Јас се омажив на 25 и во целост се согласувам со Енца. Го имам најдобриот сопруг на целиот свет ( за мене нормално ) и многу повеќе слободна отколку што имав дома. Си се договараме за се и си уживаме во животот, без наметнати мислење, и без ова морало денес ова морало утре.
Со сопругот сме заедно 10 години а 2 години во брак.Значи се омажив на 28 години и искрено да знаев дека ќе биде вака убаво во брак ќе се омажев порано затоа што 2 години предходно бевме верени. Со вистинскиот човек покрај себе ја имаш правата добивка за најголема среќа во животот. Јас ја имам таа среќа и посакувам сите да ја доживеат.
Не сум уште омажена, и не планирам оваа година. Другата ако имам добра работа и јас и дечко ми, зошто да не. Кој вели дека во брак нема шетање и мора да се има деца веднаш? Исто би било како и до сега само што ке имаме наш дом, а не мој и негов. Абе скап е бензинот веке не е исплатливо да ме вози само наваму натаму.
се омажив на 20год. имам прекрасно детенце и воопшто не жалам за тоа што се омажив толку млада затоа што сега ми е поубаво повеќе излегувам ,се шетам ,се дотерувам а пред се затоа што сум горда мајка
На 20 години, но воопшто не жалам за тоа . Неполни 3 години бевме во врска и мислам дека беа доволно. Е сега животот што се променува, навистина се променува. Најмногу промената на средината на живеење (плус ако сте со родителите на сопругот). Ама сепак, ако се има взаемна љубов и разбирање, се се постигнува .
На 31. И намерно си одолговлекував, не сакав пред 30-31 да се мажам, сакав да си поуживам )) Не дека сега не ми е убаво, ама секој период си носи убавини. За овие убавини не бев спремна на 25-26 год.
На 28 години.. Барем мислам изживеав со полни гради едно убаво тинејџерство и весела младост ( не дека сега сум престарена..хахаха )
јас ке се мажам до година се веривме сега па година спремаме свадба јас имам 26 а тој 27 год имаме долгогодишна врска и мислам дека времето точно го одбравме за двајцата да бидеме спремни на тој чекор