На колку години се омаживте?

Discussion in 'Брак' started by prettygirl, Nov 26, 2009.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Јас на 25 а он 26

2. galapce

galapce Форумски идол

Не напишав никаде дека под 30 е демоде и дека со сигурност се покајуваат.Зошто од еден напишан пост дозволувате да се изнервирате.:) Баш ми е мило што ти е поубаво во бракот сега,така и да ти продолжи.
    Зошто сега засега само веридба нема да ти коментирам од причина што ова може да им се деси и на тие од 18 па и на тие од 25.На никого не му посакувам.Ќе биде и свадбата само здравје.
    Од каде тој доем бегање од дома ке пробам да ти објаснам.Девојче од 16 години,трудно 6 месеци,уште што се вика недоразвиено само кажува за својата судбина.
    Вика прв пат имав односи на 14год,ми каснеше една недела и морав да и кажам на мајка ми.Бевме на генеколог и тој ми рече дека не сум бремена.Дечко ми веќе и ме избегаваше,а моите почнаа да не ме пуштаат да излегувам,.Маж и го запознала по интернет.Од друг град.Се виделе два пати едвај од што не ја пуштиле од дома.Избегала за него,тој 22.На нејзино инсистирање останала бремена.На нејзино сведочење се усудив да напишам она што тебе ми те изнервирра.:) Да можела да се врати назад,не се мажела.
    Се надевам нема да ми ги извртиш зборовите и ке пробаш да не ги генерализираш работите.Реков пола.И не напишав никаде дека ова е оицијална статистика.
    Туку кажи ми,што увидуваат од животот девојчињата што се мажат ете да реќчеме испод 22?Колку се тие зрели за брак,што научиле тие за животот?
    Тоа не значи дека нивните бракови ке се неуспешни наспроти тие што се омажиле над 30год.
    Само сметам дека има доста работи што човек треба да изживее пред да се реши на тој чин.Но немора да значи дека така е подобро.
    Сечиј живот е индивидуален.

Едит...Многу сакам да облчечам венчаница,башка и мајка ми ја немала таа среќа да облече,но искрено да ти кажам не ми е тоа приоритет во животот.

ku4ence, eloves, Eli23 and 6 others like this.
  3. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

По 10 годишна врска се решивме на брак јас 26 а тој 28 , а денес ни е годишнина од веридбата :inlove:

sweety90, ku4ence, Petar80 and 2 others like this.
  4. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Jas se omaziv na 24 i ic ne se kaam zatoa sto sum so covekot sto go sakam i srekna sum :D funkcionirame mnogu podobro otkolku vo vrska :inlove: Odsekogas sakav da bidam mlada mama i gospod mi go dade toj blagoslov. Za brak ne se bitni godini i ne se planira nikogas. Ako si so covekot sto go sakas i te saka mislam deka nema nikogas da se pokaes, osven vo momenti na kavgi (koi sekade gi ima i normalna rabota se za vo brak) ke pomislis svasta (posebno nie zenite) no razbiranje i harmonija gradat temeli koi ke ve drzat cvrsto na zemja ;)

A tie sto vikaat deka sakaat poveke da proziveat...ako ne proziveale vo tinejzerski godini i dokaj 25, togas nikogas nisto nema da im bide dosta. A i zivotot i vo brak prodolzuva, barem jas ne osekam nekoj pritisok i nedostatok od toa sto pravev predhodno. Sega samo plus mi e da zacistam niz stan i nesto da zgotvam (obozavam da gotvam) :)

Mariangel, Fatalnata, Eli23 and 2 others like this.
  5. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Dvajcata imame 24 :$

Petar80, Luna91 and ADOKI like this.
  6. alisijad

alisijad Популарен член

На 23

ADOKI likes this.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Мајками се омажила на 18 години, а татко ми 28, значи некој постар.

Сигурно бил од оние типови што ги гледав во кафичите што седеа покрај средното училиште и чекаат некоја да се "фати на јадица".

8. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

на 21год

BoyL and Petar80 like this.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Posle 10 god vrska (so 2 god pauza) se zedovme na 24god i jas i soprugot. Vo brak sme skoro 4 god i ni e preubavo

Petar80 and Luna91 like this.
  10. chamomile

chamomile Истакнат член

Јас се омажив на 24 години и не се каам бидејќи отсекогаш сакав да бидам млада невеста :)
    Со сопругот бевме претходно 4 ипол години во врска, од кои 2 години живеевме заедно, така да доволно добро се познававме и откако се земавме, буквално ништо не се смени, освен моите лични подтоци :D

Мој совет за сите девојки кои што сеуште не се омажени е да си поживеат заедно со партнерот (доколу имаат можност секако) пред да се земат, заради тоа што така најдобро ќе се запознаат и ќе знаат со каков човек одлучиле да го поминат животот :inlove:

11. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Јас на 25, а тој на 32

Petar80 and Luna91 like this.
  12. elena333

elena333 Активен член

јас на 20 а тој на 21 :D ептен млади се зедовме :))

Petar80 and mariz like this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Na 22 godini i voopsto ne se kaam, sekogas si sakav da sum i mlada majka.. :) Od 16 god si rabotam se sama (bidejki samo so tatko mi ziveev) i mozam da kazam deka malku pozrela sum od drugite na moja vozrast.. Baska imam prekrasen soprug koj znam deka nikogas nisto loso ne bi mi napravil :)

eloves, LUCERKA, ku4ence and 10 others like this.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Јас на 34, сопругот на 31 :) Во врска бевме скоро 8 години, 2 години пред брак живеевме заедно. Нема никаква разлика, љубовта секогаш останала иста во текот на овие години. Сменето е само темпото на живот со ова малото темпераментно ѓаволче што го имаме :D Не се каам за ништо во животот, да треба пак истото би го направила, со истиот човек. :l:

eloves, Goody, s1a1n1d1r1a1 and 10 others like this.
  15. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

на 22

LUCERKA and Petar80 like this.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

26

LUCERKA likes this.
  17. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Jas na 21 soprugot na 26.

18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Jas na 26 toj na 27.

deskarada likes this.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

30 тој 31:)

t-sweet likes this.
  20. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Nemoj taka za roditel :D Ne, navistina, ne e ubavo da imash takvo mislenje za tatko ti, tie shto sedat vo kafichite za srednoshkolci se zhiv ochaj, debeli, ruzhni i glupi, obichno se vo edno :tmi: Kojznae kako voopshto veruvaat deka nekoe devojche mozhe da bide dovolno mutavo da bi trgnala po niv.
    Dodeka, razlikata e nebitna ako se raboti za ljubov. Tvoite roditeli sigurno se sakale shtom stapile vo brak. A i 10 godini ne se kojznae kolku.

Se izvinuvam ako otidov off.

Stark and Lambada like this.