На полен, а лани имав многу лошо искуство со шарска плескавица, не ја јадев во сендвичари, туку дома мајками ја спремаше, нормално купена од месара...и многууу лошо искуство. Цело тело ми беше со пликови...колку само инекции примив..аххх
на ништо порано бев алергична на мачиња и кучиња, ама тогаш 5-6 години бев, кој би можел да ме убеди да не ги галам тие прекрасни меки мали суштевства ми се појавуваа едни како брунчиња (не црвени туку во боја на кожата) по нозете, ама мене гајле ми беше, продолжив да галам мачиња и кучиња и ми помина по 1-2 години
sakam da ve prasam nesto dragi feminki...nesto strasno mi se slucuva veke nedela dena cela sum isipana so ogromni crveni plikovi po celo telo a i pocnav po liceto...osven toa imam otoci na ocite i liceto a ponekogas i ustata.i odvnatre osekam poteskotii pri disenje..bev na lekar tri dena mi stavaat infuzii so sinopen i urcazon i uste nesto a se poloso mi e.uste poveke se pojacuva a nenormalno cesa.utre rekoa uste ke mi napravat testovi za helikobacter pilory.dosega ne sum imala nikakvi alergii ili jadenje ili bilo bilo sto za da se somnevam vo nesto.ve molam za pomos ova ne se izdrzuva nekoj sovet bilo sto....
На педофили, дебили, мрсулковци, квази/новинари, на смрдлива држава, мизерни весници, патачи за внимание, емоционални вампири, неморални родители, на девојки опседнати само со изглед и гардероба у принцип на балкански менталитет деновиве.. а да и на лажни умирања и воскреснувања поради внимание..
на прашина, на парфеми , на полен и на бижутерија а најмногу мразам што сум елергична на парфемите т.е етеричните масла и морам да прскам парфем на облека а не на кожа