Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На колку години се омаживте?

Дискусија во 'Брак' започната од prettygirl, 26 ноември 2009.

1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    Тоа со супер марио беше за мене посветено , но да ти кажам нешто младо невесте : Доколку тебе во животот ти било најголем ПЕХАР тоа да се омажиш мала и да си бидиш мало невесте само за да бидеш на родотелски млада мајка е твоја работа ! Некој сака да си се оформи како личност па завршува фах , брка кариери и се бори за да има свои пари ( а не чека да се омажи и да кука свекрвата кука не и направила ) ,! Друга работа дали стварно мислите дека има ограничено години за мажење?? Еве јас си кажувам имам 27 год немам дечко , и што треба сега да направам?? Да се фатам со првиот што ке ми се додворува ( иако не ми се допага и не го сакам) ? Да паднам на притисокот од бабиве мои дека сум требела да имам родено до сега?? Да паднам на притисокот што нема да сум била млада мајка на родителски на децата?? Да паднам на притисокот на простата раја дека ке останам стара мома???

НИ НА КРАЈ ПАМЕТ!

На afrodita94, ivimis, bubac и 26 други им се допаѓа ова.
  2. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    Бρаво стρушκа таκа тρебиТ!(баρ таκа сфатив од постовиве деκа си од су)
    Ќе ти пишев лп, ама имаш огρаничувања- таκа да еве туκа бρаво за ставот.
    Инаκу и јас сум ,,Т" девојκа. :) Те ρазбиρам κаκо ти е, ама не се ρазбиρаат бабине. Ќе да е до водана нешто. :)

На fallenangel и anakonda88 им се допаѓа ова.
  3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    Ај бабите менталитетот од турсконо ропство , ам младиве невестиња шо поповет овде ,како да завршиле докторски студии го опишуваат тоа (facepalm)

На ванилала, SexiLy, LUCI 99 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Јас се омажив на 27 набрзина бев бремена инаку би почекала уште малку

5. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    155
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Srcka jas sum majka od 20 god..i veruvaj deka ima zeni od 20 sto se mnogu posozreani za brak i deca od zeni so po 36 _ 37 god.. jas imam skolski sto neznat sami da se cuvat pa ne deca da imat..a mozno da e i do parata i drogata kaj niv sto znam:)

Последна измена: 13 април 2016
    На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Jas 34,mazot mi 35

На LUCI 99, КикиМаус, anakonda88 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    955
    aaaa me prosvetli, ako na.20 ne si sozrean za brak znaci se drogiras... stvarno logicno.

На Bojana.20, КикиМаус, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Каква зрелост на 20 ? Да се почне со злера врска и да се осознае некој на 20 да, иначе да маж и деца нееее! И баба ми на 17 омажена , демек зрела била а?Кој се осеќа спремен ( мисли,нема појма што е ) нека ствара фамилија . На тешки дроги и ја сум изглеa :D

На irenna, fallenangel и stefanija70 им се допаѓа ова.
  10. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    Многу се генерализира на темава од двете страни. Некој го немал тој луксуз да биде незрел на 20 години, некој го имал луксузот да не мора да созрее ни на 30, животот се носи па и растење под присила и кога треба и кога не треба, не дели на сите исти карти. И од двете групи знам и за одговорни и за помалку одговорни жени и мајки, како и со подобар и помалку успешен професионален живот без разлика на годините.

На princess02, tinka-mace, La diabla и 7 други им се допаѓа ова.
  11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.540
    ...А некој го имал тој луксуз вистинскиот да го запознае на 20 а некој ете го немал тој луксуз ни на 30 да го запознае па станал наркоман и го удрила парата во глава што макотрпно ја заработува . Мислам до кај ви иде паметот, не си во брак на 20 = наркоман си. Епа чао,журим !

На La diabla, baby-star, LUCI 99 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    Можеше барем да ме цитираш штом се надоврзуваш. :) Ако прочита убаво, реков дека се генерализира и претерува од двете страни. Ама некои со расправии и негатива се хранат место со доручек па и ставаат зборови од други во уста.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    А нели е индивидуално кој - кога ќе се мажи/жени? Мислам, различни луѓе различни сфаќања, нели...Не можам да разберам што е со ставовите дека ако некој не е мажен/женет на 28 на пример е под тешки дроги...Стварно некој така размислува? (facepalm)...Епа тогаш со мене не е нешто во ред зашто јас уопште не мислам така....
    Ај доста сега, пишете години овде ако сакате да кажите кој кога се мажел и дугите коментари зачувајте ги за себе

BTW, јас на 28 се омажив ( дотогаш се дрогирав ) ;)

На La diabla, SexyGirl2, Trxmx и 2 други им се допаѓа ова.
  14. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.540
    Тотално не алудирав на тебе , смири се затоа и не сум те цитирала , напротив на погорниот коментар каде е нагласен сомнежот дека ако не си омажен на 20 си наркоман или што ти ја знам . |(

На Gerbera му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
  16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    И јас сум наркоманка..(facepalm)

На fallenangel и stefanija70 им се допаѓа ова.
  17. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    Toгаш се извинувам, погрешно сум разбрала. И јас бев ем немажена ем недрогирана на 20. Ни оддалеку нема врска едното со другото, само што не значи ни дека ако некоја млада се омажила дека е неизживеана, дека и е најголема победа у животот и дека и е најбитно да биде најмлада на родителски. Некои работи едноставно се случуваат. И најмудрите и најзрелите знаат да направат катастрофални грешки. А и мислам дека и коментарот на жената се однесуваше на тоа дека не секогаш девојчињава ако се помали се незрели, ама можеби не требала да го вметне моментот со дрогирање, можела само да каже дека созревањето е индивидуално. Како што има жени што се каат што млади се излажале, така некои и се каат што малку (некоја година) не подраниле со брак, обично поради деца и сл. Животов е отворено море, на која ќе не нанесе не секогаш зависи од кормиларски вештини.

На stefanija70 и SuperGirl24 им се допаѓа ова.
  18. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    955
    Normalno deka se e individualno, ubavinata e vo razlicnosta na.site nas. Ama ako ne se omazis na.20, da se komentira deka ti udrila parata vo glava ili se drogiras.... sto poveke da se kaze. Licno smetam deka godinite ne se bitni, kolku ljubovta, zelbata za zaednicki zivot, svesnosta za site obvrski koi doagaat so toa, osven zadovolstvoto da se budis pokraj sakaniot i samostojnosta (sto mozebi zasluzuva da se stavi na prvo mesto).

19. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    27 год.Никогаш не сум сакал млада да се мажам .Мое лично мислење кое не треба да ги засега тие кои се омажиле млади :)

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Ne ne izgleda me razbravte pogresno ..malce mi e tesko koga pisuvam na mekedonski se izvinuvam..aj pak ce pisam....ima zeni sto se povejce spremni na 20 god da gledaat decina od kolku na 36_7 god..ne site zeni ete primer nad 30 se spremni za fam.ova bese samo primer za ovie dve sto si go unistija zivotot so ( drogata) .nemam jas nisto protiv i nekoja ako si se mazi i na 50 sekoja so svojata sreka i koga si e spremna za to

На irenna, Pcelka94 и Gerbera им се допаѓа ова.