Косата ја стрижам на 1,5 до 2 месеци,но врвовите не ми распукуваат,иако месечно ја бојадисувам.Многу ја одржувам,ама и многу работи зависат од структурата на влакното.Должината е под раменици и рамна.Не ја поднесувам подолга.Процесот на растење нема врска со редовното стрижење,кое пак влијае на виталноста и здравиот изглед на влакното.
Mислам дека е најдобро да се шиша на 3-5недели,ем да поднарасте малку и ќе нема многу испукани врвови.Јас ја немам шишано од јули месец,треба да тркнам до на фризер и да ја потскратам,не е дотолку оштетена,ама пак,треба да се води грижа.
Во фаза на растење ми е , се немам шишано од јуни ама треба да се скрати малку. Инаку најправилно би требало на 2 и пол месеци.
preporacano e nautro i navecer po edno pred da go ispies i posle koga kje go ispies 1 sat nisto da ne konzumiras
според мене нема некое правило на колку време треба да се шиша косата, све зависи до квалитетот на влакното колку е оштетена и каква фризура имате. мене квалитетот на влакното ми дозволува да се шишам еднаш годишно затоа што имам дебело и јако влакно кое што не цвета, дури и после една година кога одам на фризер немам расцветани врвови али одам чисто да се освежи малку и не ја шишам често бидејќи ми е доста долга косата ама сакам уште да порасне во должина, додека пак кога имав кратка фризура се шишав секој месец за одржување на истата форма а не дека сум имала некоја си потреба
Ууууу јас ја немам не знам колку време шишано под итно морам а и за овие оштетениве врвови да ги скратам морам
Убаво ти кажал фризерот, ретко кои фризери се така искрени, сите други би ти го кажале она класичното "Колку почесто ја шишаш, толку подобро" Епа редно е веќе да сфатат сите дека тоа е замка само за повеќе пари да земат. Косата расцветува и се прави метил само ако ја горите, така да зависи индивидуално, ама сепак не треба често да ја шишате. Нема никаква потреба, само повеќе ќе се изначекате да ви порасне, ништо друго. А за метилот, пак ќе кажам тој се создава и се шири само ако ја горите косата. Инаку немате гајле. За коса која редовно се фарба и оштетува би рекла на 2-3 месеци. А за природна коса што ретко се третира 2 пати годишно е сосема доволно, дури и многу е.