Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На што сте алергични?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Magnolija, 3 декември 2009.

1. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    На ништо, фала богу, но познавам луѓе кои се алергични на се, се чудам како не се и на воздух.

2. blonde.92

blonde.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    34
    кикиритки :puke: :puke: :puke: :swear: :swear: :swear:

3. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    На ништо од страна на јадење но изгледа алергична сум на трева :swear:

4. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    На влакнести животни :(

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    На ништо не сум алергична колку што знам :?: :?: :?: :?: :?:

6. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    И јас. Досега ми се нема појавено алергија. Можно е на ништо да не сум :)

7. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    порано бев алергична на јајца, полен, на липи .. ама не некои тешки алергии..
    ама сеа ме мачи нешто постојано ме чеша по целото тело особено дланките, табаните и главата и се исфрлам со некои пликови како каснато од комарец .. :worried:

8. Tedi16

Tedi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    54
    и на мене ми се случува истото не мене ми е од поленот... :worried:

9. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Па алергична сум на киви...ама не е тоа некоја алергија којзнае што..ама ете може да се рече алергија,инаку знам многу деца што поради некоја алергија не можат да јадат се...дури и страв ми е а и жал..да гледаш да не смееш да јадеш е тоа да видиш :(

10. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    domashna prashina:/ navistina si imam problem so ova no sekoj den pijam apcinja i mi pomaga :)

11. House95

House95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    28

И мојава :envy: незнам веќе што да правам..цела година со капки во носот ..Па тоа живот ли е да му се невиди...

12. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас на ништо. Само на некои луѓе... :^)

13. NB86

NB86 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    68
    На јајца и све што го содржи тоа. Мн сакам да јадам смоки од Витаминка ама ете ...

14. pupe

pupe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Епа девојки ке ве молам за совет..оваа тема е најсоодветна за мојов проблем.Значи вака мене,на мајками и на сестара ми ни се појавува алергија константно ова лето. Пред околу еден час на мене забележав една болва и по едно 10 мин. ми се појави иста таква алергија.Дома не чуваме милениче и појма немаме од каде ги имаме донесено болвите..Дали на некој му се има случено ова и ако знајте некој мерки за отстранување на вакви болви ке ве молам да ми кажите неподносливо е веке..Благодарам однапред. :*

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    пеницилин

16. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Од храна не сум алергична на ништо, само сум алергична на еден лек но не ми текнува како се викаше. :)

17. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    На тромави, себични, користољубиви имбецили.. :)

Освен на тоа, за моја среќа, а и на најблиските од околината :D , на ништо. Сега засега.

18. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Доколку алергијата сметаш дека е предизвикана од болвите треба дома прво се да дезинфицирате со посебни средства секоја соба од домот, да излуфтирате, убаво д аги истресете прекривките и да се обидете да видите од каде доаѓаат болвите. Не мора да значи дека ако не чувате милениче нема да имате болви, има мн видови болви кои посебно во летен период предизвикуват проблеми. Обрнете посебно внимание на сопствената хигена и измијте ги сите дома своите коси со шампон против вошки, се надевам ќе помогне. За да се среди алергијата напиј те се авил таблети, помагаат при алергии од секакви видови инсекти.

19. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    јас само би се надоврзала со циело5,Но освен косата и телото да го измиете со шампон против вошки.Значи ке направиш сапуница,ке го намачкаш целото тело и стои така 10 мин не помалку :!: Повторувај го тоа секој втор ден неделава и ќе видиш мора да има резултат,потоа прави го тоа еднаш неделно.На местото кај што ти е алергијата мачкај се со синопен на пример или пак купи бела течна пудра против алергии од секаков вид е, а и многу помага. Инаку од кога ќе се искапиш со шампонот да не ставаш на тебе лосион за тело и слично,никако додека ти помине.

20. pupe

pupe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Значи 100% сум сигурна дека од болвите ми е алергијата..не се вошки туку болви и сум сигурна дека немам во косата или на телото тие се кријат во постелата во алиштата на некој такви места.Ке земиме некој сретства против бубачки за да испирскаме и ке го чистиме цел стан.. то е планот сега за сега..за алергијата имам пробано со апчиња и бела пудра и џабе.. ама поминват за една недела..фала за советите поздрав :) ;)