Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На колку години се омаживте?

Дискусија во 'Брак' започната од prettygirl, 26 ноември 2009.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Јас на 25 а он 26

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Не напишав никаде дека под 30 е демоде и дека со сигурност се покајуваат.Зошто од еден напишан пост дозволувате да се изнервирате.:) Баш ми е мило што ти е поубаво во бракот сега,така и да ти продолжи.
    Зошто сега засега само веридба нема да ти коментирам од причина што ова може да им се деси и на тие од 18 па и на тие од 25.На никого не му посакувам.Ќе биде и свадбата само здравје.
    Од каде тој доем бегање од дома ке пробам да ти објаснам.Девојче од 16 години,трудно 6 месеци,уште што се вика недоразвиено само кажува за својата судбина.
    Вика прв пат имав односи на 14год,ми каснеше една недела и морав да и кажам на мајка ми.Бевме на генеколог и тој ми рече дека не сум бремена.Дечко ми веќе и ме избегаваше,а моите почнаа да не ме пуштаат да излегувам,.Маж и го запознала по интернет.Од друг град.Се виделе два пати едвај од што не ја пуштиле од дома.Избегала за него,тој 22.На нејзино инсистирање останала бремена.На нејзино сведочење се усудив да напишам она што тебе ми те изнервирра.:) Да можела да се врати назад,не се мажела.
    Се надевам нема да ми ги извртиш зборовите и ке пробаш да не ги генерализираш работите.Реков пола.И не напишав никаде дека ова е оицијална статистика.
    Туку кажи ми,што увидуваат од животот девојчињата што се мажат ете да реќчеме испод 22?Колку се тие зрели за брак,што научиле тие за животот?
    Тоа не значи дека нивните бракови ке се неуспешни наспроти тие што се омажиле над 30год.
    Само сметам дека има доста работи што човек треба да изживее пред да се реши на тој чин.Но немора да значи дека така е подобро.
    Сечиј живот е индивидуален.

Едит...Многу сакам да облчечам венчаница,башка и мајка ми ја немала таа среќа да облече,но искрено да ти кажам не ми е тоа приоритет во животот.

На ku4ence, eloves, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    110
    По 10 годишна врска се решивме на брак јас 26 а тој 28 , а денес ни е годишнина од веридбата :inlove:

На sweety90, ku4ence, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Jas se omaziv na 24 i ic ne se kaam zatoa sto sum so covekot sto go sakam i srekna sum :D funkcionirame mnogu podobro otkolku vo vrska :inlove: Odsekogas sakav da bidam mlada mama i gospod mi go dade toj blagoslov. Za brak ne se bitni godini i ne se planira nikogas. Ako si so covekot sto go sakas i te saka mislam deka nema nikogas da se pokaes, osven vo momenti na kavgi (koi sekade gi ima i normalna rabota se za vo brak) ke pomislis svasta (posebno nie zenite) no razbiranje i harmonija gradat temeli koi ke ve drzat cvrsto na zemja ;)

A tie sto vikaat deka sakaat poveke da proziveat...ako ne proziveale vo tinejzerski godini i dokaj 25, togas nikogas nisto nema da im bide dosta. A i zivotot i vo brak prodolzuva, barem jas ne osekam nekoj pritisok i nedostatok od toa sto pravev predhodno. Sega samo plus mi e da zacistam niz stan i nesto da zgotvam (obozavam da gotvam) :)

На Mariangel, Fatalnata, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Dvajcata imame 24 :$

На Petar80, Luna91 и ADOKI им се допаѓа ова.
  6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    На 23

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.740
    Допаѓања:
    19.442
    Мајками се омажила на 18 години, а татко ми 28, значи некој постар.

Сигурно бил од оние типови што ги гледав во кафичите што седеа покрај средното училиште и чекаат некоја да се "фати на јадица".

8. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    на 21год

На BoyL и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Posle 10 god vrska (so 2 god pauza) se zedovme na 24god i jas i soprugot. Vo brak sme skoro 4 god i ni e preubavo

На Petar80 и Luna91 им се допаѓа ова.
  10. chamomile

chamomile Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Јас се омажив на 24 години и не се каам бидејќи отсекогаш сакав да бидам млада невеста :)
    Со сопругот бевме претходно 4 ипол години во врска, од кои 2 години живеевме заедно, така да доволно добро се познававме и откако се земавме, буквално ништо не се смени, освен моите лични подтоци :D

Мој совет за сите девојки кои што сеуште не се омажени е да си поживеат заедно со партнерот (доколу имаат можност секако) пред да се земат, заради тоа што така најдобро ќе се запознаат и ќе знаат со каков човек одлучиле да го поминат животот :inlove:

На ku4ence, eatpraylove90, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Јас на 25, а тој на 32

На Petar80 и Luna91 им се допаѓа ова.
  12. elena333

elena333 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    јас на 20 а тој на 21 :D ептен млади се зедовме :))

На Petar80 и mariz им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Na 22 godini i voopsto ne se kaam, sekogas si sakav da sum i mlada majka.. :) Od 16 god si rabotam se sama (bidejki samo so tatko mi ziveev) i mozam da kazam deka malku pozrela sum od drugite na moja vozrast.. Baska imam prekrasen soprug koj znam deka nikogas nisto loso ne bi mi napravil :)

На eloves, LUCERKA, ku4ence и 10 други им се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Јас на 34, сопругот на 31 :) Во врска бевме скоро 8 години, 2 години пред брак живеевме заедно. Нема никаква разлика, љубовта секогаш останала иста во текот на овие години. Сменето е само темпото на живот со ова малото темпераментно ѓаволче што го имаме :D Не се каам за ништо во животот, да треба пак истото би го направила, со истиот човек. :l:

На eloves, Goody, s1a1n1d1r1a1 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    на 22

На LUCERKA и Petar80 им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    26

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    Jas na 21 soprugot na 26.

18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Jas na 26 toj na 27.

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.396
    Допаѓања:
    126.681
    30 тој 31:)

На t-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Nemoj taka za roditel :D Ne, navistina, ne e ubavo da imash takvo mislenje za tatko ti, tie shto sedat vo kafichite za srednoshkolci se zhiv ochaj, debeli, ruzhni i glupi, obichno se vo edno :tmi: Kojznae kako voopshto veruvaat deka nekoe devojche mozhe da bide dovolno mutavo da bi trgnala po niv.
    Dodeka, razlikata e nebitna ako se raboti za ljubov. Tvoite roditeli sigurno se sakale shtom stapile vo brak. A i 10 godini ne se kojznae kolku.

Se izvinuvam ako otidov off.

На Stark и Lambada им се допаѓа ова.