Да не не се работи за алергија (иако на тоа прво асоцира кога ги кажуваш вака симптомите). Може да биде и вирус, и тоа т.н дермотропен вирус. Тој предизвикува промени на кожата слични како кај алергијата, меѓутоа не се третира со ништо, се чека сами да поминат. Најверојатно затоа што се работи за вирус, ти се влошила состојбата по примање на синопен и урбазон затоа што тие го намалуваат дејството на имуниот систем и доаѓа до влошување на состојбата на кожата. Ако беше алергија, после три дена синопен и урбазон немаше да ти биде полошо. Пробај да поработиш на зајакнување на имунитетот, сам да се избори со вирусот. Сигурно од некоја причина (стрес, настинка и слично) си имала слаб имунитет, па вирусот те нападнал. Земај дополнителни витамини, повеќе овошје и зеленчук и физичка активност.
ne znam mi zemaa krv ne e nisto virusno taka velat,lezev eden den vo bolnica denes si dojdovna dieta me stavija i ke mi se povlece isipot ke nema nekoj saat i pak sega se isfrliv po liceto a sto veke ne pijam,jas ne znam sto e so nasive doktori samo te maftaat a nisto ne otkrivaat,strav me faka sto ke bide.vo sekoj slucaj fala na sovetot.
Сонце и убод од пчела.. имам голем проблем во лето кога сонцето е посилно. Ми се јавува исип и чешање по кожата и тоа страшно ме нервира Но користам лортадин, фактор +50 и подобро е
На полен сум алергична и на липи ако е можно тоа, т.е на тоа правот што излегува од липите.Посебно мај месец, на толку убав месец не можам да уживам во него, ме печат очите, носот ми се затнува, се задушувам абе пекол.Среќа осип немам. Штета, а толку убаво мирисаат
На напрчени муцки по фб Сериозно, 'модататa' ви помина, ако уопште беше тоа мода, а и нема више лајкови, не сте интересни, кисче топ си мња.
Може звучи чудно, но алергична сум на ладно време и ладна вода (онаа од езеро и базен). Ретка алергија со која можам да завршам трагично пу пу пу недајбоже. Полошо немало верувајте. Чаре?