строфа од песна, цитати.. (било што) на литературен македонски јазик. Форумџиката/форумџијата под вас го запишува истото она што вие сте го напишале, но на својот дијалект, и секако пишува нешто ново за следната/следниот форумџика/форумџија. Ај сега тоа шо ги напиша, ќе го напишем на мој дијалект - Добро бе чуек, шо ти е? # Што и да си, биди добар во тоа!!!
Нема специјален момент у живото за тва искористи го максимално Долго одев така во темницата во тунелот и конечно видов светлина