Навистина? Јас имам 32 години и не сакам сеуште. А имам прилика да се разбереме, утре да сакам тоа ќе го направам. И баба ми од 94 години смета дека за таков чекор треба да си навистина одлучен. Брак немора ни да се склучи. За жалење се тие кои во денешно време се ограничени во размислувањата по однос на вакви прашања а не оние кои си го тераат животот така како што им одговара.
Јас мислам дека членката што напишала дека 32 години е доцна, саркастично го напишала тоа. Нека се изјасни @Mazegin. Инаку во склоп на темата јас пишав дека за 10-15 години ќе пишам кога сум се омажила, но ќе го повлечам тоа бидејќи не сум сигурна кога ќе се случи тоа. Можеби ќе се случи за една година. Можеби за повеќе од 20 години. А можеби никогаш. Затоа ќе пишам откако ќе се случи тоа. А за идеална возраст ќе пишам во соодветната тема.
Podrska od nene imate.Se tropa gluposti na golemo idealna vozrast e koga ke se najde soodveten partner za sozivot a Dali e 20 ili e 50 e nebitno
Членката напишала 25 е многу рано, зашто не се фативте за тоа? Ми се закачи мене зашто реков дека 32 е доцна? Двојни стандарди што? И да, не сум мажена, финансиски сум сигурно и по ситуирана од тебе, и среќна сум во љубовта. По дифолт не значи дека младо мажените се личчности изгубени во просторот, сте се собрале ко некој култ, плукање по овие младо мажените/женетите, како да не виделе ништо од животот, а вие многу нашетаните и проживеаните, 70% дали може и да си дозволите еден годишен летен и зимски одмор, станбено прашање чекаат од свекор и свекрва. Скролај и не мудрувај многу.
Ok.no forumov ne e za lecenje kompleksi mazi se koga sakas a ne da navreduvas koj kolku finansiski e jak
Не се фатија за моето 25, дека јас ни некого цитирав како тебе, ниту па некому се обратив. Си кажав мое мислење и моја приказна. А ти на мојата приказна, солиш памет 32 ми било доцна, без никакви аргументи, зошто 32 е доцна. А еве ќе образложам зошто сум го пишала 25 дека е рано. Во денешно време 90% од младите одат на факултет, курсеви, академии... Тоа трае некаде до 22, 23 без магистерски и ако ги земаат сите испити на време. После доаѓа барање работа што исто трае година две. И затоа сум пишала пред 25 е рано, дека е премногу тешко на 23 и да студираш, и да гледаш дете, и да бараш работа, а притоа да не мора да ја молиш свекрва ти за секој испит да ти го чува детето и да ја слушаш цел живот како тие ти го завршиле факултетот. Тоа плус што ретко која жена (чест на исклучоци!) на 19 години се чувствува океј што дури таа прави масажички за грчеви кај бебе и се замара со золвата, другарките и праќаат сториња колку е јако на концерт и каква транс журка имало на плажата. На 30 на пример е друга песна, тогаш и другарките веќе зборат за грчеви, за плочки во купатило, кредити за кола, места за одмор за парови и семејства...
На 23 годони се оженив можда е многу прерано требав да проживеам уште да пробам некои нови нешта ама тоа е неможам да жалам затоа што ке имаме дете а и си ја сакам жена ми
За да проживееш не значи да си сам, со вистинскиот партнер е многу поубаво заедно да проживеете. Ако си се оженил незначи си се заробил и сега можеш да пробаш нови нешта
Убаво ни е заедно ама жалам што не сум имал повеќе сексуални искуства со други некако опседнат сум со секс
Не знам секој по свое, али за мене секс без љубов не ми оди, јас пак опседната сум со маж ми, и не можам да помислам да имам секс со други а камоли да жалам, не можам од него да се наситам едноставно, љубовта е една, или сакаш или несакаш, точка.. П.с и само со него сум имала секс, прв и последен. (9 години заедно)
Добро можда дека е трудна и неможеме да имаме секс во поза која ја сакам и кога јас сакам и други работи и некако ми фали секс али ваљда ке се смени тоа
Нормално е тоа, сите убавини наеднаш ги нема, одреден период е бременоста ќе помине, потоа со бебенце мало уште повеќе ќе ти фали секс, на него ќе му треба најмногу грижа, мајката ќе биде многу позафатена, но не грижи се, период е, ќе помине, децата се нај мили, се ќе си дојде на свое место.