Зависи. Ако не е оштетена нема потреба често да се шиша. Јас на 3-4 месеци обавезно одам да ми ја скратат по 1-2 цм. Чисто онака.
Jас сега уште малку 8 месеци ја немам шишано само 1 фризирано може да се издржи само ако косата е јака,но сепак ти одбери си кога ке си ја шишаш
Ја шишав на два до три месеци , и стално ми беше иста должина ама во последните неколку месеци решив да ја растам и поради тоа ја немам кратено, не дека не е оштетена стално сум со пегла во рака ама ќе издржи уште малку
Некаде прочитав на секој месец, но тоа ако ја гориш па има метил. Инаку така на 3-4 месеци, зависи... ти си знаеш кога имаш метил и треба да се шишаш. Јас минатото лето ја ишишав, до рамења... сега не ја чепкам, сакам да ми порасне.
Нема ред на тоа на колку време треба да се шиша. Секоја коса си е различна. Јас ја шишам еднаш, максимум 2 пати годишно, кога ќе ми се појави метил. Не ми расте ич косата, ако ја шишам на 3 месеца, за 2 години келава ќе останам Познавам девојки на кои косата им расте како луда, и ја шишаат на помалку од 2 месеца. Има и такви што ја горат со пеглање, па кога ќе видат колку често треба да ја шишаат заради тоа, им текнува малце подобро да си ја чуваат косата. Значи нема ред. Најбитно е да ја одржувате косата здрава.
Ја немав шишано подолго време. Можеби година Ама тоа беше зашто си ја скратив ама ептен над раменици онака пократка позади а подолга напред и сакав да ја пораснам и ја чував ама сега пак си ја скратив на 01.07 до раменици и одсега планирам по често да ја кратам за да ја зачувам должината.
Јас се шишам на секои три-четири месеци. Сега има веќе 3 месеци кај што не сум потшишана, ќе ја чувам косата долга.
омг ..на секој месец 1 сантим..МИНИМУМ??? ајдее.. јас од кога ја немам скратено и то ако ја кратам ги кратам само врвовите..а не сантим
Јас се шишам два пати годишно, последен пат се шишав почетокот на декември но сега гледам почнал да ми се појавува митил, но планирам кога ќе појдам на школо да ја кратам, многу сакам долга коса