jas se omaziv na 18 i pol god za covek sto ne go poznavav bevme vo vrska samo dva meseci ama mladost ludost i mnogu zalam za toa vo brak sme veke dolgo vreme se sakame imame prekrasni deca ama sme razlicni karakteri i nikogas nema da se slozime za nekoi raboti.ziveeme zaedno so negovite roditeli i toj e zavisen od niv prvo gleda za niv a potoa za mene i toa ne mozam da go prifatam .brakot e mnogu slozen bara golemi zrtvuvanja tolerancija a dali vredi seto toa ?da razmisluvame pozrelo na tie godini nema da pravime vakvi greski ama toa nema vrakanje i gi sovetuvam site prvo da si uzivaat vo zivotot da go zapoznaat partnerot poveke ako ne im odgovara da se razdelat so vreme dodeka ne e kasno
Na 25 i soprugot mi e 25 generacija sme toj sakase mnogu da se zememe zasto i dvajcata sme vraboteni , no mene tesko mi se mazese ama vo sekoj slucaj ubavo mi e i ne se kaam radi toj cekor sto go napraviv
jas imam 22 maz mi 23 i taze sme vo brak 1 ipol mese i super e do sea odevme 5 god i dosta bese, poarno vaka otkolku da se skaravme za nekoja glupost i da raskinevme za sitnica
не сум мажена со дечко ми идам подолго време размислуваме за брак али не за скоро време и јас и он имаме некои зацртани цели кои треба самостојно да ти оствариме за мене најдобри години за брак се после 25 години тогаш си позрел и по рационално гледаш на работите,на 19-20 год мислиш дека све што лета се јаде но не е така,имам другарка која се омажи на 19 год 3 години е во брак се и многу се кае што избрзала со тоа
Со бракот не треба да се брза, стварно никогаш не знаеш што те чека и не можеш да гледаш толку долгорочно на работите, ако се деси ова или она... Што е твое ке си дојде само по себе, ако е за тебе ќе биде, ако не ќе биде некој друг кој заслужува. Битно треба многу да се внимава бидејќи бракот е за цел живот и секогаш треба убаво, ама убаво да се размисли, без разлика на години. Не да солам памет, ама многу имам размислувано на темава
Посебно денес ма ни после 25 никој не е спремен за брак.После 29 години е ок.Има куп примери како млади влезени во брак и после некое време секој на своја страна или со неверства или неодговорни за семејството.Додека млад човек не се изживее доволно во брак не треба да влегува.Мое мислење е ова.
Ајде и јас да кажам за мене нешто... со мојот сопруг во врска бевме 3 години.Јас бев прва година средо кога се фативме а тој беше 4 година средно.Значи имавме прилично долга врска... многу си се сакаме...и така млади неискусни направивме беља...јас останав бремена на 18 години и се зедовме...сега имаме 9 месечно бебенце и да поплукам до сега се е во најдобар ред... ДАЈ БОЖЕ цел живот да биде се како што треба... И не се каам што толку млада сум се омажила
Озбилна жена ме расплака Посебно за зборовите на татко му... Инаку јас штознам, планирам да бидам млада и убава невеста Додека сум тенка и витка, без брчки. Исто како озбилна жена
Девојки немојте да ме сфатите погрешно, ама сакам да ги прашам оние девојки што оставиле коментар овде а се уште не се омажени зошто најчесто викаат планирам да се омажам на таа и таа возраст? Зборувам за оние кои се само во врска или се сингл и немаат конкретно некој датум за венчавка, а се на возраст од 16, 20, 21 и тн год. Кога бев средно секогаш викав и јас планирам да се омажам на 25, ама еве сега имам 26 и во моментот немам ни дечко, а да не зборувам за мажачка. Со тој што до пред скоро време бев во врска сакавме да се земеме дури и почнавме да работиме на случајот бебе, ама ете се случија некои раб и повеќе не сме заедно. Така што, кога би дала одговор на прашањето на колку години БИ се омажила (сметам дека БИ е посоодветно од ЌЕ) би рекла БИ САКАЛА (а не ПЛАНИРАМ) да се омажам на 28 години. Се надевам дека не навредив никоја од вас со мојот пост.
Така е Стела не можеш да планираш кога ќе се омажиш.Не секогаш плановите се остваруваат кога ние сакаме и како сакаме.