Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

На што сте алергични?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Magnolija, 3 декември 2009.

1. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    64
    На сонце( ми се појавуваат ситни неподносливи брунчиња ама не секогаш), на прљава езерска или морска вода( истиот проблем со брунчињата), на домашен прав(кивање), и на чипка доколку ми е во директен допир со кожата...

2. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Ако почнам да набројувам ќе ви се слошии хахахаха ...на сувомеснато :( , Добро Јутро Маргарин, базенти, Косили :) , Косена трева и многуу другооо...

3. ilovehim

ilovehim Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    4
    Ехх темава таман за мене...порано секој месец јас имав алергија,и на сите тие брунчиња мене ми се слошуваше и имав многу висока температура... :^) се чудам шо организам имам :fubar: инаку алегична сум на некоја состојка што ја има во млечните производи и затоа се тоа што е со млеко не треба да го јадам многу често...а баш сакам чоколадо :( од кога почнав да јадам умерено од млечните поизводи ми ја снема и алргијата и сега штом претерам со тие производи опп и дојдоа на посета брунчињата и се проследено со нив уффф ги мазааам :@ :@ :@

4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    На самобендисани особи, кои можеби направиле (најчесто не направиле) нешто кое отскокнува од шаблонот, и не поминува момент да не се пофалат. Луѓе кои во својот речник го поседуваат само терминот „Јас ова, јас она, јас така правам...“ и целиот муабет го сведуваат на себе, тогаш мислам не ти треба дијалог, нели ? Можеш и монолог. Поштедуваш голем дел од човечкиот род така. Потоа, фалбаџии, луѓе кои постојано се жалат од својот живот, и едвај чекаат прилика на некому (познат, но најчесто непознат) да му се исповедаат.
    Ете јас сум алергична на овие човечки родови, на друго ништо не сум алергична, дај Боже.

5. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    На силен ветер. :)

6. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Мед не би био мед да га пчела не прави :D
    На мед :D

7. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    На јагоди и на хидроген...

8. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    -На поленов прав ,да почнам со она што веќе е дијагностицирано и документирано.
    -на гадови кои се изживуваат врз кутрите животинки
    -на пе*ери по карактер ,
    -на мамини мази ,
    -на исфрустрирани морони ,
    -на арогантни фаци со низок коефициент на интелигенција ...

9. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    на полен :angel:

10. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.119
    Допаѓања:
    2.710
    На комарци.

11. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    не знам на што сум , а не знам ни како да се испитам.
    ми кажаа сега не било како порано со упат од матичен, туку имало некој број кај што треба да се јавам за да закажам за алерго тест.
    па ќе замолам ако некој го знае да го пише.
    фала. :*

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.133
    Допаѓања:
    156.141
    Не,сериозно,на што сте алергични?! Темава е повеќе од јасна,а оддел психологија е под овој подфорум,а има и кафе муабети тема,што ве нервира...какви луѓе ве нервираат...и слични еготрипачки теми каде што можеме да ги искажеме нашите накурчени височества и нашата несфатеност од остатокот од светот.
    А темава,може да се прошири и како се справувате со алергиите.

Јас на јајца,но ги јадам,осип ми се појавува и минува за еден ден,на млеко од скоро,одбегнувам да го конзумирам,зошто е ... лошо потоа,ден до два и изгледа страаааашно (ко одмината бременост на пример),исто и глутен,ама на тоа помалку демек,само час по оброк шубе ми е,ама не умирам.Инаку на јагоди,исто како осип,ама ме предупредија може да кулминира и да се угушам еден ден,да не си играм играчки,но...да му е*еш матер па,убави се,ананас,е од ова ми се гади,ми се стега грло,нема играчки и ич нит го јадам,нит го пијам,нит па имам желба,ете толку што ми се слоши еднаш,на полен стандардно на пролет и на есен кога цветаат и прецветуваат некои треви,па го лечам со антихистамини и инхалации на пареа,ментол бонбони по џебои,инхалатори на сите страни и изгледам ко да сум му другарка на докторот од ебанка.
    И на лоши чичковци,на полицаец у контрола,на антипатичен нарооод,на луѓе шо фрлаат отпадоци...се зезам! :lol:

13. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    На прашина ...

14. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Алергија

Како препознавате алергија на козметички продукт? Какви симптоми може да има?

15. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Алергија

Чешање,црвенило,подкожни бубулички...

16. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Алергија

Јас имам проблем со алергииве,на што не сум алергична |( а, поготово на прашина,полен и маче аууу ужас.Моментално ме има фатено алергијава (од прашина) и како болна сум,затната,кивам,кашлам...На апчиња (лоратадин) и на спреј (флексоназе) сум цело време.

17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Алергија

Отприлика знаев за ова ама чудно ми е мене ова моево не знам што е... кога ќе ставам од тоа нештото почнува грло да ме боли, и имам чувство онакво како за настинка. Секогаш така. Не знам дали е алерија или :?:

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    91.486
    Алергија

Ким од едно лабело од Авон кога и да ставев ми се затвораше грлото, почнував да не дишам, ме гушеше. Кога ќе го избришев ништо не ми беше.

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  19. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    течен сапун ;(

20. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    179
    Оффспринг, скорпија да не си во хороскоп? :wasntme: :D И јас не можам да поднесам простулук.
    И сум allergic to bullshit *cough* ;)
    И на полен :D