1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На колку години се омаживте?

Дискусија во 'Брак' започната од prettygirl, 26 ноември 2009.

1. ivcepivce

ivcepivce Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas se omaziv pred 1 nedela a imam 21 godina,1 godina bevme vereni i ubavo mi e sega za sega,sepak toa zavisi od nas kako ke bide ponatamu vo zivotot,i ne se kaam zatoa sto so maz mi ke si proziveam se sto sum nemala moznost da proziveam vo mojata mladost :)

2. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Ти посакувам многу љубов и среќа во бракот и нормално дечиња...сепак се што е ваше ќе си дојде :*

3. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Ајде може вториот пат ќе ти се посреќи...се разбира доколку сакаш такво нешто!

4. matejab

matejab Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    8
    се омажив на 19 години уште еден месец ке полнев 20. поминаа две години откако сум во брак но сега ако се вратам во времето сигурно уште десет години не би се мажела( можи и дваесет :D ) и тоа се омажив за некој што го знам малку време и мислам дека ништо не излезе како што си замислував дека ќе биди :(
    ах каде ми беше тогаш паметооооот кога се одлучив за такво нешто :@

5. Tabby

Tabby Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    26
    не би се мажела покасно од 25, зашто несакам да бидам стара мајка. :o Ете пример родите на 32 и детето ке ви има 20 години а вие 50 :o

И затоа покасно од 25 не би се мажела 8)

6. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    348
    Сеуште не сум мажена,но размислувам на оваа тема многу.Имав желба да се омажам на 23,но кога ќе размислам рано е подобро е 25 :D :D :D

7. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Извини ама не е важно колку години имаш, важно е како се осеќаш.
    И уште нешто, подобро е да бидеш "постара" мајка, зрела, оформена личност него некое детиште кое неможе да се грижи самата за себе, а не пак за дете.

На Dust, Vik'Toriah, samovila.red. и 4 други им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    107.883
    se omaziv na 20 godini

На Vik'Toriah му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Imam 26 godini, a se omaziv pred edna godina znaci na 25 godini zastanav na "ludiot kamen"
    ama bas mi e ubavo se cuvstvuvam potpolno srekna :inlove:

10. love123

love123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    se omaziv pred 4 meseci....imam 23....i super mi,bas si uzivame

11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    260.750
    Минатата година на 28 години. Со вистинскиот партнер сите потешкотии можат да се надминат!

12. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    На 24 години, со тој што го сакав 4 години и сега имаме три
    убави ќеркички

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Psihoo

Psihoo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    па се омажив на 19 години а го познавав 10 години посто ми беше најдобар другар и имавме врска два дена потоа одма се земавме ама не е тоа тоа никогаш нема да го сакам како што сум сакала друг!!!!! ;( ;( ;(

14. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    imam 23 godini a verenikot ska da se zememe narednata godina, zaedno sme poveke od 5 godini no sepak se plasam, niedna drugarka ne mi e omazena , neznam dali sakam mn sum zbuneta, od edna strana znam deka e praviot za mene no od druga strana smetam deka sum mnogu mlada so i bas ne sum ako se zemat vo obzir prethodnite komentari, :rofl: :D neznam dali ima pricina da se plasam no sega za sega ne sum ic sigurna a znam deka ke go povredam ako mu recam deka ne sakam da se zemime ke pomisli deka ne go sakam lol. aj koa ke se omazam ke vi kazam

15. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.116
    Па и не си баш млада со оглед на тоа што се мажат и девојчиња од 18 години, па дури и помали. Еве имаш 23 години, наредната година кога планирате свадба ќе имаш 24 :) ПА што има врска што ниедна другарка не ти е омажена :) Сега можеби си возбудена, испаничена што си добила ваков предлог, меѓутоа за една година има време да се стабилизираш, и да почнеш да ја планираш свадбата :)
    П.С Дури сега забележав дека пишува вереник. Епа ако сте веќе верени, не знам што си толку уплашена кога веќе првиот чекор сте го направиле :)

16. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    во право си но ние една година сме верени и живееме заедно и знаеш уште јас рачунам дечко и девојка сме си самички и свадба некако не ми се брзаше :) живееме заедно се си купуваме заедно од кола па се натаму, и верувам дека бракот нема да ни промени многу работи освен притисокот од нашите да имаме дете (а тој многу сака) па можда стравот е од имање на дете лол, како и да е фала ти унфаитхфул ме насмеа и ме размисли

17. katka-slatka

katka-slatka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    47
    За млада не си баш млада,за дете па и за тоа не си млада.Ако веќе се навикнавте еден на друг,штом живеете заедно,свадбата нема ама баш ништо да промени.Проверено-докажано. Не разочарувај го вереникот ти... :*

18. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Е и јас вака се почувствував :D Инаку имам тазе 25 години наполнето и 4,5г врска. Никаде не треба да се брза... бракот и животот како таков нема никаде да замине... она што ќе се ускрати ако многу се брза е младоста и животот како слободен млад човек кој во брак нема баш да го имаме.

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tadija

Tadija Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    14
    Еве јас ќе полнам за некој месец 23 години, а правевме веридба пред месец дена! Не знам што им е на луѓето...кој се каел, кој не е заљубен, кој мислел дека треба да почека!!! И јас сум прва од другарките и не сум кој знае колку постара па не се каам во ниту еден момент! Луѓето чекаат да дојде тој момент во нивниот живот, и треба да Ви биде најсреќниот! Се’ се постигнува, и кариера, и шетање, за се’ има време! Не мора да значи дека ако си омажена дека се’ запира тука! Не сакам никој да ме сфати грешка,нормално секој си знае и одлучува за себе! Сакам да кажам дека доколку тоа сте го веќе сториле и нема назад,редно е да се биде пооптимист! Знам многу примери на девојки, кои буквално имаат се’... се’ освен љубов! Кариера зад себе,пари, куќи,викендици, и по 30 и кусур години,сами уживаат во целиот луксуз. Така да уживајте во тоа што го имате, во тоа што сте го стекнале, и тоа што иде :)

На bluberry му/ѝ се допаѓа ова.
  20. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

како бе така? па зашто се мажеше?