jas sum alergicna na polen najprvo bev zatnata a sega vo juni se isponafrlav po racete prvpat mi se javuva i aman vejce ova alergiive gi mrazam :/ inaku se izvinuvam sto ne pisuvam so makedonska poddrska ne mi cini nesto
На полен 100 година по ред Носот ми е затнат немам престанато да ставам капки ...што ли не пробав апчиња, спрејови за нос ништо не помага
Дечки јас сум алергична на полен и на липи пред некој ден неможев да издажам. Очите толку ме триеа носот ми беше затнат. Се напив лоратадин и малку ми стана подобро. Сега сакав да ве прашам дали постои некоја вакцина или лек со кој што тотално се запира алергијата и следната година не се појавува? Чекам што е можно побрзо одговор Фала
На ЕУ и Нато....кога ќе ги слушнам овие зборчиња одма ме фаќа алергија која ме тера да пцујам до Брисел и назад...................................
Мислам дека има некоја ваква вакцина, ама за тоа треба да одиш на консултации и преглед кај проф. д-р Дејан Докиќ на Клиниката за пулмоалергологија во Државна Болница во Скопје (ако докторот е сè уште таму). Колку што се сеќавам, тој развиваше ваква вакцина, само не знам дали и колку делува.
Порано бев алергична на се` и сешто. На јагоди,јаткасти плодови,какао, имав еден период и алергија на нервна база ,при стресови. Сега сум ок , валјда пораснав и се` тоа снема.
Јас бев во Промедика кај Докиќ и ми дадоа 2 вакцини, прво се ставаат на 1 недела, после на 1 месец, германски се, ги порачавме преку една аптека до Стоматолошката комора во Скопје, и ги плативме 300 евра, инаку јас сум алергична на полен, мувла, животински влакна, чоколадо, морска риба, на некои тревки. Ама сега одкога ги примам, многу ми е подобро
Јас во екстремните случаеви кога сум завршувала во болница ми се сушеше устата, капаците ми отекуваа и се гушев, ма едвај дишев. Еве и сега сум затната целата, мислев настинка е, ама не! Пиам цетиризен иначе, сега за Фликсоназето бараат специјалист и замарање, ама кај и да е треба си и тоа. Ама додека е само на оваа алергија, океј е. Пу пу, гризам јазик, се мрдам од местото, ако треба операција да ми прават алергична сум на опојка и плус на милион лекови. Дека сум очајна од вчера почнав со соларна јога, се надевам од се срце дека ќе ми помогне, друго чаре нема.