Излегни дечко право на тараса и поздрави ја Гоцевата раса, дигнете раце високо горе.... Не почнувајте да лажете, бидејќи засекогаш можете да го изгубите чуството за вистина.
Не почнињајте да лажете, зашто засекад можеш да го изгубиш чуството за вистна. "Врвовите кои ги достигнуваме, всушност се одмазда кон најдлабоките бездни кои некогаш не голтнале."
Вровјте шо ги достигнуваме, уствари се одмазда кон најдлабоките бездни шо некоаш не голтнале. "Во нежноста на ова младо тело лежи моќен лек, тоа е борба која ветува нов поредок и нов век"
У нежноста на овоа младо тело леже моќен лек,тоа е борба коа обеќа нов поредок и нов век. За да те паметат луѓето треба да направиш нешто лошо а доброто брзо се заборава.
За да те павнат свето треба да напрајш нешчо лошо, а доброто брже се заборава. Не е важно колку другите мислат за тебе, поважно е колку ти мислиш на себе.
Не е важно колко други мислив за тебе, поважно е колко ти мислиш на себе. ,,Неможеш да добиеш виножито без малку дожд.Затоа исплачи се, се ќе се подобри,,
"Немојш да добијш винужито без малце дож. Зтоа исплаќи са,се ќе са пудобре" "А мојов живот - игри без граници,уморна приказна, скинати страници,празни и неиспишани..."
"А , мојут живот - игри без граници , уморана прикаска, скинани страници, празни и неиспишани..." "Што и да се случи - не се откажувам од тебе"
- То што неможит да те оперит, те прајт појак Ако на светов се било разумно, ништо не би се случувало
Ак беше се‘ паметно на светов, ништо немаше да се дешават. Кога еден ден ги изгубив сите пари на берза, тогаш станав свесен колку богат човек сум.
Еден ден ко ги изгубив сите пари на берза, тогаш станав свесен колку богат чоек сум. - Најлесен начин да го добиете она што го сакате е да им помогнете на другите да го добијат тоа што го сакаат.
Најлесен начин да го добијаш то шо го сакаш е на други да им помогниш да го добиет то шо го сакет. Она што не сакаш друг да ти го прави тебе, немој ни ти да го правиш на друг.
Она шо нејќиш друг да ти го прајт, не го прај ни ти на други. Немој да ме судиш, кога не знаеш низ што све сум поминал.
^ Ти треба реченицата од членката над тебе да ја напишеш на дијалект, а потоа да напишеш една на литературен јазик. Јас ќе продолжам: Среќен е тој што умее да сака. (Книгата е пред мене, затоа).
Среќен е тој шо умејт да сакат '' ДОВЕРБАТА '' тешко се заработува, лесно се ГУБИ, многу се ИСПАЌА, скапо се ВРАЌА, но РЕТКО кој ја сваќа!