Не мора да бидиме најдобри,доволно е да бидиме подобри од вчера Сите ми велат да те заборам,а никој не ми кажва како да го напрам то
Свите ми викаа да те забраем, ама никој не ми кажуе како треба да го напраем тоа. Биди свој, не биди копија на друг
A na prilepski vaka bilo: Chom,che jam,che dom,chekajme na choseto kaj charshijata,chojme che jajme chebapi
Tuuuu ebati komentar so dade hahaha,jas za poveketo maski bi go kazala toa zasto dobarden im e kaj si be majkati da a ebam
Блажо и Мара на кино, гледат партизански филм, и едно време Мара му вика на Блажо; ---Блажо, мене ногу ми се прде бре.. ---Почекај, каа че почне најјакото бомбардирање и испрдори се.... Почнуе акцијата, Мара врештуе еден прдеж, и цело кино вика; ---Аууу, изгледа а погодија канализацијата...
Е ваќе сеа да ви каем нешо д'нска сум била цел ден надвор и руѓете ноѓете све ме боли и свите ми викаа нишо не ми е ама мене слнцето ме испече и бев толку уморна ни зубите не моев да си ги измиам и ме барале на врата прашуеле дал сум туека ама ја сум спиела и све си беше таќе као шо би кажуем Еве измислив нешто со повеќе карактеристични зборови
Ја така, сега ќе ви каам нешто. Денеска бех цел ден на с'нцето и рацте и нојсте ме бољат и сите ми викаа ништо не ми било ама на мен с'нцето ме испече и бех толку измоорна шо дури и забите не можех да си измиим. И ме терале на вратата, питувале дали см тука ама јас см спијала и се беше баш така како шо ви кажувам. Ако сакаш да бидеш богат една година, одгледувај трева, па ќе имаш колку за една година, ако сакаш да бидеш богат десет години, одгледувај дрвја, но ако сакаш да бидеш богат цел живот, одгледувај луѓе.
Тешко е да си низок бе брат.Се качвам на тоа столо за да мом да го дофатам филџано и да си варам кафе...метро и жилет работата... И како манав денес...само Бијонсе сум запнала да ја слушам