На полен ( според мене најчеста алергија ) ама не знам дали е повлечена, не ми прави никакви проблеми. Мајка ми е алергична на лубеница па во лето ми завидува
Ми рекоа на чоколадо дека сум била не јадев неколку месеци... (уствари си поткраднував да не лажам сега ) и видво посе ништо не ми е и нормално си јадам сега Незнам немам некоја онака постојана алергија, кога ке ми падне имунитетот тогаш правам алерго тест и гледам на што во моментот реагирам... А да на прашина сум
на проклет глупав полен абе очи ме очи ме чешаат моментално сакам да ги извадам и да ги чешкам само батали пролет зимата е совршенство
Јас како бебе сум била алергична скоро на се.. но сега сум алергична само на пелин, кикирики, полен и прашина
Јас имам целијакија уште од 5 години и можам да кажам дека кај нас докторите и не се баш стручни за биопсија. Моите не дозволија да ми прават биопсија, затоа што и брат ми кој има исто целијакија немале добро искуство. Има една лабораторија во Скопје, која има обезбедено тестови за откривање на целијакија преку крв. Искрено не ви препорачувам да го мачите девојчето. Искрено кај нас пола од докторите не ни имаат слушнато за целијакија. Ако сакате ке најдам како се викаше лабораторијата. Ве молам ако можете да ме информирате како ке поминете. Се надевам дека нема да биде целијакија, не за друго затоа што кај нас нема храна без глутен.
Единствено на напорни луѓе и на оние со мрсна, немиена косичка. На друго не сум алергична, ама баш на ништо.