И јас исто викав, никогаш во животот нема да се омажам, и да раѓам, или евентуално ако сакам дете со инвитро ќе си направам. Ама еве сега се се смени, и се омажив и дете родив.
Едно време и јас го зборував истово, ама еве се сменија работите па сега планираме да се земеме со дм
Кога бев основно, сите збореа на колку години сакаат да се омажат, каква ќе им биде свадбата, што фустан ќе носат, па деца колку ќе имаат. И мене тука ми дојде само една слика од пораѓај, ми се стужи животот и реков ја нит се мажам, нит деца раѓам. Ама ич не ме интересираа такви работи, ни ко дете ни сега. Е сега, кога бев со бившиот толку многу бев заљубена и он запна да сме се зимале, па свадба не знам каква сакал, и ја ваква па детенце... И океј, едно време "загризав" од пуста љубав, само што како и да е церемонии и свадби не сакав, ја ни на свадбата на брат ми не играв, само 2 минути. А потпис во матично ми беше океј, а бил а не бил. Дете ич па не сакав, ама еден период и тоа ми го доближи како идеја, ко маѓепсана бев од него, не знам што ми беше. Али, арно ама после одреден период пак си дојдов на мојот став дека не сакам. Во иднина, доколку најдам партнер воопшто хахаха ако толку му е желба, ќе се потпишеме во матично и некоја мала свадба, без церемонии може да направам. А дете не сакам, еве 12-13 години подоцна од муабетот во основно, уште сум на истото мнение.
Јас не сум мажена сеуште. И најверојатно нема во блиска иднина. Имам 26год. Одсекогаш сакав да бидам млада мајка,но ете не ми се оствари таа желба. Малку ме фаќа паника дека стареам..
Со 20 започнав заеднички живот, со 25 си направивме свадба, родив на 28. Едина вина ми е што не си пробав порано за дете. Ама ете млади бевме прошетавме се позабавувавме пред да се одлучиме на тој чекор.
Јас имам 19год и сум машко и планирам да се женам на 25 или 30год. Моментално ми е цел да имам финансиска моќ
Се омажив на 29 години, иако ми беше кажано дека ќе имам проблеми за забременување, не се брзав и понудата за брак која ја добив на 21 година ја одбив - работава беше јас му раскинувам он брак ми нуди хах. Сеуште немам деца, но не се каам за одлуката.
3 месеци пред да наполнам 33 години, и уште 5 животи да живеам пак не би се омажила порано. Од секогаш знаев дека ако некогаш се мажам тоа ке биде после 30 години едноставно никогаш неможев да се замислам како млада невеста/мајка. И генерално испадна според "планот" иако можев да почекам уште некоја година.