На ефтини парфеми. Абе знае мојава кожа што и како треба Сериозно, незнам дали е до некоја состојка во оние пофтините, ама ми се изфрла кожата, ме чеша и ми се појвува црвенило. Додека со оригинал парфеми немам ваков проблем....незнам точно што и како, ама сигурно има нешто во овие
Јас порано сум била алергична на пеницилин и на домашна прашина.Па и сега кога има прашина почнува да ме чеша носот,почнувам да кијам ама не како порано
Не сум сигурна дали е алергиска реакција, но од тешките парфеми главата ме боли и ми се повраќа (не сум повраќала до сега, ама навистина ми се врти и ми се повраќа). На ништо друго не сум...
на сонце , на производи од росал (лабелаа и една крема за лице) и на кафетин менструал и кафетин колд
На полен, на пролет од дома само ако морам излегувам, а вака преку лето никако седење на места каде сум опкружена со цвеќиња, почнувам да кивам и очите ме чешаат ко луди . На сонце, по 15 минути ако сум директно на сонце кожата веднаш ми се вцрвенува и ми се појавуваат топчиња ко на некоја кокошка тазе окубана (за тие што незнаат како изгледа кокошката исто како после депилација) . И заради тоа не фаќам боја колку и да се сончам, цел ден на плажа ко рак црвена ќе станам, штом отидам во смештај еден туш и оп нема ништо ни црвенило ни боја само ситни топчиња ко бубулички џабе само се печам и препотувам Едит... И на прашина што бришам низ дома или ако сум надвор а дува почнувам да кивам ко луда... Божеее ама сум била нежна
KERKA MI E ALERGICNA SKORO NA SE LELEEEE NEZNAM SO STO DA GO HRANAM DETEVO NA MLEKO I MLECNI PROIZVODI NA LIMON PORTOKAL LESNIK OREV RIBIZLA MALINA KAPINA BELO BRASNO SUSAM KUCESKO I MACKINO VLAKNO CITRON I ZAMISLETE NA HEMIJA ZNACI SE SO STO SE PRSKAAT OVOSJETO I ZELENCUKOT I GO POKAZUVA SO POLNENJE NA SEKRET VO BRONHIITE I VEDNAS BRONHIT ILI ZAPALENJE PLUCA STO VIKAME NIE ILI BRONHOPNEUMONIJA SACUVAJ BOZE STO DA PRAVAM AAAA? [mod-kirilica:14u8wpo3][/mod-kirilica:14u8wpo3] [mod-tekst:14u8wpo3][/mod-tekst:14u8wpo3]