Кажано ми е во каква смисла си ограничен Да додадам: јас не реков дека е добро или лошо ограниченоста и за кој што тоа значи, лично за мене си кажав дека бракот како брак не ми менува, тука дете кога ќе сакам да имам @WildMk
Na 31 god se maziv Pred toa 11 godini vrska i eve veke 5 godini brak.... nemozam da se pozalam 16 godini sme zaedno i dobro i loso, i selenje i vrski na dalecina se izdrzavme eve ne sega zreli,postari i uste zaljubeni
Пред 28ми роденден ме запроси. Закажавме свадба по година и пол заради одредени околности. Пред свадбата почна пандемијата, одложивме свадба неколку пати и конечно се венчавме на мои 32 години.
Ме интересира да слушнам перспектива на следново: Во последно во Македонија некако многу често се случува долги врски од по 10 години, значи оделе цела младост, ја запросува бидејќи забременила. Овој концепт никако не ми е јасен. Можеби 5-6 врски во последниве години знам со ваков случај. Да одиш толку време, значи имал толку време да направи нешто романтично, се влечкал до 30 години, и да треба да правиш свадба бремена? Дали нешто јас тука не разбирам? Дали луѓето се плашат од следниот чекор па мора нешто да ги турне?
Па ние после 7 години врска иако не бевме верени одлучивме да не користиме заштита и да пробаме да останам трудна. Останав трудна од прва, па убрзавме свадба. Планиравме за 2-3 години да се земеме ама сакавме да пробаме, премногу приказни имаше наоколу за неплодност и некако не фаќаше страв. Доколку имавме проблем да почнеме порано со испитувања и слично.... Не бевме близу 30, помлади, но долго време заедно.. Кај некои може е вака, пред брак пробуваат намерно да имаат дете. Некои може со бременост конечно одлучуваат да се заедно ете.
Иста скоро прикаска и ние како @Snowflake99. После 9 години заедно решивме дека следен чекор е да пробаме бебече да си имаме. И така и бидна. Бидејќи старите инсистираа на некои си адети и ете демек желба да им оствариме бидна и свадба (повеќе журка затоашто кога веќе се решивме нешто да правиме да биде повеќе да ни одговара на нас). Искрено ние не сме такви типови да мора свадби да се прават или официјални барања и слично.
Super, milo mi e za tebe! A dali ziveevte zaedno za vreme na vrskata? Razbirlivo e deka nekoi lugje ne se zamaraat so prsteni i veselbi