На два месеци и сум раат.Брзо расти а и ми е здраво влакното.Ја пеглам нон-стоп и пак не ми гори.Само редовно потскратување на врвовите и косата ќе ви биди преубава
На секои 6 месеца ја шишам,знам дека е многу време, но кај нас многу се скапи фризериве па гледам нешто да заштедам
Сега бидејќи ќе ја пуштам долга, на 3 месеци. Таман ќе ми се погоди да ја шишнам откако ќе се вратам од одмор.
Во просек косата расти по 1 цм месечно.Не е некое правило, но кај повеќете е така, нормално со правилна нега на косата, без претерано користење на преса,фен,гел,пена,лак и т.н. Тоа значи дека косата треба да се крати на 3 месеци по 1 цм.Автоматски со тоа кратење 2 цм остануваат плус на вашата коса.А ако ја кратите на секој месец по 1 цм, тогаш веќе го губите и оној цм што сте го растеле цел месец. И вашата должина на косата цело време останува иста. Ова ми го кажа мојата фризерка и откако почнав да го применувам нејзиниот совет, косата ми е многу долга. Се надевам дека помогнав. Позз
Ова е мит дека ако почесто се крати косата таа побрзо расте. Се знае до 1цм расте косата месечно. Зависи како ја третираш косата -дали ја фарбаш, бланшираш, пеглаш често.....а исто така и каква фризура имаш - кратка, долга, со шишки, фризирана....и од тоа зависи и нејзино скратување.
Би требало на 2-3 месеци,но јас ја шишам на пола година,не ја горам,не ја пеглам,не ја фарбам,ништо не и правам. Многу ја негувам со маски и триста чуда и не памтам кога ми била последен пат расцветана.
Јас мислам дека се зависи од типот на косата. Ако е сува и побрзо се прави метил треба почесто да се шиша, не ќе оди девојката со метил... прегрдо е. Јас се шишам 2 пати годишно, но не ми пукаат врвовите и затоа немам потреба.